מעיין נדיר ומאור עשור
קיש בטטה וגבינת עיזים
קיש בטטה וגבינת עיזיםצילום: דודו בכר
מעיין נדיר ומאור עשור

יש שיקראו לזה פשטידה או מאפה גבינות, אבל לקיש יש מקום נכבד משלו: בצק פריך שנמס בפה, מילוי עשיר של גבינות וירקות עם ניגוד בין רכות הגבינה לנגיסות הירק.

המקפידים יגידו שקיש אינו שלם אם לא אופים את קלתית הבצק שלו באפייה עיוורת. המתכון הזה יוכיח שאפשר גם אחרת, על אף שיקראו לו קיש לעצלנים. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית הקלה וברגע שהיא מצטננת, מרדדים את הבצק, מהדקים בתבנית ושופכים אליו את המלית. מה שנקרא קלי קלות.

הסוד בקיש טוב זה שימוש בחומרי גלם טובים, לא גבינות עם שומן צמחי שידרשו מכם כמות כפולה כדי שתרגישו במעט טעם. עדיף להשתמש בגבינה איכותית ולקבל את הטעם בכל ביס וביס, בסופו של דבר זה ייצא אותו המחיר.

כפי שתראו מיד מוגש לכם המתכון הבסיסי לקיש ואליו ניתן לשדך איזו מלית שרוצים, כאן הצענו ארבע אפשרויות – מלית של פטריות ופרמזן, מלית של תרד פטה וקשקבל, מילוי בטטה גבינת עיזים וקיש שלושת הבצלים, ריקוטה ודבש.

מתכון לקיש פטריות ופרמזן

מתכון לקיש תרד, פטה וקשקבל

קיש פטריות
קיש פטריות ופרמזןצילום: דודו בכר

מתכון לקיש בטטה וגבינת עיזים

קיש תרד, פטה וקשקבל
קיש תרד, פטה וקשקבלצילום: דודו בכר

מתכון לקיש שלושת הבצלים, ריקוטה ודבש

קיש בטטה וגבינת עיזים
קיש בטטה וגבינת עיזיםצילום: דודו בכר

מחפשים רעיונות לקישים נוספים? הנה כל המתכונים שצריך לקישים של שבועות

קיש שלושת הבצלים עם ריקוטה ודבש
קיש שלושת הבצלים עם ריקוטה ודבשצילום: דודו בכר
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ