עוגת גבינה ואוראו ללא אפייה שאפשר להכין עם הילדים

מחפשים מתכון לעוגת גבינה לשבועות שכיף להכין עם הילדים ועוד יותר כיף לאכול? נעם תמיר מציעה מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה שהילדים ישמחו לעזור להכין

נעם תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גבינה אוראו
עוגת גבינה אוראוצילום: Premyuda Yospim / Getty Images/i

שבועות הוא החג הכי טעים מבחינתי, בתור אחת שפחות מתחברת לבשר. כל הפשטידות, הפסטות וכמובן העוגות החלביות פשוט מדהימות וטעימות לי בטירוף. בכל שנה, לקראת החג אני מחפשת בין עשרות מתכונים כדי למצוא את עוגת הגבינה המושלמת, ובכל פעם אני מתלבטת מחדש בין הגרסה האפויה לבין הגרסה שאינה כוללת אפייה, כיוון שלכל אחת מהן יש את האופי והמרקם הייחודי לה.

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

הפעם הרכבתי מתכון לעוגה ללא אפייה שמכילה בתוכה עוגיות אוראו. אפשר להכין אותה בגרסה המשמינה יותר, אבל אפשר בהחלט להסתפק בגבינות שמנת בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר, ועדיין היא תצא מאוד טעימה ועשירה. אני דוגלת בדעה שחג שבועות הוא גם ככה חג "עשיר" בקלוריות, לכן אפשר להכין את הגרסה הפחות משמינה. מבטיחה לכם שאף אחד לא ירגיש בהבדל.

מומלץ להשתמש בתבנית בקוטר של 22 סנטימטרים כדי שתצא גבוהה וחגיגית, אבל גם אם תשתמשו בתבנית בקוטר של 24/26 סנטימטרים היא תצא מעולה, רק קצת יותר נמוכה. במקרה זה אפשר להכפיל את הכמויות של המלית וכך העוגה תצא גבוהה יותר. בתיאבון וחג שמח ומלא בעוגות ומטעמים חלביים וטעימים.

חומרים לעוגה בגודל 24:

לתחתית/בסיס:

200 גרם פירורי עוגיות אוראו (18 עוגיות)
75 גרם (3/4 חבילה קטנה)
חמאה מומסת

למלית:

225 גרם (קופסה) גבינת שמנת 16% או 25% לבחירתכם
250 גרם (קופסה) מסקרפונה
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38%
150 גרם אבקת סוכר (חבילה וחצי)
כפית תמצית וניל
100 גרם שברי עוגיות אוראו (9 עוגיות)

ציפוי (אופציונלי):

חצי כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר

או

שברי עוגיות אוראו

כלים:

סיר קטן או קערה המותאמת למיקרוגל להמסת החמאה, שקית, פטיש שניצלים או מערוך, קערה בינונית, קערה גדולה, כף, כפית, מיקסר ידני/נייח, מטרפה, סיר קטן, תבנית מתפרקת בקוטר 22/24/26 ס"מ, נייר אפייה או שקף

אופן ההכנה:

מצפים תבנית מתפרקת בנייר אפייה. ישנה שיטה שבה אפשר לכסות את תחתית התבנית באופן מדויק: מניחים נייר אפייה על התחתית, סוגרים עם המסגרת ואז גוזרים בעזרת מספריים את השוליים שמבצבצים. לאחר מכן מצפים את השוליים בעזרת נייר אפייה שגזור לרצועות בגובה התבנית, או עם שקף שקונים בחנויות מתמחות.

שמים בשקית גדולה את עוגיות האוראו. סוגרים ואז דופקים עליה בעזרת פטיש שניצלים או מערוך עד אשר נוצרים פירורים דקים.

ממיסים את החמאה בקערה מותאמת למיקרוגל או על גבי אש עד שהחמאה נמסה.

בקערה בינונית מערבבים את פירורי האוראו ביחד עם החמאה המומסת. שופכים לתבנית ומהדקים את הפירורים באמצעות כוס או כף. מניחים בצד.

מקציפים באמצעות מיקסר את השמנת המתוקה הקצפה חלקית (לא מגיעים לקצף יציב).

בקערה גדולה נפרדת, טורפים בעזרת מטרפה את גבינת השמנת ביחד עם המסקרפונה. מוסיפים סוכר וניל עד שהתערובת הופכת לחלקה ואחידה.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לתערובת הגבינות וטורפים באמצעות מטרפה או מיקסר עד שהתערובת יציבה ורכה.

מכניסים את שברי האוראו לתוך התערובת בקערה הגדולה ומערבבים בתנועת קיפול כדי לא להרוס את הקצפת.

שופכים את התערובת על גבי בסיס העוגיות ומיישרים באמצעות מרית או סכין.

מקררים במקרר במשך שש שעות לפחות (עדיף לקרר במשך לילה שלם).

מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ואז מסירים בזהירות את נייר האפייה או השקף.

אם רוצים להכין ציפוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה. לאחר ההרתחה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לאיחוד. שופכים על העוגה הקרה. מחזירים לקירור של עוד חצי שעה. אפשר גם לפזר שברי עוגיות כמו קראמבל מענג מעל.

טיפים:

גם אם תשתמשו בגבינה בעלת "רק" 16% שומן, העוגה תצא מעולה

חשוב להשתמש במסקרפונה כי המרקם שלה מאוד סמיך ואנו זקוקים לסמיכות הזאת בעוגה.

אם בחרתם לא להשתמש בנייר אפייה או בשקף בשביל לצפות את שולי התבנית זה גם בסדר. כשתרצו לחלץ את העוגה, קחו כוס עם מים חמים, טבלו בה סכין ותחתכו מסביב עד אשר יהיה אפשר לחלץ את העוגה בבטחה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ