לזניה חלבית ב-16 מתכונים נבחרים
מלזניה קלאסית מושלמת, דרך לזניה של גבינות וירקות קלויים או תרד וריקוטה ועד לזניה ללא גלוטן ואפילו שתי גרסאות ללזניה טבעונית – כל הלזניות לשבועות

לזניה, מהקלסיקות האיטלקיות האהובות, היא מאפה שכבות העשוי מעלי פסטה שטוחים ודקים שממולאים ברוטב עשיר וסמיך. את המאפה אופים בתנור עם שכבה עליונה של רביכת בשמל או גבינות, מה שהופך את הקלאסיקה האיטלקית למנה המושלמת לשבועות.
ריכזנו עבורכם את מיטב מתכוני הלזניה של הארץ
תחילה, שיעור קצר בהכנת פסטה. כן, בבית. הדיי עפאים מסביר מהי הדרך הנכונה ביותר להכין פסטה ובסופה - מתכון ללזניית גבינות פראית
מצד שני, לפי מיכל וקסמן - הסוד ללזניה מוצלחת טמון ברוטב. באופן ספציפי, רוטב עגבניות מושלם שיהיה שימושי במאכלים נוספים. לנירה רוסו יש את המתכון הכי קל בעולם ללזניה שמנצל בלי בושה את העלים המוכנים ועושה כמה קיצורי דרך טובים ומועילים. עוד גרסה קלה של לזניה עם קוטג' ובטטה בעשר דקות עבודה
לשף קונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת יש את המתכון שינחה אתכם צעד אחר צעד ללזניה הקלאסית המושלמת. ואחריו תמצאו גם לזניות יצירתיות ומשודרגות כמו לזניה עם תרד וריקוטה וכן מתכונים לרטבים שונים ואפילו מתכון ללזניה ללא גלוטן עם פטריות ביין לבן.
לאורה קורן יש פתרון קל וטעים ללזניה ביתית ברוטב עגבניות, אותה אפשר לגוון עם תבלינים ועלים ירוקים. ואם אין כוח, אפשר תמיד להשתמש בדפי לזניה מוכנים.
מנגד, עבור מי שלא מחפש קיצורי דרך יש לזניה של גבינות וירקות קלויים למתקדמים, היא שווה כל רגע. ואם כבר התחלתם – הכינו שני מגשים, לא תצטערו.
לזניה היא פסטה אבל לא מפונקת, שמחכה לסועדים במקום שהסועדים יחכו לה, ונענית למגוון עצום של רטבים ותוספות. לדורעם גונט יש שתי הצעות ללזניה מפנקת: ירקות קלויים, ודג עם עלי מנגולד (ואפילו סיפור מקסים אודות הלזניה).
המארחים יעריכו לזניית חצילים צמחונית, מלנזנה, שהולכת נפלא עם פלטת גבינות ובמתכון הבא תכינו אותה בגרסה האישית. מצד שני, לזניה ירוקה כבר אכלתם? גם למעיין נדיר יש את הגרסה נטולת רוטב העגבניות ומחליף אותו תרד ברוטב בשמל.
לזניה טבעונית היא חגיגה אמיתית וארוחה בפני עצמה, לא רק בשבועות, ולא רק לטבעונים ולנמנעים מחלב ומוצריו. אל תיבהלו משלבי העבודה המרובים, מדובר במתכון פשוט.
לזניית סייטן ופלפל קלוי היא לזניה טבעונית נוספת ונפלאה, והוכחה כי גם טבעונים יכולים ליהנות בשבועות.
ויש גם את מה שאפשר לכנות "לזניה אישית" והיא למעשה פסטה במילוי גבינה ופטריות על רוטב עגבניות והיא שובבה וכיפית לאירוח.
למי שמחפש את הגרסה המקורית ללזניה כמו באיטליה, וליתר דיוק כמו בטוסקנה - הנה הגרסה הלא כשרה של לימור לניאדו תירוש והיא נהדרת כל כך
למתכונים מומלצים לארוחת חג השבועות