בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקיש זוקיני

מתי בפעם האחרונה פגשתם מתכון חושב לקיש?

3תגובות
קיש זוקיני
דניאל צ'צ'יק

שם נפוח, הלא כן? מה גם שהוא מצורף למתכון הכתוב באריכות בלתי-טיפוסית. למען הקל עליכם, הובלטו המלים הקשורות להכנה, וכך יוכל מי שאין לו כוח להסברים מיותרים לגשת ישר למלאכה.

לאחרים מוצע כאן מתכון "חושב", הלוקח בחשבון מרכיבים נוספים הסובבים את הבישול: הסדר, הניקיון (בראש ועל משטח העבודה), ההימנעות ממאמץ מיותר, בחירת חומרים משובחים, וכל זה בניסיון להפיק הנאה מפעולה שאינה בדיוק משאת נפשו של אדם עסוק, ולצייד את הקורא בעוד כמה עצות קלות ונוחות. הבחירה בידכם.

חומרים:

לבצק:

3 כוסות קמח רגיל

200 גר' חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה), קרה

קורט מלח

1 כף דבש

1 מכל יוגורט

למלית:

2 בצלים

3 כפות שמן זית או שמן תירס

8 קלחי זוקיני

תערובת מלח-פלפל-סוכר

אופציה (אפשר להשתמש בכל הרשימה, ואפשר לבחור מתוכה):

קורט אבקת קארי

קורט פפריקה מתוקה או חריפה

2 כפות מרווה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות ריבת תפוחי-עץ

קוביות קטנות של בשר מעושן

6 ביצים

1 מכל שמנת 15%

אופציה:

1 מכל קרם-פרש

קמצוץ אבקת סוכר

הכנה:

1. מרפדים קערה בשקית-סופרמרקט או מקרבים את פח הזבל אל משטח העבודה.

2. דואגים שמשטח העבודה, ורצוי המטבח כולו, יהיה מצוחצח ומצטיידים בסכיני חיתוך, גילוח וקילוף. מכינים מראש קערה עגולה או מרובעת עם מי-סבון מקציפים, לתוכה משליכים את כל מה שהתלכלך במרוצת הבישול. חותכים את הבצלים והזוקיני לרצועות בעובי 1 ס"מ.

3. מתחילים בחימום ווק או מחבת גדולה ועבה.

4. קולפים את הבצלים אך לא את הזוקיני. אם יש לכם מעבד מזון עם דסקית-צ'יפס (חורים גדולים), חותכים בהם את הבצלים והזוקיני. אם החיתוך ידני, מבצעים אותו על משטח חיתוך קטן, הנתון בתוך מגש גדול, לנוחות העבודה.

5. משליכים אל הווק החם, בתוספת שמן הזית ותערובת הפלפל-מלח-סוכר. מומלץ להכין תערובת כזאת לפני כל בישול משמעותי: היא מורכבת מכמויות שוות של מלח גס וסוכר, ומחצית כמות של פלפל. כמעט אין תבשיל שלא ייהנה ממנה. כמה מזה מוסיפים לווק? בערך כף.

6. ראו את התבלינים האופציונליים, הוסיפו לווק את מה שנראה לכם.

7. מאדים תוך ערבוב תכוף עד שהקישואים מתרככים.

8. מורחים בחמאה, לפני שחותכים אותה, תבנית עגולה גדולה, ועוד אחת קטנה יותר.

9. בינתיים, בלי לשטוף את מעבד המזון, שמים בו את הקמח, חותכים לתוך הקמח את החמאה, מעבדים בכמה פולסים לפירורים, מוסיפים יוגורט, מלח ודבש ומעבדים לבצק.

10. שמים את הבצק בתא ההקפאה, לזמן קצר.

11. בונוס: הכמויות האלה, ונוסחת הבצק הקלה הזו, יספיקו ל-2 מאפים. פשוט חבל, אם כבר מכינים ומרדדים, לא להכין שניים כאלה, לאפות, לעטוף בעטיף ניילון את אחד המאפים ולהקפיא מיד.

12. מקמחים מגש פלסטי גדול / תבנית ומרדדים בתוכו 2/3 מן הבצק. מעבירים את השליש הנותר מתא ההקפאה - אל המקרר.

13. מתחילים ברידוד רצועות בצק ברוחב של כ-4 ס"מ, אותן מצמידים לדפנות התבנית כך שהשוליים יופשלו אחורה.

14. עכשיו מרדדים פיסות של בצק ומניחים במרכז התבנית כך ששוליהן יגיעו עד (ואפילו יחפפו את) רצועת הבצק שסביב הדפנות.

15. טורפים באותו מעבד מזון (שימו לב: הוא מבצע הכל במתכון זה), ללא צורך בניקוי, את הביצים והשמנת, ומערבבים עם תערובת הזוקיני, בתוך המחבת.

16. יוצקים ומשטחים 2/3 מהמלית לתוך הקלתית המוכנה, ומקפלים על המלית את השוליים.

17. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, וכשהוא חם, מעבירים אליו את התבנית, ואופים במשך 40 דקות.

18. חוזרים על הפעולה עם הקיש הנוסף, בתבנית קטנה יותר ואם אין מספיק מן המלית, מוסיפים לה קוביות גבינה: עזים, צפתית או בולגרית.

19. נכון שהקיש נראה מצוין, כי פיסות כהות של זוקיני מבהיקות מבעד למעטה הזהוב, אבל מי שמחפש עוד שכבת טעם, יכול לצקת על כל זה קרם פרש ממותק ברמז של אבקת סוכר. רק רמז.



קיש-זוקיני. שכבת טעם נוספת יספק קרם פרש ממותק ברמז של אבקת סוכר


הנחת הבצק. בסוף מקפלים את השוליים על המלית



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו