עוגת גבינה לשבועות בארבע דרכים - מתכונים לשבועות - הארץ

עוגת גבינה לשבועות בארבע דרכים

עוגת גבינה של סבתא או ניו יורקית עדכנית, שוקולדית או אגוזית – הגיע הזמן לרענן מתכונים לעוגות גבינה לשבועות. הנה ארבע הצעות של הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי

אמיר פורת ויוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עוגת גבינה כתמי שוקולד על בסיס בראוניס
אמיר פורת ויוסלה יונה, קונדיטורים אורחים

לכל אחד ואחת יש את עוגת הגבינה האהובה עליו. יש את מי שמטורפים על עוגת הגבינה האפויה, הניו-יורקית, הקרמית והשמנתית יש את אלו שמשתייכים לאסכולת הגבינה הקרה, ויש את מי שנזכרים בערגה בעוגה ה"פשוטה" אך מופלאה של סבתא. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים ארבעה מתכונים שייקחו את אותן הקלאסיקות של עוגות הגבינה ויכניסו בהן משהו אחר. כך, לצד הקלאסיקה של הבית, עוגת הגבינה הניו-יורקית הכבדה בדרך כלל מקבלת גרסה מעודנת ומרעננת עם יוגורט מחד או תחתית בראוניז שוקולדית עשירה, ואילו עוגת הגבינה הקרה זוכה לטוויסט של תחתית קריספית ממכרת. למתכונים נוספים של עוגות גבינה, מאפים, סלטים וכל מה שצריך לארוחת שבועות - כאן.

עוגת גבינה אפויה של סבתות (תבנית בקוטר 22 ס"מ)

עוגת גבינה אפויה של סבתות

עוגת גבינה בטעם של פעם, ללא ג'לטין, קצפות או שמנות מתוקות. ומה כן? בסיס פריך ומלית גבינה שמקנה תחושה ביתית יותר מכל עוגה אחרת.

לתחתית:

300 גרם עוגיות פתי בר טחונות דק

100 גרם (חפיסה) חמאה מומסת

אופן הכנה:

יוצקים את החמאה המומסת על הביסקוויטים הטחונים ומערבבים היטב עד לאחידות.
מהדקים היטב לתחתית התבנית כך שנוצרת שכבה אחידה.

למלית גבינה:

6 ביצים L מופרדות

200 גרם (1 כוס) סוכר

750 גרם (3 גביעים) גבינה לבנה 9%

200 גרם (גביע) שמנת חמוצה

גרידה מלימון שלם בינוני

5 גרם (כפית) תמצית וניל

20 גרם (2 כפות) קמח

30 גרם (3 כפות) קורנפלור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר (100 גרם – חצי כוס) לקצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים (אפשר גם במיקסר ידני) את הגבינות, גרידת הלימון ויתר הסוכר עד להיטמעות הסוכר ולקבלת מסה חלקה וללא גושים.
מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים עד להיטמעות.
מוסיפים את החלמונים בהדרגה ומערבבים עד לאחידות.
מקפלים בשלוש פעימות את החלבון המוקצף בתערובת הגבינות בעדינות עד לקבלת מסה אוורירית וחלקה.
יוצקים לתבנית העוגה מעל שכבת פירורי הביסקוויט. מכניסים את העוגה לתנור ומורידים לטמפרטורה של 140 מעלות. אופים כשעה.
מכניסים לקירור לפחות כארבע שעות עד להתייצבות.

עוגת גבינת יוגורט אפויה (תבנית בקוטר 22 ס"מ)

עוגת גבינת יוגורט אפויה

עוגת הגבינה האפויה הקלאסית בגרסה יותר קלילה, כשאת חלק מגבינת השמנת במסה מחליף יוגורט שמקנה לה חמצמצות ומרקם אוורירי וציפוי יוגורט שמוסיף רעננות.

לבסיס:

250 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק

100 גרם (חפיסה) חמאה מומסת

למלית:

200 גרם (גביע פחות כף) גבינת שמנת 30%

500 גרם (2 גביעים) גבינה לבנה 9%

200 גרם (כוס) יוגורט

40 גרם (4 כפות) קורנפלור

4 ביצים L

200 גרם (כוס) סוכר

5 גרם (כפית) תמצית וניל

קורט מלח

לציפוי:

50 גרם (רבע כוס) שמנת מתוקה

50 גרם (רבע כוס) יוגורט

25 גרם (2 וחצי כפות) אינסטנט פודינג

25 גרם( 2 וחצי כפות) אבקת סוכר

ההכנה:

במעבד מזון טוחנים היטב את עוגיות הלוטוס.
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת חולית-פירורית. מהדקים היטב לתחתית התבנית ומייצרים שכבה אחידה.
הכנת המלית: בקערת מיקסר מערבבים את הגבינות, היוגורט והסוכר, במהירות בינונית עד להיטמעות הסוכר ולקבלת מסה חלקה וללא גושים.
מוסיפים את הקורנפלור, המלח והווניל ומערבבים עד לאחידות.
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
אופים כ-35 -40 דקות בתנור שחומם מראש ב-140 מעלות. מצננים.
הכנת הציפוי: בקערת מיקסר שמים את כל הרכיבים ומקציפים במהירות בינונית הקצפה קלה כ-2 דקות (המרקם עדיין נוזלי).
כשהעוגה הצטננה לגמרי שופכים על העוגה בעזרת כף מורחים שכבה אחידה.

עוגת גבינה כתמי שוקולד על בסיס בראוניס (תבנית בקוטר 22 ס"מ)

עוגת גבינה כתמי שוקולד על בסיס בראוניס

עוגת גבינה עם תחתית בראוניז ו"נקודות" בראוניז שוקולד עשירות, שמוכיחה שאין חיבור טוב יותר מגבינה ושוקולד.

בסיס בראוניז:

80 גרם (3/4 חפיסה) חמאה

100 גרם (חפיסה) שוקולד מריר

1 ביצה L

1 חלמון

70 גרם (1/3 כוס) סוכר

30 גרם (3 כפות) קקאו

ההכנה:

שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות וממיסים ביחד עם החמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מוחלטת של השוקולד. בקערה נפרדת טורפים את החלמון, סוכר, קקאו וביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך קערת הביצים בשתי פעימות, עד לקבלת מסה הומוגנית. יוצקים לתבנית העוגה ומסדרים בשכבה אחידה. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
מצננים ושומרים להרכבה.

למלית הגבינה:

450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 30%

200 גרם (גביע) שמנת חמוצה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

5 גרם (כפית) תמצית וניל

10 גרם (כף) קורנפלור

3 ביצים L

ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים במהירות בינונית את הגבינה, שמנת החמוצה והסוכר, עד להיטמעות הסוכר, ולקבלת מסה חלקה.
מוסיפים את הקורנפלור והווניל, מערבבים עד לאחידות.
מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה הומוגנית.

לכתמי שוקולד:

100 גרם (חבילה) שוקולד מריר

80 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה

130 גרם (חצי כוס) ממסת הגבינה שהכנו

ההכנה:

ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל עד להמסה מוחלטת, מצננים מעט ומערבבים למסת הגבינה.

הרכבת העוגה:

לאחר שהבראוניז הצטננו לגמרי יוצקים את מסת הגבינה על שכבת הבראוניז.
מעבירים את תערובת השוקולד והגבינה לשק זילוף.
מזלפים מתוך העוגה כלפי חוץ כתמי שוקולד בצורה נבחרת.
אופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ב-140 מעלות.

עוגת גבינה קרה על בסיס קראנץ נוגט ואגוזי לוז (תבנית בקוטר 20 ס"מ)

עוגת גבינה קרה על בסיס קראנץ נוגט ואגוזי לוז

רבים רואים בעוגת הגבינה הקרה כפשוטה מדי בגלל שהיא אינה דורשת אפייה. כאן, הבסיס זוכה לחיזוק שוקולדי קריספי שיהפוך גם את העוגה הטריוויאלית לכזו שתקצור שבחים.

לבסיס:

50 גרם (חצי חפיסה) שוקולד מריר

50 גרם (חצי חפיסה) שוקולד חלב

150 גרם פצפוצי אורז

100 גרם (חצי כוס) מחית נוגט איכותית (להשיג בחנויות המתמחות)/ ממרח נוטלה

ההכנה:

ממיסים את השוקולד המריר והחלב בפולסים של 30 שניות במיקרוגל.
מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד לאחידות. יוצקים לתחתית התבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
מכניסים למקפיא כשעה לפחות, עד להתייצבות.

למלית גבינה קרה:

250 (מיכל) שמנת מתוקה

50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

100 גרם (חצי גביע) גבינת שמנת 30%

100 גרם (חצי כוס) סוכר

ההכנה:

בקערת מיקסר על מהירות בינונית מקציפים את השמנת והאינסטנט עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר עד להיטמעות הסוכר.
מאחדים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינות בעדינות. יוצקים לתבנית העוגה עד לגובה התבנית ומיישרים. מקפיאים לפחות כארבע שעות, מחלצים מהתבנית ושומרים בקירור.
טיפ: ניתן לקשט באגוזי לוז מסוכרים מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ