מתכונים לשבועות: כך תכינו ארוחת חג טבעונית

מרק מלון, אגרול חסה או סלט קשת בענן - המטבח מן הצומח הוא מקור נפלא ליצירתיות, גם בחג הגבינות. הנה 11 מתכונים טבעוניים לארוחת שבועות משמחת

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט עם אנדיב
סלט אנדיבצילום: דודו בכר
רחל טלשיר

אלטרנטיבה ראויה לחג הגבינות היא ארוחת שבועות מושקעת, מקורית ובריאה מן הטבע. אגוזים מסוגים שונים שהופכים לממרחים וגבינות, עלי חסה ואנדיב שמדמים ברוסקטה או רול וקינוחים מתוקים על בסיס קוקוס או קשיו - 11 הצעות למזון למחשבה ולהנאה.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

עיגולי רביולי

חומרים: 
10 עגבניות תמר
5 שורשי פטרוזיליה גדולים
1/2 כוס רוטב פסטו ביתי (מכניסים למעבד מזון חופן עלי בזיליקום טריים, שן שום, כף שמן זית, מעט מלח ומפעילים עד לקבלת מרקם חלק)
4 תמרים מגולענים
סלק קטן חתוך לקוביות קטנות
קישוא קטן חתוך לקוביות קטנות

הכנה:
חותכים את שורשי הפטרוזיליה לאורך ובאלכסון (כדי להגדיל את הקוטר), לעיגולים דקיקים. הם יהיו "בצק" הרביולי.
מורחים את מחצית העיגולים בפסטו ומכסים במחצית שנותרה.
מכינים רוטב מהעגבניות והתמרים: מכניסים למעבד מזון עד שנוצר מרקם חלק. מסדרים את הרביולי בצלחת הגשה, מכסים ברוטב לשעה עד שה"בצק" מתרכך קצת, מקשטים בקוביות סלק וקישוא ומגישים.

מטבל גבינת אגוזים

חומרים:
2 כוסות אגוזי מלך שהושרו 8 שעות
אצבע שורש חזרת
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף רוטב סויה
2 כפות טחינה גולמית
שן שום

הכנה:
טוחנים הכל במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים מים עד שמקבלים את הנוזליות הרצויה.
מגישים עם מקלות של ירקות קולורבי, גזר, מלפפונים וסלרי.

סלט פטריות

חומרים:
פטריית פורטבלו גדולה לכל סועד
שלוש פטריות שמפיניון קצוצות קטנות לכל סועד
פלפל אדום קצוץ דק לכל סועד
עגבניית תמר חצויה לשניים לכל סועד
עלה חסה קצוץ לכל סועד
כפית גרגרי תירס לכל סועד
כפית שמן זית לכל סועד
כפית מיץ לימון לכל סועד
חצי כפית דבש לכל סועד

הכנה:
מניחים כל פטריה גדולה בצלחת אישית קעורה, מורחים את הפנים בלימון, דבש ושמן, מחכים חצי שעה.
מערבבים את הירקות הקצוצים וממלאים את קעריות הפורטבלו.
מקשטים במעט מטבל "גבינת" אגוזים מהמתכון הקודם.

מרק מלון

חומרים:
"בשר" של שני מלונים קרים מאוד
4 חצאי מלון מרוקנים מבשרם שישמשו צלוחיות הגשה
רבע כפית קינמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית קארי
רבע כפית מוסקט

הכנה:
מכניסים הכל למעבד מזון עד שנוצר מרק, מגישים בתוך קערות קליפה.

מרק מלון קרצילום: דניאל לילה

"גבינה" ים תיכונית

חומרים:
חצי כוס אגוזי מקדמיה
חצי כוס אגוזי ברזיל
חצי כוס מיץ לימון
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמיר קצוץ
שן שום

הכנה:
מכניסים למעבד מזון עד קבלת מרקם גבינתי. מגישים עם קרקרים מקמח מלא.

סלט תפוחים

חומרים:
חמישה עלי חסה חתוכים לרצועות דקות ארוכות לכל סועד
כף צימוקים לכל סועד
כף חמוציות מיובשות לכל סועד
תפוח קצוץ לקבויות קטנות לכל סועד
מלפפון חתוך לעיגולים דקים לכל סועד
כף כוסברה קצוצה דק לכל סועד

הכנה:
מערבבים בקערת סלט ומתבלים, לפי הטעם, במיץ לימון, שום קצוץ, ג'ינג'ר קצוץ דק, רוטב סויה, שמן שומשום ומעט סילאן תמרים.

קשת בענן

חומרים:
כרוב סגול גדול קצוץ
כרוב ירוק קטן קצוץ
2 כוסות גזר מגורר
סלק קטן מגורד
חצי כוס קליפת לימון מגוררת

הכנה:
מסדרים קשת בענן בצלחת הגשה שטוחה גדולה. מתחילים מהכרוב הסגול שיוצר את הקשת הגדולה וממשיכים לפי סדר המרכיבים עד הנקודה הצהובה במרכז.
מקשטים בכמון, שומשום וגינג'ר מגורר ומגישים.

"ברוסקטות" של אנדיב

חומרים:
ראש אנדיב
2 פלפלים אדומים קצוצים
שן שום קצוצה
חצי כוס עלי ריחן
חצי כוס זיתים קצוצים

הכנה:
עורכים את עלי האנדיב בצלחת הגשה שטוחה ומלבנית. את שאר המרכיבים מערבבים בקערה. ממלאים כל עלה אנדיב בתערובת.

"אגרולים" של חסה

חומרים:
ראש חסה
2 כפות חרדל
שקדים שהושרו שמונה שעות וקולפו

הכנה:
מעבדים את החרדל והשקדים במעבד מזון למשחה חלקה. מורחים את המשחה על עלי החסה ומחכים חצי שעה.
מגלגלים כל עלה ומסדרים את האגרולים בצלחת ארוכה וצרה.

קינוח "עוגת גבינה"

חומרים:
2 כוסות מחית אגוזי קשיו (מכניסים 3 כוסות קשיו למעבד מזון ומפעילים אותו)
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס סירופ מייפל
4 תמרים מג'הול
1/4 כוס שקדים מגורדים גס
מעט מלח אטלנטי
מעט שורש ג'ינג'ר

הכנה:
מכניסים את כל הרכיבים חוץ מהשקדים למעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. מסדרים בארבע כוסות הגשה יפות ומפזרים מעל את השקדים.

גלידת וניל

חומרים:
6 בננות בשלות חתוכות לפרוסות וקפואות
"בשר" של אגוז קוקוס גדול אחד
שתי כפות תמצית וניל

הכנה:
מכניסים הכל למעבד מזון עד שנוצרת גלידה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ