בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קינוחים לשבועות: הכל חוץ מעוגות גבינה

קינוחים לחג השבועות לא חייבים להסתכם בעוגת הגבינה המסורתית. השף אורגד רואש מדן גורמה עם ארבעה קינוחי גבינה מתוקים: מטראפלס מסקרפונה ועד כדור גבינה מתוק בציפוי רושר

תגובות
כדורי גבינה מתוקים
דודו בכר

כדור גבינה מתוק בציפוי רושר

כדור גבינה שמזכיר את הילדות. אינטרפרטציה אחרת לעוגת הגבינה המסורתית.

חומרים לכדור הגבינה:

200 גרם גבינה לבנה 9%

75 גרם אבקת סוכר

50 גרם גבינת שמנת

קורט וניל 

85 גרם שמנת מתוקה

2 גרם ג'לטין + 10 גרם מים

220 גרם שמנת מתוקה

הכנת כדור הגבינה:

את הג'לטין מערבבים עם מים קרים ומניחים בצד עד לשימוש.

בקערה מערבבים גבינה ו-50 גרם גבינת שמנת, אבקת סוכר וקורט הווניל לקרם חלק.

מחממים 85 גרם שמנת מתוקה וממיסים בה את הג'לטין.

מוזגים את גבינת השמנת והג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים עד מרקם חלק.

מקציפים 220 גרם שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה, מעבירים לשק זילוף, מזלפים לתוך תבנית ספרה מסיליקון ומקפיאים.

לאחר ההקפאה מצמידים את שני הכדורים ויוצרים עיגול מושלם.

חומרים לציפוי רושר:

200 גרם שוקולד לבן

40 גרם חמאת קקאו

כף שמן

קורט ברס או אגוזים קצוצים

הכנת ציפוי הרושר:

ממיסים את כל חומרי הרושר יחד וטובלים בהם את הכדורי גבינה הקפואים.

טראפלס מסקרפונה

טראפלס לא חייבים להיות רק משוקולד ובצבע חום, ניתן להכינם בעוד סגנונות וכשהם עשויים ממגוון חומרי גלם. טראפלס מסקרפונה הוא קינוח קטן לסוף הארוחה שישאיר טעם מתוק בפה.

טראפלס גבינת מסקרפונה
דודו בכר

חומרים לטראפלס:

300 גרם שוקולד לבן

150 גרם שמנת מתוקה

150 גרם גבינת מסקרפונה

60 גרם חמאה

קורט קפה נמס

חומרים ללציפוי:

300 גרם שוקולד לבן מומס

כפית נס קפה

ההכנה:

קוצצים היטב את השוקולד הלבן.

מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד ומערבבים היטב.

מוסיפים מסקרפונה וחמאה וטוחנים היטב.

מניחים בצד (לא במקרר) להתייצבות.

מגלגלים כדורים ומקררים כשעה.

מצפים בשוקולד מומס ואבקת קפה

בלונדיז עם גנאש תות מוקצף

הקינוח הבא מורכב ממספר שלבים אבל, בסופו של דבר, מאוד פשוט להכנה. ניתן להחליף את התות בכל פרי אחר שבוחרים וגם את קישוט פירות היער ניתן להחליף בפרי אחר שבעונה.

בלונדיס עם גנאש תות מוקצף
דודו בכר

גנאש שוקולד תות

חומרים לגנאש:

500 גרם שמנת

100 גרם שוקולד  לבן

1 מקל וניל

8 גרם ג'לטין + 40 גרם מים

קורט תמצית תות

הכנת הגנאש:

מרככים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד.

קוצצים היטב את השוקולד ומניחים מעל את הג'לטין.

מחממים שמנת מתוקה, תמצית תות ווניל.

מוזגים את הנוזל החם בהדרגה על לשוקולד תוך יצירת אמולסיה ומערבבים היטב.

מוזגים לכלי פלסטיק ומניחים במקרר כ-4 שעות.

מקציפים לפני השימוש.

עוגת בלונדיז שוקולד לבן

חומרים לבלונדיז:

165 גרם ביצים

135 גרם סוכר

55 גרם קמח

45 גרם חמאה מומסת

85 גם שוקולד לבן

הכנת הבלונדיז:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממיסים שוקולד וחמאה יחד.

מקציפים בעזרת בלון את הביצים ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף תפוח.

מוסיפים קמח ולבסוף את תערובת השוקולד.

יוצקים לתבנית בגודל 16/16 ואופים כ-20 דקות.

מקררים היטב.

הרכבת המנה:

חותכים את שולי הבלונדיז.

מזלפים מעל עוגת הבלונדיז גנאש תות ומקשטים בפירות יער.

טארט גבינה שוקולד לבן ווניל

שילוב נהדר בין גבינה, שוקולד לבן ווניל שיוצר מתיקות מעודנת, ועוגה רעננה שמתאימה גם לכל ימי הקיץ החמים.

טארט גבינה, שוקולד לבן ווניל, מקושט בפירות קיץ
דודו בכר

חומרים לבצק הפריך:

120 גרם חמאה

200 גרם קמח

80 גרם אבקת סוכר

30 גרם שקד טחון

2 גרם מלח

40 גרם ביצים

הכנת הבצק הפריך:

במעבד מזון מערבבים את החמאה עם הקמח, המלח, אבקת הסוכר והשקדים הטחונים עד לקבלת מסה פירורית.

מוסיפים את הביצים למסה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, עד שהבצק קר ונוח לעבודה.

מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ.

מרפדים תבנית קלתית בקוטר 20.

אופים את הקלתית באפייה עיוורת, בטמפרטורה של 170 מעלות עד אפייה מלאה.

חומרים לגנאש שוקולד לבן מוקצף:

500 גרם  שמנת

100 גרם שוקולד  לבן

1 מקל וניל

8 גר' ג'לטין + 40 גרם מים

קורט תמצית תות

הכנת גנאש השוקולד הלבן המוקצף:

מרככים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד.

קוצצים היטב שוקולד ומניחים מעל את הג'לטין.

מחממים שמנת מתוקה עם תמצית תות ווניל.

מוזגים את הנוזל החם בהדרגה מעל לשוקולד תוך יצירת אמולסיה ומערבבים היטב.

מוזגים לכלי פלסטיק ומעבירים למקרר ל-4 שעות.

מקציפים לפני השימוש.

גנאש וניל מסקרפונה

חומרים לגנאש וניל-מסקרפונה:

200 גרם שוקולד לבן

130 גרם שמנת מתוקה

קורט וניל

50 גרם גבינת מסקרפונה

15 גרם חמאה

הכנת גנאש הווניל-מסקרפונה:

קוצצים היטב את השוקולד.

מחממים את השמנת המתוקה ותמצית הווניל.

מוזגים את הנוזל החם בהדרגה מעל לשוקולד תוך יצירת אמולסיה ומערבבים היטב .

מוסיפים חמאה ומסקרפונה וטוחנים היטב.

הרכבת הטארט:

מקררים את קלטית הטארט ויוצקים מעליה את גנאש הווניל-מסקרפונה.

מזלפים מעל את גנאש השוקולד הלבן המוקצף בצורה הרצויה ומקשטים בפירות הקיץ.

אוהבים עוגות גבינה? קבלו מתכונים מומלצים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו