תרימו

כל הדרכים לטירמיסו מושלם

מטירמיסו קלאסי, דרך קינוח תותים מפואר בהשארת הקינוח האיטלקי ועד גרסה נטולת אלכוהול שאפילו הילדים יאהבו – כל הטריקים והשטיקים שיעזרו להרים את הטירמיסו אל על

הארץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טירמיסו
צילום: דורעם גונט
הארץ

עבור מי שרוצים לגוון את המנות האחרונות עם קינוחים נוספים לצידן – טירמיסו, אותו קינוח שכבות איטלקי המשדך בין בישקוטים ספוגי קפה ואדי אלכוהול עם קצף ביצים ומסקרפונה, הוא תמיד רעיון מצוין. יש בו די גבינה כדי להצדיק את שיבוצו על שולחן החג וכבר במשמעות שמו – באיטלקית, Tiramisù, "הרם אותי מעלה", יש ערובה להילולה.

לפני הכל, עבור מי שחוששים מהכנת טירמיסו, הקונדיטור סער אהרוני מציע מתכון לטירמיסו שתמיד מצליח. כולל כמה טריקים נוספים שירימו אותו אפילו עוד יותר גבוה. 

הטירמיסו של סער אהרוני
הטירמיסו של סער אהרוניצילום: דודו בכר

עולם האוכל והמסעדנות אולי יודעים אופנות שבאות והולכות או טרנדים חולפים, אבל טירמיסו הוא קינוח על זמני. בקישור הבא תמצאו את הטירמיסו הקלאסי של מסעדת "בליני".

טירמיסו הוא בעת ובאותה עונה עוגת ראווה מרהיבה וגם קינוח קל להכנה וגם הגרסה הביתית והקלה לטירמיסו בוודאי תניב תוצאה מעולה שצפויה לענג אורחים רבים בקלי קלות והיא כזו שגם אחרי שיילכו האורחים, לא תוכלו להפסיק ליישר, אם יישאר מה ליישר, הכוונה.

עוגת טירמיסו ביתית
עוגת טירמיסו ביתיתצילום: דורעם גונט

בגרסה הביתית והקלילה של הקונדיטורית נופר צור תמצאו טירמיסו מתוק במידה, אוורירי ומרענן. וגם: קצת על ההיסטוריה של הקינוח. המתכון והסיפור של הטירמיסו כאן.

צילום: דניאל לילה

לימור לניאדו תירוש מציעה טירמיסו ריקוטה, שהופך את הקינוח לקליל מכיוון שונה ומעודן בהרבה.

כשחושבים על זה, טירמיסו הוא למעשה תשובת ארץ המגף לעוגת גבינה קלאסית. במתכון הבא תמצאו עוגת טירמיסו הפוכה מקערה וללא ביצים, המזכירה קצת עוגת גלידה.  

עוגת טירמיסו עם טוויסט קטן וללא ביצים

גם הקונדיטורים רוסלנה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית "ביסקוטי" מציעים גרסה נטולת ביצים, אולם הפעם, הצעת ההגשה היא טירמיסו בכוס.

רוסלה יונת ואמיר פורת
צילום: דודו בכר

אורה קורן לקחה את עוגת הגבינה-פירורים האהובה, שילבה במתכון לטירמיסו אהוב לא פחות, והתקבלה עוגה שמורכבת מהטוב בשני העולמות. הנה המתכון

בגרסתו של שף יוחנן ברנשטיין תמצאו טירמיסו אלוהי עם אייריש קרים והוא שווה כל קלוריה או דקת הכנה.

טירמיסו של פלורינה
צילום: בן יוסטר

באופן מסורתי, טירמיסו מכינים לרוב עם קפה ואלכוהול – אם זה יין מרסלה, ליקר אמרטו, אייריש קרים, ברנדי או תזקיק אחר, לפיכך הוא כנראה לא הבחירה הראשונה עבור ילדים. במתכון של קרן הבר לעומת זאת, תמצאו טירמיסו שגם הילדים שלכם יאהבו.

למי שמחפשים את הקלאסיקה של הקלאסיקה ואת אחד הקינוחים האהובים בתל אביב - המתכון לטירמיסו של קפה איטליה מתגלה - כאן.  דומה אך שונה – נסו גרסה קצת אחרת לטירמיסו לוטוס או קינוח תותים בהשראת טירמיסו ("תוטירמיסו", אם תרצו).

תותירמיסו
תותירמיסוצילום: שרון היינריך

במתכון הבא תמצאו טירמיסו של הקונדיטורית קרן קדוש מ"קפה קדוש" בו את הבישקוטי מחליפות אחר כבוד עוגיות אמרטי, כך שאפשר להכין ולזלול אותו גם בפסח.

טירמיסו
טירמיסו כשר לפסחצילום: אתי נמיר

ואיזה טירמיסו אוכלים הטבעונים? ובכן, הכירו את המתכון לטירמיסו טבעוני בארבע שכבות של שירלי בר

ולמי שלא מפחדים להשתולל עם הטירמיסו שלהם הנה סיכום כל הטיפים וצעד אחר צעד לטירמיסו המושלם.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ