מתכונים |

מאפי גבינה מומלצים לשבועות

ממאפי בוקר מתפקעים מגבינה, דרך מאפי פילו במילויים שונים ומסעירים ועד הבורקס הטוב במזרח התיכון וכן, יש גם קינוחים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כיכר קממבר אפויה בדבש ופלפל שחור
הארץ

שבועות הוא ודאי החג המושלם לשדך בו בין מיני מאפים לגבינות, לפעמים גם יחד, כי כמו לחם וחמאה – הם נועדו זה לזה מן השנייה הראשונה.

ריכזנו עבורכם את מיטב המאפים של הארץ לשבועות

תחילה, הנה שלוש דרכים יצירתיות להגיש גבינה לאורחים, הן מוכיחות כי שולחן חגיגי ומפואר בחג השבועות הוא קלי קלות, וכמה כיף להרשים אורחים בלא מאמץ מיותר.

חיים כהן ואלי לנדאו מגלים מדוע אוכלים גבינות ומוצרי חלב בשבועות. התשובה לשאלה ועוד ארבעה מתכונים למאפי גבינה וסיפורים מסיציליה, שמסעירים את הדמיון ופותחים את התיאבון גם יחד – כאן.  

מאפה לחם וגבינות הוא כנראה הדרך האולטימטיבית לשדך בין לחם לגבינות, וליצור מהם מאפה אחד, משביע וריחני במיוחד, ונהדר לשבועות. התשובה האמריקנית לפריטטה או קיש. ומי שפחות בעניין של קיש, מאפינס גבינות וזיתים מהיר וקל באופן מביך - יימצא את המתכון הזה כמצוין.

בכיוון אחר לגמרי אך עדיין מושפע מאמריקה, מאפה מקרוני וגבינה (Mac & Cheese) שנאפה בתנור הוא דרך לאקלם את האופנה מארצות הברית ולתת לה אינטרפרטציה חגיגית-מקומית ומאוד כיפית. הנה המתכון.  

מאפה אטריות, פירורים ועגבניות מיובשות של השפית איילה בר הוא ללא ספק הדרך האולטימטיבית לנצל שאריות פסטה וגריסיני ולהפוך אותן למאפה מיוחד ומפתיע. הנה המתכון.

טירופיטה הוא מאפה גבינה יווני ומופלא (שאיננו בורקס), כיף לפתוח איתו את הבוקר ונעים באותה המידה גם לחגוג איתו את חג השבועות. בקישור הבא תמצאו, בין השאר, גם מתכון לבניצה (מאפה גבינה בולגרי).

מתכון אחר לבניצה, מאפה מן הבלקן, משלב תרד וגבינה בולגרית, הולך טוב עם סלט טרי וסוגר את הפינה של ארוחת בוקר מאוחרת. המתכון כאן.

ואם בבלקן עסקינן, השפים רועי ענתבי ואור ברי מגלים את הסוד למתכון הבורקס המיתולוגי של מסעדת "ברטי", מנוחתה עדן. הנה המתכון.

הרבה פעמים אנחנו נדרשים לבחור בין בורקס גבינה לבורקס תפוחי אדמה. במתכון הבא לבורקס גבינה ותפוחי אדמה נחסכה לנו הבחירה ואפשר ליהנות מכל העולמות.  

תמיד יש את אלו שמעדיפים בורקס פטריות על פני בורקס במילוי גבינה או תפוחי אדמה. במיוחד עבור חובבי בורקס הפטריות, הנה מתכון שנותן לו את הכבוד הראוי, וזה לא עוד בורקס פטריות שמזכיר את אלו שהגישו במסיבות בר מצווה בשנות ה-80.

חובבי הבורקס וההרפתקאות לבטח יעריכו את בורקס הארטישוק הירושלמי וגבינת העיזים של לימור לניאדו תירוש. הנה המתכון.

סוטלו בורק, פילו ברוטב חלב, הוא סוד יקר ערך מן המטבח הספרדי שבבסיסו עלי פילו עם רוטב גבינות שייערמו לפשטידה מופלאה, הנה הגרסה לעצלנים.

ספאנקופיטה הוא מאפה יווני קלאסי נוסף המשדך בין גבינה לבצק ולכן מתאים במיוחד לשבועות, אבל טעים ונעים להכנה ואכילה גם בכלל, אורה קורן אף מציאה סרטון הדרכה.

מיוון, דרך הבלקן לכורדיסטן, קאדה הוא מאפה עדין ודק, המלא עד להתפקע בגבינה מלוחה, הוא מאכל מסורתי לחג השבעות בעדה הכורדית, ותמצאו כאן שתי גרסאות למאכל.

וממערב אסיה לאיטליה, קלצונה תרד וביצה הוא מאפה איטלקי שעשוי להיות אורח קבוע בארוחות, כשאין הרבה מתחרים לריח הבצק שלו הנאפה בתנור הביתי. הנה המתכון.

לחלופין, קלצונה תרד וגבינות של אורה קורן הוא עוד רעיון ראוי. כי אין גבול לכל תעלול, במיוחד אם הוא כולל כיסוני בצק אפויים בשלל מילויים, גדלים וטעמים. הנה המתכון לקלצונה שמשלב תרד עם בולגרית.

במתכון אחר, משלבת אורה קורן את התרד והגבינות בתוך לחמניות. אפשר למלא אותן בכל מילוי שרוצים, ואפשר גם להקפיא אותן ולשמור עד האירוח או הנשנוש הבא. הנה המתכון.

מאפה שבלולי פילו וגבינה עם תחתית שחומה וממכרת ומלית רכה, מלאת גבינה וחלק עליון פריך ומתפצפץ הוא הגרסה של נורית קריב לבורקס שבלולים מעודן. המתכון כאן.

מאפה המנגולד והגבינה הבולגרית של נירה רוסו הוא גרסה פשוטה, טעימה וקלה יותר למאפה מנגולד נטול קמח. הנה המתכון.  

מאפה פסטה עם גבינות ועשבי תיבול, עם סלמון, אפונה ותורד ברוטב שמנת ולימון או אפילו טבעוני עם רוטב קשיו, הוא דרך נהדרת להכין ארוחת שבועות טעימה, משביעה שתשמח גם את הילדים. הנה שלושה מתכונים.

מאפה שמרים עם תרד, בצל וביצה, דקיק ופריך, אך לא אוורירי מדי, הוא תמיד מעטפת טובה לירקות, לצד או יחד עם גבינה. הנה המתכון.

מאפה גבינה בולגרית ועירית קל להכנה הוא דרך לתקתק את שבועות או לסגור פינה לאירוח, ואפשר למלא את בצק העלים בגבינות שונות לבחירה. הנה המתכון.

לחלופין, במקום גבינה בולגרית ועירית, השף אסף שנער מ"חוות צוק" מציע מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ותימון. הנה המתכון שלו.

נירה רוסו מציעה מאפה אידיאלי לבראנץ' חגיגי בשבועות, עשוי ביצים וגבינות, לבוהריים מפנקים במיוחד. אבל שימו לב - יש להיערך אליו מבעוד מועד. הנה המתכון.

ואם כבר מעדן אידיאילי לבראנץ', סבלה פרמזן עם קרם אבוקדו וגבינות מציע שילוב טעמים נפלא, שכל מילה על המתכון שלו היא מיותרת. פשוט נסו אותו.  

מאפה תפוחי אדמה וגבינה של שולה מודן הוא בחירה ראויה, כשהשילוב בין גבינה לתפוחי אדמה הוכיח את עצמו בעבר כמוצלח, ותחת ידיה הוא מתגלה כשמשהו שיעשה לכם את היום, או את השבועות. המתכון כאן.

מאפה תפוחי אדמה, כרישה וגבינת צאן הוא דרך נהדרת להגיש את אותה הגברת, אבל לא בדיוק, בשינוי אדרת. הנה המתכון.

מאיה כהן, הקונדיטורית של קפה ליזלוטה בתל אביב, מציעה בצק לפוקצ'ה ממנו תוכלו להתקין ארבעה מאפים שונים לחלוטין. כדאי לנסות אותם

מאפה פילו אישי במילוי תירס וגבינות הוא אופציה יצירתית ונאה במיוחד לאירוח בחג. הנה המתכון.

בגזרת דברי המתיקה:

גלאש, בצק פילו ממולא באגוזים, צימוקים וסוכר חום, עטוף בחמאה מומסת ומי סוכר הוא תענוג צרוף מן המטבח הערבי הגלילי שהולך נהדר לצד קפה שחור ובשעת אירוח. הנה המתכון.  

בצק פילו מקבל לתוכו באהבה כמעט כל דבר, מלוח או מתוק. המאפה היווני של מסעדת "יאמאס", שמשדך בין גבינת פטה לדבש, משלב משני העולמות. כך תשלבו גם אתם מתוק ומלוח במאפה יווני קלאסי אחד, הנה המתכון.  

סיגרים במילוי מרציפן ודובדבני אמרנה שמדיפים ניחוחות שקדים וחמאה הם כנראה הדרך המתוקה וצרופת החטא לקנח כל חג או ארוחה. הנה המתכון.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ