מתכונים לשבועות: 5 קינוחי לוטוס מושחתים

לוטוס הוא אחת מהנאות החיים, אבל מה קורה כשמחברים אותו לתענוג מושחת אפילו יותר? כך תגוונו את שגרת עוגות הגבינה המסורתיות לשבועות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפינס גזר עם ציפוי גבינת שמנת ולוטוס
מאפינס גזר עם ציפוי גבינת שמנת ולוטוסצילום: Amarita Petcharakul | Dreamstime
הארץ

חג שבועות בפתח, ואיתו חגיגה גדולה של גבינה. עוגת הגבינה המסורתית הלבנה האפויה כבר מזמן לא מסעירה את הפה, וגם מיני שידרוגים ששודכו לה, דוגמת פירות, אגוזים ושוקולד, הם כבר עניין שבשגרה. בשביל להסעיר את החך הנה חמישה מתכונים עם לוטוס, שמשלבים בין שתי הנאות החיים המובהקות: מתוק ועוד קצת מתוק.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה

מצרכים:

לבסיס:
1 חבילה עוגיות לוטוס
80 גרם חמאה מומסת
2 כפיות גרידת לימון

למלית:
400 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 מיכל גבינת מסקרפונה
2 כפיות גרידת לימון

לעיטור:
2 כפות שבבי קוקוס
1 כף קליפת לימון או ליים

אופן ההכנה:
1. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הבסיס: מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים את התבנית למקפיא, עד שבלילת העוגה מוכנה.
3. מכינים את המלית: ממסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שנוצר קרם אחיד וחלק. מצננים מעט ומוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה וקליפת הלימון. מערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל הבסיס ומאחסנים לילה במקרר.
4. מפזרים קוקוס וגרידת לימון מעל העוגה ומגישים.

עוגת גבינה לוטוס ללא אפייה - גרסת ההדפסה

טירמיסו לוטוס

מצרכים:

לסירופ הקפה:
3/4 כוס סוכר
1 כוס קפה נמס מוכן (ללא חלב)
2 כפות ליקר קפה

לקרם:
2 מכלים שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
1 מכל גבינת שמנת 5% בטעם טבעי
1 מכל גבינת שמנת 30%  בטעם טבעי
1/2 חבילה עוגיות לוטוס, שבורות גס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך. מצננים.
2. מכינים את הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את שני סוגי הגבינה ומקציפים רק עד שנוצר קרם אחיד.
3. מרכיבים את המנה: מניחים בגביעי ההגשה שכבת עוגיות לוטוס גרוסות, יוצקים עליהן כף מהסירופ ומכסים בכף גדושה מקרם הגבינה. חוזרים על סדר הפעולות ומסיימים בשכבת עוגיות נוספת. מאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהקרם מתייצב, ומגישים.

טירמיסו לוטוס - גרסת ההדפסה

קינוח טירמיסו לוטוס
טירמיסו לוטוסצילום: \ Dana Rothstein Dreamstime.com

מאפינס גזר עם ציפוי גבינת שמנת ולוטוס

מצרכים:

למאפינס:
1.25 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפיות קינמון
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר (לא חובה)
1/4 כוס (25 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 ביצה
1 כף מיץ לימון טרי
3 כפות ממרח לוטוס
1.5 כוסות גזר, קלוף ומגורר

לציפוי:
1/2 מכל שמנת מתוקה 32%
2 כפות גבינת שמנת
2 כפות אבקת סוכר
7 עוגיות לוטוס, מפוררות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את המאפינס: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה, הקינמון, הג'ינג'ר והאגוזים. בקערה נפרדת טורפים היטב את יתר החומרים למעט הגזר.
3. יוצקים את הבלילה אל תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר ומערבבים לעיסה הומוגנית. 
4. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות ואופים כ-20 דקות עד שהמאפינס שחומים וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מצננים.
5. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קרם יציב. 
6. מרכיבים את המנה: מורחים כף מהקרם על המאפינס ומפזרים מעל פירורי עוגיות לוטוס.

מאפינס גזר בציפוי גבינת שמנת ולוטוס - גרסת ההדפסה

עוגת גבינה אפויה אוורירית בבצק לוטוס

מצרכים:

לבסיס:
1 חבילה עוגיות לוטוס
100  גרם חמאה מומסת

למלית:
1 ק"ג גבינת קרם שמנת 5% או גבינת שמנת 30%
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כפית גרידת לימון
2 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים על בסיס התנור כלי חסין חום עם מעט מים.
2. מכינים את הבסיס: מרסקים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים למקפיא עד שבלילת העוגה מוכנה.
3. מכינים את העוגה: מערבבים במיקסר את הגבינה עם מחצית מכמות הסוכר, החלמונים וקליפת הלימון, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מעבירים לקערה.
4. מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר עד שנוצר קצף מבריק ויציב.
5. מוסיפים את הקצף לעיסת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים שוב בעדינות.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא, משמנים את הדפנות בחמאה ויוצקים פנימה את בלילת הגבינה. אופים 10 דקות ב-170 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 40 דקות נוספות, עד הזהבה. מצננים.
7. להגשה: מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת גבינה אפויה אוורירית - גרסת ההדפסה

פרוסת עוגת גבינה
עוגת גבינהצילום: \ Etiennevoss | Dreamstime.com

פנקוטה קרמלית בציפוי קרם לוטוס

מצרכים:

לפנקוטה:
3 מכלים (750 גרם) שמנת מתוקה 32%
1 3/4  כוסות (450 מ"ל) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
4 כפות מים

לציפוי:
100 גרם אגוזי מלך
1 כף מלח גס
1 צנצנת (380 גרם) ממרח לוטוס עם שברי עוגיות

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפנקוטה: יוצקים לסיר רחב את השמנת, החלב, הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים מדי פעם ומביאים לרתיחה קלה. מסירים מהכיריים.
2. בכוס קטנה מניחים את הג'לטין עם המים וממתינים כ-10 דקות עד שהמים נספגים בג'לטין. מחממים במיקרוגל למספר שניות עד להמסה ולקבלת נוזל שקוף. מצננים.
3. יוצקים את הג'לטין לשמנת המתוקה והחלב ובעזרת מטרפה מערבבים היטב. יוצקים לכוסות הגשה ומאחסנים לילה במקרר.
4. מכינים את הציפוי: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את האגוזים, מרטיבים במעט מים ומפזרים את המלח הגס מעל. אופים כ-10 דקות ומצננים.
5. הרכבת המנה: מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-10 שניות, יוצקים כף מעל כל כוס פנקוטה ומפזרים מעל את האגוזים המומלחים. מגישים.

פנקוטה בציפוי קרם לוטוס - גרסת ההדפסה

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ