פשטידת עשבי תיבול קלילה לשבועות

לקראת שבועות בלוג האוכל של גילי עם מתכון פשוט וקל לפשטידה מנצחת

גילי יובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פשטידת עשבי תיבול
פשטידת עשבי תיבולצילום: גילי יובל

למרות כל השפע של שבועות, אין כמו מתכון מנצח אחד, פשוט, לא מתחכם ובלי יותר מדי גבינות בפנים. הרי גם ככה לאורך החג אנחנו נתקלים בפשטידות גבינות, צלחות גבינות וחטיפי גבינות למיניהם, אז הנה הזדמנות להוריד את רמת הלקטוז בדמות מאפה קליל עם ניחוח מרענן של עשבי תיבול טריים.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

הפשטידה הזאת, שהרכב הגבינות בה כולל רוויון ושמנת, מתבססת בעיקר על עשבים קצוצים, מה שהופך אותה לפחות כבדה בשלב של אחרי האכילה. המגוון עצום וכאן המקום לשחק עם טעם אישי והעדפות. האפשרויות: פטרוזיליה, בזיליקום, טימין (מומלץ!), עירית, בצל ירוק, נענע, טרגון וכל עשב אחר שאוהבים. בסך הכל העשבים הקצוצים צריכים למלא שתי כוסות. עם המינון, כאמור, אפשר לשחק.

לאופן שבו קוצצים את העשבים יש שתי גישות: הגישה הידנית שנעזרת בסכין, והגישה האוטומטית שנעזרת בקוצצים חשמליים שונים. החיתוך בקוצצים החשמליים מהיר יותר ודורש פחות מאמץ. מצד שני, העשבים הטריים עלולים להפוך למעין מחית אחידה ומבאסת, שבה לא מרגישים את הטעם והמרקם שלהם. אישית, אני מעדיפה להיות אולד פאשן ולחתוך בסכין ובכך לשמור על הטריות והרעננות של העשבים. אני מתחייבת ששלב הקיצוץ הוא באמת החלק היחידי שדורש קצת עבודה כל היתר - באמת קלי קלות. ובכלל, מהרגע שפשטידה הזאת נכנסת לתנור, אי אפשר לחשוב על שום דבר אחר. 

פשטידת עשבי תיבול

תבנית פאי בקוטר 26

לבצק:

2 כוסות קמח
כפית מלח (שטוחה)
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כף מים מינרלים קרים

למלית:

2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
100 גרם צנוברים
3 ביצים
150 גרם שמנת מתוקה
100 גרם רוויון
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום, טימין, נענע, רוזמרין)
2 שיני שום כתושות
אופציה - פרוסות גבינת פרומעז (בעיקר ליופי, אפשר להסתדר גם בלי)

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

מערבבים במיקסר או בפוד פרוססור את כל חומרי הבצק עד שהם נהפכים לפירורים.
משטחים את הפירורים בתבנית פאי משומנת ומהדקים גם לדפנות. רצוי להשתמש בתבנית פאי עם שוליים נמוכים. אם משתמשים בתבנית עם שוליים גבוהים מספיק להדק עד מחצית גובה הדפנות.
הטיפ של אמא: לעבור עם מברשת משומנת על התבנית ועל הדפנות לפני שמהדקים את הבצק כדי להקל על שחרור הפשטידה לאחר האפייה.

מכינים את המלית:

מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם שתי כפות זמן זית עד שקיפות.
מוסיפים את הצנוברים וממשיכים לטגן בזהירות עד שהצנוברים נהיים חומים אבל לא שרופים.
מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר. בינתיים קוצצים את עשבי התיבול.
אחרי שהבצל והצנוברים התקררו מערבבים אותם עם הביצים, השמנת והרוויון.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את עשבי התיבול הקצוצים והשום.
שופכים את המלית לתבנית עם הבצק.
מניחים פרוסות גבינת פרומעז מעל ואופים בחום של 160 מעלות במשך 45 דקות עד שעה עד שהמלית מזהיבה ויציבה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ