בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלטים שוברי שגרה לשבועות של מסעדת קלארו

כל שנה חוגגים את שבועות עם אותן המנות, מהפשטידה או הקיש ועד עוגת הגבינה. השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מציע לחגוג את החג קצת אחרת וברוח תנובת הארץ, ומשיב את הכבוד לירקות

4תגובות
סלט ירוקי קיץ ודג נא
תומר אפלבאום

אם יש אתגר אחד שהוא אולי הקשה ביותר בשבועות זה לשבור שגרה. בכל שנה מוגש לשולחן החג אותו מגוון מצומצם של מנות: פשטידה, קיש, לזניה וכמובן הפינאלה הגדול עם עוגת הגבינה.  איך שכחנו ששבועות זה בעצם חג שבו חוגגים את תנובת הארץ? על כן החלטתי לתת השנה את הכבוד לירקות העונתיים (כן, אלה שלרוב מגישים ונתפשים כתוספת). בעזרת טכניקות בישול מגוונות כמו צלייה על הגריל או צריבה על מחבת הופכים חומרי הגלם הכי פשוטים, בשידוך ראוי למוצרי חלב, לכוכבי החג. הבונוס: שולחן החג שלכם יתמלא בצבעוניות עוד לפני שתקשטו אותו בפרחים

סלט ירקות בגריל עם לאבנה כבשים

השיטה הכי קלה להפוך כמעט כל ירק לסופר עסיסי היא שריפה קצרה על הגריל. אל תתבלבלו - לא מדובר באנטיפסטי סטנדרטי, תוספת של ויניגרט לימון כבוש ולאבנה כבשים מוסיפה למנה חמיצות עדינה שמחמיאה מאוד לטעמי הגריל.

סלט ירקות בגריל עם לאבנה כבשים וגרגירי חומוס
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

2 חצילים חרוכים על הגריל, מקולפים וחתוכים לחצי לרוחבם

2 פאקוס (ניתן להמיר בקישואים קטנים)

2 פלפל ירוק חריף

200 גרם (חופן) במיה תאילנדית קטומות גבעול

2 בצלים לבנים גדולים, פרוסים בעובי 1 ס"מ

2 פלפל שושקה

200 גרם גרגירי חומוס מבושלים

100 גרם (3 כפות) לאבנה כבשים

שמן זית

מלח ופלפל שחור

לקישוט:

חופן עלי רשאד או פטרוזיליה

לרוטב ויניגרט לימון כבוש:

2 יחידות לימון כבוש (ניתן להשיג במעדניות)

2  שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

2 כפות מיץ לימון

6 כפות שמן זית

קורט מלח

ההכנה:

צולים את החצילים על הגריל עד שהם רכים. מקלפים וחותכים לרוחב, לחצאים.

חותכים את הפאקוס לרוחבם ומתבלים בשמן זית ומלח. צולים על הגריל עד לקבלת סימני חריכה קלים.

את הפלפלים והפלפל החריף מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים על הגריל עד שהם מתרככים. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד למשך מספר דקות על מנת שניתן יהיה לקלפם.

את פרוסות הבצל והבמיה מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים על הגריל עד לקבלת סימני חריכה וריכוך.

מחממים את החומוס בסיר קטן לקבלת גרגירים חמימים.

מכינים את הויניגרט: קוצצים דק את הלימון הכבוש, השום והפלפל החריף  ושמים בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון ומזלפים באיטיות שמן זית תוך כדי שטורפים במטרפה. מוסיפים מלח.

בצלחת הגשה, מורחים את הלאבנה. מסדרים את הירקות בצורה חופשית. מזלפים ויניגרט לימון כבוש. ניתן לפזר מעל עלי רשאד או פטרוזיליה.

טיפ: ניתן לתבל את מרכיבי הסלט בשמן זית, מלח ולימון במקום לימון כבוש.

סלט גזרים צלויים וגבינת עיזים

אם חשבתם ששימוש בגזר מתחיל ונגמר ברצועות דקיקות בסלט, אתם כל כך טועים. במנה הבאה הגזר מקבל יחס של מלכים: מבשלים אותו בתנור, מכינים ממנו מיץ שהופך לויניגרט, שומרים את הקליפות שלו ואפילו משתמשים בעליו לקישוט.

סלט גזרים צלויים וגבינת עיזים
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

צרור (1 ק"ג) גזרים עם העלים, רצוי אורגניים וצבעוניים

2 כוסות מיץ גזר

1 כף זרעי כוסברה כתושים

3-2 כפות מיץ לימון

100 גרם גבינת פטה עיזים

שמן זית

מלח ופלפל שחור

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קולפים את הגזרים ומפרידים את העלים. את העלים מעבירים למי קרח.

את הגזרים הקלופים, למעט שניים ששומרים בצד, מניחים בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. צולים בתנור למשך כחצי שעה עד ריכוך וקבלת גוון זהוב. מקררים לטמפרטורת החדר.

את שני הגזרים הטריים הנותרים, קולפים לרצועות גזר. מוסיפים למי הקרח.

מכינים ויניגרט גזר: מביאים לרתיחה בסיר את מיץ הגזר יחד עם זרעי הכוסברה הכתושים ומצמצמים עד לשליש מנפחו. מסננים מעל קערה ומצננים. מוסיפים את מיץ הלימון ו-4 כפות שמן זית. מוסיפים חופן מלח ומתקנים תיבול עד שמתקבל ויניגרט סמיך בטעמים מתוקים וחמצמצים.

את רצועות הגזר ועלי הגזר מעבירים לקערת ערבוב. מתבלים בשמן זית, מלח ומעט מיץ לימון.

בקערת הגשה, מסדרים את הגזרים הצלויים. מניחים מלמעלה את רצועות ועלי הגזר. מזלפים את ויניגרט הגזר ומפזרים מעל פירורי גבינת פטה עיזים.

אפרסקים צלויים, מוצרלה, רוקט ובלסמי

אפרסקים וגבינות משתלבים מצוין יחד. הקרמיות של המוצרלה, המתיקות של האפרסקים והחמצמצות של הבלסמי יוצרים מנה ראשונה סופר אלגנטית.

סלט אפרסקים צלויים, מוצרלה, בלסמי ופרושוטו
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

4 אפרסקים, חצויים לחצאים

קורט סוכר חום

2 כפות מים

צרור עלי רוקט

2 כדורי מוצרלה בופאלו

2 כפות בלסמי מצומצם

3 כפות שמן זית

קורט מלח גס

5 פרוסות דקות של פרושוטו או נקניק מעושן (לא חובה)

ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

יוצקים מים על תבנית אפייה, מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ומפזרים מעל מעט סוכר חום.

צולים את האפרסקים בתנור למשך 5-6 דקות עד לקרמול וקבלת צבע ענברי. מניחים לקירור בטמפרטורת החדר ושומרים את נוזלי הבישול בקערית.

בצלחת הגשה, מפזרים מעט עלי רוקט, קורעים את המוצרלה לפיסות גדולות, מסדרים את האפרסקים הצלויים, ומזלפים מנוזלי הבישול שהצטברו בתחתית התבנית.

מתבלים בשמן זית ובלסמי מעל הסלט ומסביב לצלחת. מוסיפים מלח גס. בשלב זה ניתן להוסיף את פרוסות הפרושוטו או הנקניק המעושן, אם רוצים.

לבבות חסה, בצל מוחמץ, אנשובי כבוש ופרמזן

דרך נהדרת ליהנות מהטעם המתקתק של הבצל היא כבישה. 30 דקות זה כל מה שצריך, למנה שתהיה אהובה במיוחד על חובבי הדגים.

לבבות חסה, בצל מוחמץ, אנשובי כבוש ופרמזן
תומר אפלבאום

חומרים ל-4 מנות:

8 פילטים של אנשובי כבוש (רצוי מסוג אורטיז)

עלי חסה קיסר מופרדים

50 גרם פרמזן מגולף

3 בצלי שאלוט פרוסים דק

חצי כוס חומץ בן יין לבן

2 פרוסות לחם לבן כפרי מיום אמש

שמן זית ומלח

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים בצל מוחמץ: מעבירים את בצלי השאלוט לקערה. מחממים את החומץ ושופכים על בצלי השאלוט. משהים למשך כחצי שעה כדי שהבצל יספוג את טעמי החומץ ויתרכך.

מכינים קרוטונים: חותכים את הלחם לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומלח. צולים בתנור למשך כ-10 דקות עד להזהבה.

בקערת ערבוב, שמים את לבבות החסה, הקרוטונים והבצל המוחמץ. מתבלים עם 1 כף מנוזל הכבישה של הבצל, 2 כפות שמן זית ומעט מלח.

מעבירים את התכולה לקערה הגשה, מפזרים מעל פרוסות אנשובי ואת גילופי הפרמזן.

סלט עשבים ופריקי עם יוגורט

אחד השילובים שהולכים הכי טוב עם פריקי זה הרבה ירוק, לכן החלטנו לדבוק בטהרת העשבים הירוקים. החלק הכי כיף במנה זה ללכת לירקן ולאסוף את כל העשבים שאנחנו הכי אוהבים.

סלט עשבים ופריקי עם יוגורט
תומר אפלבאום

חומרים ל-6 מנות:

1 כוס פריקי

צרור פטרוזיליה

צרור עלי כוסברה

צרור עלי רוקט

צרור עלי נענע

צרור בצל ירוק

1 פלפל חריף ירוק

1 כפית סומק

3 כפות מיץ לימון

5 כפות שמן זית

3 כפות יוגורט עיזים

50 גרם שקדים קלויים קצוצים גס

ההכנה:

מבשלים את הפריקי: מחממים בסיר מעט שמן זית ומוסיפים כוס פריקי. מטגנים עד לחימום הגרגירים (כ-2 דקות).מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, חופן מלח ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר סגור למשך כ-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך כ-10 דקות נוספות. פותחים את הכיסוי ומצננים לטמפרטורת חדר.

קוצצים דק את כל הירוקים.

מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הפריקי יחד עם הסומק, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.

בצלחת הגשה, מניחים תלולית של יוגורט עיזים ועליה את הסלט. מפזרים מעל שקדים קלויים.

סלט ירקות קיץ עם דג נא

עוד דרך נפלאה לשדרג את סלט הירקות: ויניגרט חסה! אפשר להכין אותו מראש וכך לקראת החג כל מה שנותר לעשות הוא לחתוך את הירקות, לשים פרוסות דקות של דג ולהגיש.

סלט ירקות קיץ עם דג נא
תומר אפלבאום

חומרים ל-4-6 מנות:

3 עגבניות (עדיף מזן מגי)

3 מלפפונים או פאקוס

1/2 בצל סגול

4 צנוניות

1 פלפל ירוק חריף

5 עלי נענע שלמים

שמן זית

מלח

100 גרם פרוסות דג דקיקות ללא עצמות, בסגנון סשימי, של אינטיאס, לוקוס או פרידה (לבקש מהדייג מפולט וללא עצמות ועור)

לוויניגרט החסה:

1 יחידה חסה ערבית

2 שיני שום

1 כף מיץ לימון

2 כפות שמן זית

חופן מלח

חופן עלי רוקט

3 כפות יוגורט או שמנת חמוצה

1 קוביית קרח

ההכנה:

חוצים את החסה לאורכה ומתבלים במעט שמן זית ומלח.

צולים את החסה המתובלת במחבת פסים חמה למשך כ-2 דקות מכל צד, עד לקבלת סימני חריכה משני הצדדים. מעבירים את החסה למגש לקירור וקוצצים גס.

במעבד מזון, מעבדים את החסה הצלויה עם שום, עלי רוקט, מיץ לימון, שמן זית, מלח, עלי רוקט, יוגורט וקרח עד לקבלת מרקם חלק. מתקנים תיבול במידת הנדרש.

חותכים גס את המלפפונים והעגבניות.

פורסים לפרוסות דקות את הבצל, הצנוניות והפלפל החריף.

מעבירים את הירקות לקערת ערבוב ומוסיפים את הנענע. מתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

בצלחת הגשה, מזלפים את ויניגרט החסה ומסדרים מעל את תערובת הירקות. רגע לפני שמניחים את פרוסות הדג, כובשים אותן למשך מספר שניות בקערת הערבוב בה שהו הירקות. מניחים את פרוסות הדג מעל סלט הירקות ומגישים.

אוהבים סלטים? הנה מתכונים נוספים לחג השבועות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו