בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה וחלבה ביתית

העולם מתחלק לאלו שקונים עוגה ואלו שמכינים. העוגה - שכמובן אפשר לקנותה מוכנה - ממזגת יפה חלבה, גבינה ושמנת

תגובות
חלבה
אייל טואג

קשה לתאר את שפע המוצרים, המחלבות, העוגות, גבינות הצאן והרעיונות שצפו על פני השטח לקראת חג שבועות. אולי שבועות הוא רק תירוץ לפיתוח ובדיקה של מאכלים קלים, עתירי חלב וסידן ופירות קיץ, שיסתדרו היטב עם ירקות העונה והימים החמים. לפניכם הצעה שעיבדתי על בסיס מתכון לעוגת הגבינה והחלבה. העוגה ממזגת יפה חלבה, גבינה ושמנת.

חומרים לבסיס:

1 חבילת ביסקוויטים פתי-בר

100 גרם חמאה מומסת

50 גרם סוכר

חומרים למילוי:

750 גרם גבינה 5%

1/4 כוס קמח

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

4 ביצים

450 גרם חמאה נמסה

1 כף קורנפלור

150 גרם חלבה מרוסקת

חומרים לציפוי (אפשר בלי):

כוס שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

150 גרם חלבה

הכנה:

לבסיס: מרסקים את חבילת הפתי-בר לפירורים במעבד מזון. מוסיפים, תוך כדי ערבוב, 100 גרם חמאה, ולאחר מכן את הסוכר.

מורחים תבנית מס' 22 בחמאה, מהדקים את הפירורים שהתקבלו במיקסר אל הבסיס ודפנות התבנית.

למילוי: שמים במעבד מזון את הגבינה, הקמח וקליפת התפוז. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק, ואז מוסיפים את הביצים, זו אחר זו. את החמאה והקורנפלור מערבבים יחד ומוסיפים למעבד המזון. בסוף מוסיפים את החלבה ויוצקים את הבלילה לתבנית.

מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור המחומם למשך שבע דקות, ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים עוד כשעה. מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים לשעתיים למקרר. לאחר הקירור מקציפים את השמנת עם הסוכר, ומצפים את העוגה.

מפוררים 150 גרם חלבה ומפזרים למעלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו