פשטידת גבינות לא רק לילדים

מתכון פשוט לפשטידה לשבועות שאפשר להכין גם עם הילדים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פשטידת גבינות לשבועות
פשטידת גבינות לשבועות צילום: casanisa / shutterstoc

בואו נודה על האמת - לא כל פשטידה היא מושא חיבתם הגדולה של ילדים. אבל אם אנחנו איתם בבית, למה שהילדים לא ייהנו, או לפחות ילמדו לחבב סופסוף את מאפי הבצק, הגבינות, והירקות הנהדרים האלה?

מתכונים טבעוניים לשבועות
14 סלטים מעולים לשבועות
עוגות גבינה שתרצו להכין כל השנה
מתכונים לארוחת שבועות חגיגית
50 מתכונים מנצחים לפסטות של שבועות

לפשטידה הזו יש סיכוי גדול יותר להתחבב על הילדים, וזאת מפני שניתן להכין אותה באינסוף וריאציות, עם מרכיבים מתחלפים ומגוונים, ואפילו ליצור אותה במתכונת של חצי-חצי או חצי-רבע-רבע עם המון טעמים אהובים. בוודאי תוכלו למצוא מרכיבים שילדיכם אוהבים, כדי לפתוח להם צוהר לעולם הפשטידות המופלא.

מצרכים (לשמונה מנות)

חבילת 1.5 ק"ג בצק עלים מרודד (מופשרת במקרר)

למלית:

2 ביצים
3 גבעולי פראסה / 2 קופסאות תירס / 2 סלסילות פטריות שמפיניון / ק"ג ברוקולי / ראש כרובית גדול / עגבניות / בצל (ואפשר לגוון גם באופן יצירתי כיד הדמיון הטובה עליכם. בחרו ירק אהוב וקדימה)
2 גביעי קוטג' 9%
300 גרם גבינת עמק או מוצרלה מגוררת
250 גרם גבינת פטה מפוררת
פלפל לבן לפי הטעם
מעט שומשום - לא חובה

למקומות, היכון, הכינו: 

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שטוחה. מוציאים את הבצק המופשר מהמקרר, פורשים אותו וחותכים כך שייווצרו שני חלקים – האחד בגודל של כ-2/3 והשני – 1/3. מרדדים קלות את החלק הגדול יותר, כך שיישאר כמעט בגודלו הנוכחי, אבל יהיה אחיד ונוח למתיחה.

מניחים על התבנית כך ששולי הבצק ימתחו מעט מעבר לקצות התבנית. בקערה מערבבים היטב (ידנית) את הביצים, הפלפל הלבן והגבינות (מהגבינה הצהובה / המוצרלה משאירים קצת כדי לזרות מעל הפשטידה ליופי).

מכניסים לסיר את הירק שנבחר, חתוך לפיסות יפות (את התירס אין צורך לחתוך, כמובן. את הפראסה והפטריות חותכים לרוחב, את הכרובית ו/או הברוקולי מפרקים לפרחים קטנים). מכסים במים קרים ומניחים מכסה מעל. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות לאחר מכן. מסננים, שוטפים קלות, מוסיפים לבלילה שבקערה ומערבבים היטב.

ניתן לערבב כמויות קטנות יותר של סוגי ירקות שונים. אם בכוונתכם לעשות כך, תצטרכו לחלק את הבלילה למספר קעריות, ולכל אחת מהן להוסיף את סוג הירק שתרצו ואז לשפוך את תכולתן של כל אחת מהקעריות לתוך התבנית, בשטחים שונים. כך תתקבל פשטידה בעלת מספר טעמים, שיכולים להתאים לכל אחד ואחת מבני המשפחה.

יוצקים אל התבנית מעל הבצק. מפזרים למעלה את שאריות הגבינה המגוררת ואת השומשום ומקפלים את שולי הבצק מסביב למלית.

למי שמעוניין בפשטידה עם מראה של פאי: מרדדים גם את 1/3 בצק העלים שנותר. חותכים ממנו רצועות ברוחב התבנית בערך (הן ניתנות למתיחה) ומקשטים באמצעותן את הפשטידה לאורכה.

אופים בתנור עד שמזהיב.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ