עוגת גבינה עם תותים ושוקולד לבן של מסעדת הדסון

עוגת הגבינה המקורית עוד מימיה הראשונים של מסעדת הדסון

עמיר אילן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עמיר אילן, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
עוגת גבינה ותותיםצילום: Daniel J. van Ackere/אי־פי

רכיבים

200 גרם אגוזי מלך שבורים גס
100 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם פודינג אינסטנט וניל
120 גרם אבקת סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
קליפה מגוררת של 1 לימון
750 מ"ל שמנת מתוקה
4 עלים ג'לטין (או שתי שקיות אבקה)
2 אריזות תות שדה טרי שטוף, ללא העוקץ
1/2 כוס רוטב תות שדה שמורכב מריבת תות מרוסקת עם מעט מים רותחים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אדים – בזהירות; יש להקפיד שלא יתחממם למגע יד (פושר בלבד).

מערבבים את השוקולד והאגוזים ומרפדים בתערובת את תבנית העוגה.

אופים בתנור כשמונה דקות או עד שמזהיב מעט. (לבדוק אחרי חמש דקות שלא משחים מדי או נחרך; מסובבים את התבנית 180 מעלות באמצע מהלך האפייה); מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.

מקציפים את 600 מ"ל שמנת המתוקה לקצפת רכה. שומרים במקרר.

מערבבים את הפודינג עם 250 מל שמנת; מוסיפים את הסוכר, הגבינה וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.

משרים את הג'לטין במים קרים כדי כיסוי. מחממים 150 מ"ל שמנת (אפשר במיקרוגל), מוסיפים את הג'לטין הרך ומערבבים עד שנמס לחלוטין. מערבבים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינות. מקפלים את הקצפת שקררנו – אחרונה – לתערובת ויוצקים לתבנית העוגה; מיישרים ומעבירים מייד למקרר – למשך הלילה או עד שהעוגה מתייצבת. יש לקרר את העוגה למשך שש שעות לפחות כדי שהציפוי יתייצב וייקרש.

בעת ההגשה עורכים תותים על העוגה הקרה ומזלפי רוטב תות לכיסוי התותים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ