מאפינס גבינות לשבועות שאפשר להכין עם הילדים

מתכון לשבועות שימלא את הבית בריחות חגיגיים ומעוררי תיאבון

זוהר רוקמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפינס גבינות
מאפינס גבינותצילום: Natalia Mylova | Dreamstime.com

שבועות נחשב לאחד משלושת הרגלים, לכן אולי הצליח החג הלבן להשתרש ככזה שנחגג בשדות, במושבים ובקיבוצים וגם קצת בעיר, בעיקר אם אתה בבית ספר. ככל שעברו השנים הפך ל"חג הגבינות הישראלי". בהתאם החלטתי ללכת על משהו מפנק ולא קשה להכנה שהקטנה תוכל להכין איתי.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

מצרכים:

11/2 גביע יוגורט לבן רגיל /עיזים
כף וחצי שמן זית
2 ביצים
כוס קמח רגיל (אפשר חצי כוס קמח מלא במקום, ואז מומלץ להוסיף עוד חצי גביע יוגורט)
1/2 כפית אבקת אפיה
50 גרם גבינת גרוייר/אמנטל או כל קשה אחרת שאתם אוהבים
50 גרם גבינת קשקבל
8-10 כדורוני מוצרלה או אחד גדול קרוע לפיסות קטנות
מלח פלפל לפי הטעם

לגיוון: אנחנו הוספנו זיתי קלמטה וחופן עלי אורגנו טריים, אבל אם רוצים אפשר גם: תירס, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול שונים, בצל מטוגן, או כל העולה על רוחכם.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. בזמן שמחכים שהתנור יתחמם, מערבבים בקערה גדולה יוגורט עם הביצים והשמן, מוסיפים את הגבינות והקמח, את אבקת האפייה ומתבלים במלח ופלפל.

בשלב הזה מכניסים לתערובת הגבינות איזו תוספת שרוצים. אנחנו חילקנו אותה לשתיים - חצי ממנה השארנו חלקה, ולחצי השני הוספנו זיתים ואורגנו.  

מחלקים לתבניות המאפינס עד שליש מגובה התבנית, מכניסים לתנור ל-20 דקות. לאחר שהזמן עובר, בודקים אם שזוף ואפוי ואם המוצרלה מבעבעת. אם צריך מוסיפים עוד 5-10 דקות. מוציאים, מתאפקים עד שיתקרר מעט וזוללים.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ