בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לפתוח שולחן: מבחר מזטים וממרחים לשדרוג הארוחה

מהסקורדליה -ממרח השום היווני הממכר ועד צלוחית של פומזאנקה, הממרח הצ'כי המלא בפרמז'ן - כל מה שטעים לשים על או ליד לחם ופותח את התיאבון

תגובות

בין כל הפשטידות, הפסטות והסלטים לחג השבועות, כדאי לשבץ בשולחן גם ממרחים ומזטים שיהלמו היטב שידוך עם מאפה גבינות או לחם טוב שהכנתם (או קניתם). הכינו שולחן עם מבחר מתאבנים שייפתחו את התיאבון והילמו היטב גם בקבוקי משקה אלכוהוליים. הנה צרור הצעות שקיבלנו למזטים חגיגיים, קיציים וטעימים שתרצו לאכול כל השנה:

סקורדליה - ממרח יווני של שקדים ושום של מסעדת יאמאס /  שף אדם גנטוס

סקורדיליה של יאמאס
דרופ פרודקשן

חומרים:

100 גרם לחם

50 גרם שקד מולבן שלם

40 גרם שום

רבע כפית מלח

40 מ"ל לימון

150 מ"ל מים

250 מ"ל שמן קנולה

ההכנה:

שמים במעבד מזון את כל החומרים, חוץ מהשמן וטוחנים. לאט לאט מתחילים לזלף את השמן.

קרפצ'יו קולרבי של ביסטרו אלומה / שף עלאא סויטאת

קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומה
אנטולי מיכאלו

 

סינייה חצילים של הביץ' בר, קיסריה / שף אהרון גולדצוייג

סינייה חצילים של הבר ביץ'
אלונה להב

חומרים:

1 חציל בלאדי גדול

100 גרם טחינה מובחרת

שמן זית

50 גרם גרגירי חומוס

כף שמן זית

60 גרם פטרוזיליה קצוצה

ההכנה:

צולים את החציל על האש (גריל גחלים או גריל גז). אחרי צלייה מלאה מכל הכיוונים, מקלפים את הקליפה השחורה, חותכים אותו לחצי, מניחים על צלחת עמידה לחום, ופותחים אותו. מזליפים מעל טחינה מובחרת, שמן זית וגרגירי חומוס ומעבירים לתנור ל-4-5 דקות.

מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים עם לחם כפרי.

לבבות ארטישוק עם איולי עשבי תיבול ושקדים קלויים
אנטולי מיכאלו

לבבות ארטישוק עם איולי עשבי תיבול ושקדים קלויים של מסעדת אדלינה / שף רושדי דקאוור

חומרים:

לבבות ארטישוק "רוסטיק"  חתוכים ל-4, צרובים במחבת עם שמן זית ושום

חומרים להכנת האיולי עשבי תיבול: 

2  כפיות כוסברה קצוצה בשמן זית 

2  כפיות בזיליקום קצוץ בשמן זית 

3  כפות חרדל 

10  שיני שום 

צרור פטרוזיליה 

150  מ"ל מיץ לימון 

150  מ"ל מים קרים 

2  כפיות מלח 

2 חלמונים

ההכנה:

טוחנים את כל מרכיבי האיולי בבלנדר. מוסיפים 2 חלמונים. ממשיכים לטחון, ותוך כדי טחינה, מזלפים לתוך התערובת: 

700 מ"ל שמן שקדים 

300 מ"ל שמן זית 

מוסיפים לטחון עד לקבלת תערובת סמיכה.

מזלפים את האיולי מעל לבבות הארטישוק. מפזרים מעל שקדים קלופים פרוסים, שעברו קלייה בתנור עם מעט מלח.  

אפשר להוסיף מלמעלה מעט פרמז'ן מגורר.

סלט אספרגוס של לחם ועוגה
יח"צ

אספרגוס טרי, ארוגולה, רסק עגבניות שמש וגבינת פטה של "לחם ועוגה" / שף דרי בן נבט

חומרים:

4-5 מקלות אספרגוס טרי וצעיר

חופן עלים ירוקים, ארוגולה / רוקט

עגבנייה טרייה מגוררת גס בפומפייה ומסוננת מנוזלים

שמן זית כתית מעולה

לימון

מלח ים או מלח גס

כף גבינת פטה או בולגרית משובחת

ההכנה:

קוטמים את הקצה העצי של האספרגוס וחולטים במים רותחים עם מעט מלח, למשך 2 דקות עד שהאספרגוס טיפה מתרכך.

במקביל, מתבלים את הארוגולה במעט לימון מעט מלח ושמן זית.

כאשר האספרגוס מוכן, מוצאים מהמים למי קרח ל- 15 שניות, מנחים על צלחת את האספרגוס, מעליו עורמים את הארוגולה המתובלת, מפוררים את גבינת הפטה, מפזרים את העגבנייה המרוסקת במספר נקודות בצלחת , ומעל הכל מטפטפים כמות נדיבה של שמן זית.

ממרח פומזאנקה
זורה קומושווילי

ממרח פומזאנקה - ממרח צ'כי מסורתי של פראג הקטנה / שף זורה קומושווילי

חומרים:

 400 גרם גבינה גאודה/אמנטל//אדם/כל גבינה צהובה חצי קשה מגוררת 

 400 גרם מיונז

כפית שום כתוש

קורט מלח (במלח ושום ניתן לשחק לפי הטעם)

ההכנה:

מערבבים את הכל ביחד ומגישים עם לחם שחור, חמוצים ועגבניות.

אוהבים סלטים? הנה מתכונים נוספים לחג השבועות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו