מתכונים לשבועות: סלטים קלילים לשולחן החג

מתכונים קלים לשבועות: סלטי פסטה קיציים, סלט עם סלק ורוטב פטל ואחד עם תפוחי אדמה. חמש מנות סלט רעננות שיעבדו נהדר בארוחת החג ובכלל

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט סלק ופטה
סלט סלק ופטהצילום: Olena Danileiko | Dreamstime.com

שבועות, החג הלבן והאהוב תיכף מגיע, וההכנות לארוחת החג בעיצומן. מעבר לפשטידות, מתכוני דגים, וכמובן - עוגות גבינה - חשוב לתת את הכבוד למנות הסלט. אספנו עבורכם חמישה מתכונים לשבועות שיהפכו את שולחן החג שלכם לחגיגה אמיתית. 

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

סלט סלק צלוי וגבינת פטה בוויניגרט פטל

חומרים:

לסלט
סלק אחד
חבילת עלי בייבי
גבינת פטה

לווינגרט
1/2 בצל סגול קטן
2 כפות דבש
1/4 כוס חומץ פטל
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס שמן זית

ההכנה:
1. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.
2. צולים את הסלק בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה וחצי. חותכים לקוביות.
3. מערבבים את הסלק ועלי הבייבי עם הוויניגרט, מפזרים גבינת פטה מפוררת ומפזרים מהוויניגרט. מערבבים בעדינות ומגישים.

סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמהצילום: HandmadePictures | Dreamstime.co

סלט תפוחי אדמה ברוטב שמנת

חומרים:

לסלט
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שטופים
1/4 כוס עירית קצוצה

לרוטב
1 גביע שמנת
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים לצנצנת ושומרים בקירור.
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח, עד שהם מתרככים אך עדיין מוצקים. מצננים מעט, פורסים לחצאים ומעבירים לקערה.
3. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה, מוסיפים עירית קצוצה ומערבבים.

סלט פסטה
סלט פסטה עם שרי וזיתיםצילום: Barol16 | Dreamstime.com

סלט פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ועדשים

חומרים:
500 גרם פסטה קצרה
15 עגבניות שרי חצויות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
100 גרם עדשים שחורות
1/4 בצל סגול פרוס דק
4 ענפי אורגנו טרי
100 גרם גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

ההכנה:
1. מבשלים את העדשים: משרים את העדשים במים פושרים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן מעבירים לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך. מסננים את המים ומצננים.
2. מכינים את הסלט: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים ומערבבים עם ארבע כפות שמן זית. מצננים היטב.
3. מערבבים את הפסטה עם יתר המרכיבים.
4. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

סלט אגסים וגבינה כחולה באדיבות שף ליאון אלקלעי

חומרים: 
50 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או דנה בלו)
3 כפות שמנת מתוקה
כף חומץ בן יין לבן
חצי כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס
ראש חסה אמריקאית (אייסברג) קרוע לפיסות
4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
10 עגבניות שרי חצויות
10 טבעות בצל סגול
3 כפות גדושות של אגוזי מלך קצוצים

ההכנה:
1. מניחים את הגבינה בקערה או צלחת עמוקה ומפוררים. מוסיפים את השמנת וטורפים למשחה אחידה.
2. מוסיפים חומץ ומערבבים. תוך עבודת מטרף, מוסיפים את השמן עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים.
3. בקערה עמוקה מניחים את קרעי החסה ומעליהם את העגבניות, פלחי האגסים, עגבניות שרי וטבעות בצל.
4. יוצקים מעל את הרוטב, בוזקים אגוזי מלך ומגישים.

סלט פסטה עם בזיליקום, קישואים ופטה של פסטה דלה קזה

חומרים:
500 גרם פסטה קצרה
5 שיני שום כתושות
3 קישואים חתוכים לפרוסות עגולות
ענף רוזמרין
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
שמן זית
10 עלי בזיליקום קצוצים

ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם שתי כפות שמן זית ומצננים היטב.
2. מטגנים את הקישואים במחבת עם שלוש כפות שמן זית, שום ורוזמרין, עד להשחמה.
3. מצננים היטב יחד עם נוזלי הטיגון.
4. מערבבים את הפסטה עם הקישואים, השום והרוזמרין. מוסיפים בזיליקום קצוץ ומתבלים במלח ופלפל.
5. מוסיפים את קוביות גבינת הפטה ומגישים.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ