מתכון לפשטידה: 4 הצעות משגעות לשבועות

מאפינס עגבניות ובזיליקום, קלצונה פטריות, פיצה עם ירקות ופאי בטטה מתקתק - כל המאפים והפשטידות לשבועות שילוו את ארוחת החג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פוקצ'ה
הארץ

הגבינות ומוצרי החלב אמנם נמצאים במרכז שולחן חג שבועות, אך לא תוכלו להסתדר בלי לחם טוב או מאפה מנחם. בתור מכורים אמיתיים לפחמימות, אספנו את המתכונים שיהפכו את הארוחה המשפחתית לחגיגה מלאת קלוריות. 

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

פוקצ'ה אוורירית מדהימה

מצרכים:

500 גרם קמח 
20 גרם שמרים 
1 קורט סוכר 
1 כפית מלח 
3 כפות שמן זית 
2 כוסות מים 
1 ממרח פסטו או עגבניות מיובשות
1 כוס גבינה מגורדת

ההכנה:
1. לשים את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק רך ומשהים לתפיחה של שעתיים. 
2. מגלגלים את הבצק לשני כדורים ומשהים חצי שעה לצורך התפחה נוספת. 
3. לאחר ההתפחה מותחים כל כדור ומורחים עליו ממרח שאוהבים, למשל פסטו או עגבניות מיובשות ומפזרים מעל הכל גבינה מגורדת. 
4. מניחים את הפוקצ'ה בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך עשר דקות.

פיצה איטלקית עם גבינות וארטישוק באדיבות השפית מאיה לביא

מצרכים:

לבצק: 
5 כוסות קמח 
6 כפות שמן זית 
2 כוסות מים 
2 כפות מלח 
2 כפות סוכר או 2 כפות דבש 
1 חבילת שמרים טריים באבקה

לטופינג:
250 גרם גבינת מסקרפונה 
250 גרם גבינת ריקוטה 
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 
1 ארטישוק חתוך לרבעים 
1/2 בצל סגול פרוס דק 
7-9 זיתי קלמטה מגולענים
אורגנו טרי

ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב וממשיכים ללוש עד שנוצר מרקם הומוגני.
2. מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
3. מניחים את הבצק בקערה ומכסים עם מגבת לחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהבצק מכפיל את גודלו. 
4. לאחר שהבצק תפח יוצרים ממנו כדורים מעט יותר גדולים מכדור טניס ומניחים אותם בתבנית. את התבנית מכסים במטלית לחה ומניחים שוב להתפחה של כשעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם. 
5. לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הכדורים לעיגולים גדולים. במהלך הרידוד יש לסובב את הבצק ולהפוך אותו על מנת לקבל בצק אחיד ונטול אויר. 
6. מכינים את הטופינג: מערבבים את המסקרפונה והריקוטה, מוסיפים מלח ופלפל ומורחים שכבה דקה על הפיצה. 
7. מפזרים את גבינת המוצרלה המגורדת, את הבצל, הארטישוק, האורגנו והזיתים. מכניסים לתחתית תנור שחומם מראש לטמפרטורה המקסימלית, ואופים במשך 15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק קריספי אך לא שרוף.

פיצה ארטישוק וגבינותצילום: © Luca Santilli | Dreamstime.co

פשטידת פסטה עם גבינות ופטריות

מצרכים:
50 גרם חמאה 
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים 
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות בעובי ½ ס"מ 
1 מגש פטריות פורטובלה פרוסות בעובי ½ ס"מ 
500 גרם פסטה חלולה (פנה, קונכיות) 
1 כף שמן זית 
250 גרם גבינת פטה מפוררת 
200 גרם פתיתי עמק 
1 גביע קוטג' 5% 
מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
2 ביצים טרופות 
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. ממיסים חמאה במחבת גדולה על להבה בינונית, ומטגנים כרישה ופטריות כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד לאידוי הנוזלים. 
2. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן - אל דנטה (שימו לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה). מסננים היטב ומערבבים עם כף שמן. 
3. בזמן שהפסטה מתבשלת מערבבים פטה, קוטג', שמנת וביצים בקערה. 
4. מוסיפים את הפטריות ואת הפסטה לתערובת הגבינות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 35-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.

פשטידת פסטה ופטריותצילום: Dreambigphotos Dreamstime.com

פאי בטטה עם גבינת צ'דר ורוזמרין

מצרכים:

לבצק:
2 כוסות קמח מלא 
1 כוס קמח רגיל 
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 
1 ביצה 
1 כפית אבקת אפיה 
1/2 כפית מלח 
4 כפות מים

למילוי:
2 בטטות בינוניות קלופות 
2 ביצים 
140 גרם גבינת צ'דר 
2 גביעי גבינת קוטג' 5% 
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים 
עלים מ-1 גבעול רוזמרין קצוצים 
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים 
1 כף פירורי לחם 
1 כף גדושה קמח תופח 
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מניחים בקערה את החמאה ומוסיפים קמח, ביצה, אבקת אפיה, מלח ומים. מערבבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. 
2. מגררים בפומפייה דקה את הבטטות, סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה. מגררים את גבינת הצ'דר בפומפייה גסה ומוסיפים לבטטה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, מערבבים ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם. 
3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בגודל שיספיק לכסות גם את דפנות התבנית, מניחים בתבנית משומנת ומהדקים. 
4. יוצקים את המלית לתבנית. 
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כשעה עד שהפאי מוכן. מוציאים, מצננים מעט, חותכים ומגישים. 

עוד מתכוני מאפים לשבועות:

מאפינס עגבניות ובזיליקום
מאפינס גבינה כחולה עם אגוזים
מאפינס תירס של יותם אוטולנגי
מלוואח ממולא פיצה
מאפה שבלולי פילו וגבינה
מגדלי קובנה
לחם יוגורט ממולא בקשקבל כבשים
כיסונים במילוי גבינת עזים וצנוברים

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ