מתכונים לשבועות: עוגת גבינה נהדרת ב-15 דקות

עוגת גבינה לשבועות שמשלבת מוס גבינה, שוקולד לבן ואפרסקים, אינה דורשת כמעט עבודה ומתאימה גם לעונת הקיץ

שירלי נמש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה ואפרסקים של שירלי נמש
עוגת גבינה ואפרסקים של שירלי נמשצילום: Tzuhsin / Getty Images / iStockp

אחד הזוגות האהובים עליי בעולם האפייה הוא שילוב של שוקולד לבן וגבינה. נכון, הוא לא כל כך נפוץ בחג שבועות, אבל כאשר גיליתי אותו הבנתי שזהו אחד השילובים המוצלחים ביותר שיש, במיוחד בין שלל עוגות גבינה מסורתיות מוכרות, ואף - לעונת הקיץ.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

העוגה הבאה משלבת באופן נפלא את הזוג המלכותי. זאת עוגה עדינה, מרעננת, עם מרקם קליל, ואין מושלמת ממנה לחגוג את שבועות. לא פחות חשוב - משך ההכנה שלה לא עולה על 15 דקות (20 דקות לכל היותר, למתקשים שבינינו), אבל יחד עם זאת היא מרשימה ביותר. זאת עוגה ללא אפייה, אך למען הייצוב היא דורשת זמן הקפאה ממושך. לא פעם אני מגישה אותה חצי קפואה, וגם כך היא מצוינת.

כמה טיפים ועצות לעוגה הזו:

• בישקוטים הם פתרון נפלא לעצלנים – במקום לאפות תחתית לעוגה ניתן פשוט להשתמש באותן עוגיות יבשות כדי ליצור תחתית "כמו אפויה". כאשר עושים זאת, יש להקפיד לטבול את הבישקוטים בנוזל כלשהו (קפה, חלב או ליקר). לרובנו יש נטייה להטביע את הבישקוטים בנוזל, אבל יש לוודא כי משך הטבילה לא יעלה על שנייה-שתיים לכל צד.

• כאשר מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, כדאי לעשות זאת בכמה שלבים – בתחילה מקפלים רק שליש מהקצפת, לאחר מכן מוסיפים בעדינות שליש נוסף, ולבסוף את יתרת הקצפת.

• מי שלא אוהב אפרסקים יכול להשתמש בכל פרי משומר (או טרי בעונה) אחר העולה על רוחכם. שימו לב שפירות רבים מגירים נוזלים ולכן מומלץ להוסיף אותם בסמוך להגשה. בשימוש באפרסקים המשומרים אין כל חשש, וניתן להכין את העוגה בשלמותה מראש.

• כדי לקבל דפנות עוגה חלקות כדאי להשתמש בשקף. שקף לעוגות רוכשים בכל חנות לצורכי קונדיטוריה. יש לגזור את האורך הרצוי ולהניח אותו בהיקף הפנימי של התבנית לאחר שריפדנו את התבנית בבישקוטים. במידת הצורך, ניתן להצמידו בעזרת מעט מים. לאחר ההקפאה ולפני ההגשה, משחררים בעדינות את השקף.

• כאמור, ניתן להגיש את העוגה גם חצי קפואה.

עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ואפרסקים
מבוסס על מתכון של רות אוליבר

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתחתית:

1 חבילה (100 גר') בישקוטים
½ כוס חלב
4 כפות אייריש קרים

למוס:

150 גר' שוקולד לבן קצוץ
½ כוס חלב
25 גר' חמאה
חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גר')
500 גר' גבינה לבנה 5%
6 כפות סוכר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:

1 קופסת חצאי אפרסקים משומרים בסירופ

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הליקר והחלב.

2. טובלים בתערובת החלב את הבישקוטים ומרפדים את התבנית בשכבה אחידה.

3. ממיסים שוקולד, חלב וחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.

4. מערבבים היטב את הגבינה ואת אבקת האינסטנט פודינג וניל.

5. מאחדים בין תערובת השוקולד לבין תערובת הגבינה.

6. במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.

7. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ויוצקים מעל שכבת הבישקוטים.

8. מקפיאים כשעתיים.

9. פורסים לפרוסות בעובי של כס"מ את האפרסקים המשומרים, מעבירים למסננת למספר דקות ומעטרים את העוגה, החל מהעיגול החיצוני וכלפי פנימה.

10. שומרים בהקפאה, ומפשירים כשעתיים לפניי ההגשה במקרר.שומרים בקירור.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ