אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

40 עוגות גבינה מומלצות בארץ

מתלבטים איפה לקנות עוגה לשבועות? יותר מ-200 עוגות התחרו על התואר "עוגת הגבינה הטובה בארץ", אבל רק 40 הגיעו לקו הגמר. קבלו אותן, היפות והנכונות

נאור אזובל ורוני קשמין

מיד אחרי המצות של פסח זה התחיל. מאות עוגות גבינה מקונדיטוריות ובתי מאפה מרחבי הארץ זרמו למערכת בחמישים גוונים של לבן שנהבי וצהוב חיוור. הצטיידנו בעוז, מצפון דואב והנאה מהולה בכאב (ורגישות ללקטוז מדומיינת ברקע) והתחלנו לדגום. מצפון לדרום, ממזרח למערב, דלקנו אחר כל עוגת גבינה - פירורים או אפויה (ששלטה השנה ביד רמה), קלאסית או זו שכמו נועדה לאינסטגרם ואולי מוטב שתישאר שם. טעמנו כאלו שהגבינה בהן היא העיקר או אחרות בהן היא רק היתה התירוץ. בסוף, מתוך המאות שטעמנו איגדנו רשימה ארוכה של 40 עוגות גבינה טובות עד מצטיינות, שיפארו את שולחן החג, אבל גם כאלו שנאה לחגוג איתן ביומיום. את הגרועות והמאכזבות הותרנו בחוץ (מי שצריך לדעת יודע) והחלטנו להתמקד באלה שקיבלו במבחן הטעימה ציון 8 ומעלה. אז הנה הן, היפות והנכונות: עוגות הגבינה הטובות בארץ.

פרוסת עוגת גבינה אפויה ב"קפה קדוש" עם טופי קרמל, תחתית ובה מחית פקאן מסוכר, פולי קקאו ועוגיות קקאו

9.7

אפויה עם טופי קרמל ותחתית פקאן

קפה קדוש, ירושלים

עוגות הגבינה במוסד הירושלמי הן באופן עקבי רמה אחת מעל כולן – התחתית עשויה לעילא, עסיסית ומשובצת פקאן מסוכר, פולי קקאו שמוסיפים מרירות עדינה ועוגיות קקאו שמוסיפות מתיקות ופריכות שובבה. מעל, שכבת גבינה קלילה (מגבינה 5%, תודה לאל) ואלמוגי לוז וטופי קרמל שמוסיפים שמן למדורה. התוצאה: הרמוניה מפעימה. לטובת קוראינו השמרנים גם עוגת הגבינה הקלאסית של קדוש היא מהמושלמות שטעמנו. שלומציון המלכה 6, ירושלים; מחיר: 160 שקלים

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה של ה"בייקרי"

9.7

עוגת גבינה אפויה נוסטלגית

בייקרי, תל אביב

פשוטה, פשוטה, אבל עוגת הגבינה "קופי בר" היא פשוט אגדה. זו עוגת גבינה גבוהה, אוורירית, מאוזנת ומתוקה במידה, שאמנם נראית פשוטה, אך טעימה אחת ממנה מספקת הסבר לסיבה שהפכה לעוגת הגבינה המפורסמת במדינת בתל אביב ומחוצה לה ובקיצור: קלאסיקה מודרנית נפלאה עם רמזים עדינים (מאוד) של וניל ותפוז. סניפים ברחבי תל אביב; מחיר: 96 שקלים

צילום: עידית בן עוליאל
עוגת גבינה אפויה בקונדיטוריית דוד לאור במבשרת ציון

9.7

אפויה קלאסית

דוד לאור, מבשרת ציון

באזור התעשייה של מבשרת ציון, בקונדיטוריה הקטנה של דוד לאור, מצאנו את כל מה שטוב ויפה בעוגת גבינה אפויה: היא רגילה למראה, ובה בעת עילאית ומדויקת ויותר מהכל, המרקם שלה גובל בשלמות וכך גם איזון הטעמים בה, כשהיא מאוד עשירה (עושר שעשוי מגבינה שמכילה כמעט 40% שומן) ובאותה נשימה לא מתוקה מדי. התעשייה 12, מבשרת ציון; מחיר: 111 שקלים

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה "מדברית": אפויה עם קראמבל גרעיני חמנייה

9.5

עוגת גבינה מדברית

לשה, מצפה רמון

במאפיית לשה שבמצפה רמון מצאנו את עוגת הגבינה המסעירה ביותר: "עוגת גבינה מדברית". מדובר בעוגת גבינה אפויה משופעת קראמבל מתוק-מלוח, משובץ זרעי חמנייה, מה שהופך אותה לבחירה הנכונה בצד קפה קר, בלב מדבר. מודים, נפלנו גם מעוגת הגבינה ה"פראית", עוגת מסקרפונה קרה, משוישת עם פסטו נענע שהיא ללא ספק המרעננת הרשמית של עוגות הגבינה השנה והפתעת העונה.הר בוקר 8, מצפה רמון; מחיר: 100 שקלים לעוגה קטנה; 130 שקלים לעוגה גדולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה עם תחתית שוקולד פאדג' וקרמל, פיקה

9.5

עוגת גבינה עם תחתית פאדג' שוקולד ושברי קרמל

פיקה, תל אביב

במאפיית "פיקה" לוקחים קלאסיקות מוכרות ונותנים להן טוויסט שוודי מפתיע. הזוכה היא העוגה שתחתיתה פאדג' שוקולד דביק וממכר שרק מחמיא לגבינת השמנת, בה משובצים שברי שוקולד Daim (השוודי), שקדים וקרמל. בקיצור, עוגה יצירתית, טעימה להשחית ומהמפתיעות העונה. טעמנו גם עוגת גבינה עם תחתית מבושמת תבלינים ושתי שכבות גבינה: אחת שחורה מליקריץ מלוח (מעודן להפתיע) ושנייה ורודה עם פטל. לאמיצים בלבד. תושיה 6, דיזנגוף 267, תל אביב; מחיר: 115 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מגד גוזני
עוגת גבינה אפויה בפטיסרי

9.5

אפויה עם שמנת חמוצה ותותי שדה

פטיסרי, רחובות

ב"פטיסרי" מרחובות תמצאו את אחת מעוגות הגבינה המעודנות והאלגנטיות ברשימה. זוהי עוגת גבינה אפויה כמעט בלתי מתוקה, באופן שמחמיא מאוד לגבינה בה, מעליה שכבת שמנת חמוצה והיא מעוטרת בתות שדה. כל אלה נחו על בצק פריך ושזוף שנאפה בדיוק, כך שמכלול הטעמים משתלבים בה היטב, במתינות ומתיקות מאוזנת ובקיצור, זוהי עוגת גבינה אפויה בוגרת ונהדרת. הבו לנו עוד בבקשה. אחד העם 4, רחובות; מחיר: 70 שקלים לעוגה קטנה; 130 לעוגה גדולה

צילום: רוני קשמין
עוגת גבינת עזים ב"לה מולאן"

9.5

עוגת גבינת עזים

לה מולאן, תל אביב

"לה מולאן" אולי מוכרת בזכות הבגטים והקרואסונים מהטובים בתל אביב, אולם מצאנו כאן גם ניו יורק צ'יזקייק (עוגת גבינה ניו יורקית, עשירה) למתקדמים שהשאירה אותנו ללא מילים. עד מהרה נפוצה השמועה אודותיה וסביב השולחן הצטופפו חברי מערכת מריירים בציפייה לתורם. אז על מה המהומה? הבצק בתחתית פריך אך עודנו עסיסי, מלמעלה שמנת חמוצה ומאוזנת ובין לבין – הפתעה – גבינת עזים אפויה, עזת טעם ועדינה מאוד בו זמנית. בשורה התחתונה: כל הכבוד ללה מולאן על שבירת השטאנץ ועל החשיבה מחוץ לקופסה. בוגרשוב 72, תל אביב; מחיר: 89 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מגד גוזני
עוגת גבינה עם מרמלדת ליצי, ורדים ונקטרינה ב"אווה ובתיה"

9.4

ניו יורקית עם מרמלדת ליצ'י ורדים, גנאש לימון וניל ונקטרינה

אווה ובתיה, רמת ישי

ב"אווה ובתיה" יצרו עוגת גבינה ניו יורקית מדהימה ויצירתית במרקם שמיימי, כשהיא מלהטטת בין יציבות לקרמיות. מעל גבינה במרקם מושלם נחה לה שכבה דקיקה של שמנת חמוצה מקושטת בנקטרינה והעונג נחתם בשני פרטים קטנים שעושים את ההבדל: מרמלדת ליצ'י וגנאש לימון וניל שנותנים טוויסט מרענן ופרחוני ברקע, נוכח אך בה בעת מרומז בה. מעלה הרדוף 32, רמת ישי; מחיר: 135 שקלים לעוגה עגולה גדולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה אפויה בנולה

9.4

עוגת גבינה אמריקאית

נולה, תל אביב

חובבי העוגות האפויות ייהנו לבטח מהתוצאה המעולה של הקונדיטוריה האמריקאית: עוגת גבינה עשירה, מעין גרסה מתקדמת לקלאסיקה המוכרת. העוגה בנויה מבסיס של גרהאם קרקר שהמשכנו לזלול ממנו עוד גם בלי גבינת השמנת (השמנה במיוחד) שנחה מעליו, מעליה ציפוי דק של שמנת חמוצה וטעמי גרידת לימון חמקמקים ברקע. בקיצור, לא רבות הקונדיטוריות שבמבחני הטעימה גרמו לנו להרגיש לרגע בחו"ל. דיזנגוף 197, תל אביב; מחיר: 165 שקלים לעוגה עגולה גדולה

צילום: יעל רסנר
עוגת גבינה באסקית ב"מימי"

9.4

באסקית או קלאסית ללא גלוטן

מימי, הוד השרון

במקרה של "מימי" התעוררה מחלוקת. טעמנו שתי עוגות גבינה, כל אחת מצוינת בדרכה: גבינת שמנת אפויה קלאסית על בסיס קראמבל פריך ונטול גלוטן, שכבה של שמנת חמוצה מעוטרת פירות אדומים (תות עץ, דובדבנים ופטל) והיא חגיגה שלמה. מולה ניצבה "הבאסקית" ששבתה את ליבנו כשהיא מוקפת בצק פריך, ממולאת ריקוטה הדרית ועם כל הכבוד לספרד, הזכירה לנו דווקא את סבתא. מי טובה יותר? הוויכוח אומנם לא הוכרע, מה שבטוח הוא: לשתיהן מגיע ציון לשבח. ז'בוטינסקי 2, הוד השרון; מחיר: 110 שקלים לעוגה באסקית; 120 שקלים לגבינה ללא גלוטן

צילום: עומר נאור
עוגת גבינה אפויה עם פרחים ב"מילק"

9.3

ניו יורקית פרחונית וגרהאם קרקר

מילק, יפו

ב"מילק" טעמנו עוגה יוצאת דופן, הרבה בזכות הבצק השזוף ומבושם התבלינים שלה, עשוי מעוגיית גרהאם קרקר ביתית, ריחנית ובעלת טעמי דבש, סוכר חום וקינמון. לבצק הקסום מצטרפת גבינה עשירה, אוורירית, קצת גרגירית, מתוקה ולימונית, מעליה שכבה של שמנת חמוצה ופרחים אכילים והכל יושב במקום, במידה ובהרמוניה. גם השנה, אם יש משהו אחד שמבדיל את העוגה של מילק מהאחרות, יהא זה בוודאי הבצק הנפלא, שאין שני לו. בית אשל 5, יפו; מחיר: 99-134 לעוגה (לפי הגודל)

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה לימונית עם תותי שדה ונשיקות מרנג קטנות, דברים של טעם

9.3

עוגת גבינה לימונית

דברים של טעם, עין יהב

במושב עין יהב בערבה מצאנו את אחת מעוגות הגבינה המעודנות והענוגות ביותר בארץ : תחתיתה שזופה ומבושמת דבש וקינמון; הגבינה בה אוורירית ומאוזנת; מעליה ציפוי רפרפת לימון טעימה ומרעננת שמקושטת בלימון מסוכר, נשיקות מרנג זעירות ותותי שדה שנקטפו באותו הבוקר במושב. בקיצור, מלאכת מחשבת. מושב עין יהב; מחיר: 140 שקלים לעוגה גדולה

צילום: רוני קשמין
עוגת הגבינה הטבעונית של משק ברזילי: הגבינה עשויה קרם קוקוס וקשיו,משובצת פטל טרי ומחית פטל ומעליה קראמבל ללא גלוטן

9.3

עוגת גבינה טבעונית עם פטל טרי

משק ברזילי, תל אביב

במשק ברזילי הצליחו ליצור עוגה לשבועות, טבעונית ונטולת גלוטן, שלא נופלת ברמתה מאף עוגת גבינה ולמעשה, אף מתעלה על חלק נאה מעוגות הגבינה הטובות שטעמנו (ולגמרי מגיע לה להיות בצמרת). עוגת "טנא שבועות" עוברת בישול קצר כדי להגיע למרקם ייחודי, משהו בין גבינה קרה ומוקצפת לעוגה קלאסית והכל עם קשיו וקרם קוקוס. התוצאה: עוגה מפנקת, לא מתוקה מדי, שהשימוש בחומרי גלם איכותיים מורגש בה. בקיצור, הנה ההוכחה לעוגה טבעונית שהיא שווה בין שוות ולא נופלת לרגע מאחיותיה הגבינתיותאחד העם 6, תל אביב; מחיר: 180 שקלים

צילום: תומר אפלבאום
פס גבינת שמנת עם קצפת מעליה של "חלום יעקב"

9.2

פס גבינת שמנת

חלום יעקב, ראשון לציון

בתואר הפתעת המצעד זוכה העוגה של חלום יעקב. מתוך שלושה פסים שהזכירו לנו את הניינטיז – בטעם ובמראה כאחד, הצליחה אחת להפעיל את קסמיה על חבר השופטים הביקורתי. המראה המעט מיושן עלול לתעתע, בסך הכל פס גבינה, אבל איזה פס: עוגת גבינת שמנת עשירה, אם כי לא מכבידה, עם שובל של קצפת מעליה. אם עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה קרה היו עושות אהבה, זו הייתה התוצאה. אגב, את ההצגה כאן גנב ללא ספק המרקם החלומי. ממש חלום, יעקב מרדכי פופל 9, הנחשול 30, ראשון לציון; לאה אימנו 1, מודיעין; מחיר: 59 שקלים לפס

צילום: מוטי מילרוד
עוגת הגבינה האפויה של דלאל

9.2

גבינה אפויה קלאסית

דלאל, תל אביב

בזמן שחלק מהקונדיטוריות ניסו לשדרג את עוגות הגבינה בשלל גימיקים, בדלאל בחרו להיצמד אל הקלאסיקה (המנצחת) כפי שהם יודעים. מה קיבלנו? עוגה נקייה ואלגנטית, במרקם חלק ומעליה שכבת שמנת חמוצה דקה ומלטפת. לדעת חלק היא הייתה מעט מתוקה מדי – אבל לא משהו שגרע מטעמה הנפלא. עוד טעמנו טארט חמאתי קטן ומשגע שמשדך גבינת שמנת ודובדבני אמרנה והוא כל מה שאנחנו לא מרשים לעצמנו בשגרה. כל ישראל חברים 7, קפה דלאל, ז'בוטינסקי 108, תל אביב; מחיר: 98-155 שקל לעוגה

צילום: פזית עוז
עוגת גבינה קרה עם פירות יער ודובדבני עונה ב"אלה פטיסרי"

9.2

עוגת גבינה קרה עם פירות יער

אלה פטיסרי, עמק חפר

כשרוב הקונדיטוריות נצמדו אל עוגת הגבינה האפויה, "אלה פטיסרי" בעמק חפר יצרו עוגות גבינה קרה יוצאת דופן. למעשה, לקרוא לה טארט גבינה זה לעשות עוול, כי זוהי עוגה רבת שכבות שמתחילה בבצק ברטון פריך, שסופג לאיטו קציפת גבינה מתוקה וקלילה עם רמז לימוני ברקע, ומסתיימת בקולי פירות יער חמצמץ ונעים, זילופים של שמנת מתוקה ודובדבנים טריים מלמעלה. בקיצור, עוגת גבינה קרה שהיא החיים עצמם. דרך נחל אלכסנדר 5, אזור התעשייה עמק חפר; מחיר: 68 שקלים לפס

צילום: רוני קשמין
טארט יוגורט עם קולי אפרסק ומשמשים צלויים

9.1

טארטלט עם מוס יוגורט, קולי אפרסקים ומשמשים צלויים

תושה, ראש הנקרה

לצד עוגת גבינה אפויה קלאסית מצוינת עם פירות יער אדומים (נהדרת, אך פגשנו עוד כמותה) מצאנו בתושה טארטלט אחד, יחיד ומיוחד. על בצק שזוף ופציח הוקצף מוס יוגורט קליל ומרענן שהולך נהדר עם קולי אפרסקים, אוכמניות שובבות ומשמשים צלויים שהופכים את הכל להרמוניה מרתקת וקצת שונה. נוסעים לראש הנקרה? קיבוץ ראש הנקרה; מחיר: 29 שקלים לטארטלט

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן ושמנת חמוצה ב"בבקה"

9.1

גבינה אפויה עם שוקולד לבן ושמנת חמוצה

בבקה, תל אביב

מ"בבקה" טעמנו עוגת גבינה מעודנת שחומרי הגלם בה יצרו סימביוזה לתפארת: על סבלה ברטון לח במידה מגיעה גבינת שמנת עשירה (30% שומן) עם שוקולד לבן ואת הללו חותמת שכבת שמנת חמוצה אנינה במיוחד שהפכה את העוגה ליפה כלבנה. משה סנה 21, תל אביב; מחיר: 59 שקלים לפס; 120 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מוטי מילרוד
פס גבינה אפויה קלאסית של קונדיטוריית "שמו"

9

פס גבינה אפויה קלאסית

שמו, סניפים ברחבי הארץ

שמו של "שמו" הולך לפניו, אולם בשנה שעברה עוגת הגבינה של הרשת דורגה אחרונה במצעד שלנו. השנה תמונה שונה לגמרי. טעמנו פס עוגת גבינה אפויה קלאסית (5% שומן) שנעיז לומר שהייתה עוצרת נשימה. עוגה שהחזירה אותנו אל מחוזות הנוסטלגיה, קלילה, אוורירית ומשמיעה את הצליל הכיפי הזה כשחותכים אותה. כל אלה וזה שהיא לא מתוקה מדי, הופכים אותה לעוגה שמשאירה טעם של עוד.סניפים ברחבי הארץ; מחיר: 55 שקלים לפס

צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה עם קוקוס קלוי בקונדיטוריית "אייל"

9

עוגת גבינה עם קוקוס קלוי

אייל, חיפה

מקונדיטוריית "אייל" טעמנו כמה עוגות חביבות, אך עוגת גבינה בשם "טרופיקנה" היא חטא מתוק שחובבי הקוקוס יעמדו בשבילה בתור. בעוגה שידכו לגבינה האפויה גם פיננסייר קוקוס וקראמבל ומעליה עוד קוקוס קלוי שובב ופריך ומקרון, שמוסיפים מרקם ועניין לקלאסיקה.חלוצי התעשייה 92, חניתה 79 נווה שאנן, חיפה; מחיר: 145 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה אפויה עם שכבת שמנת חמוצה בקונדיטוריית יואב דקלבאום

9

גבינה אפויה קלאסית

קונדיטוריית יואב דקלבאום, עמק חפר

עוגת הגבינה של קונדיטוריית יואב דקלבאום היא קלאסיקה, כמו שקלאסיקה צריכה להיות (ולהיראות) כשהיא מזכירה עוגת גבינה של פעם, עם שמנת חמוצה וניחוחות וניל ברקע. היא צנועה, יפה, לא מתוקה מדי ולא עמוסה או עשירה מדי. כזו שאפשר לאכול יותר מפרוסה אחת ממנה – אחת לעכשיו ואחת לקפה של אחר הצהריים. בית הראשונים 22, אזור התעשייה עמק חפר; מחיר: 120 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת הגבינה של "בליקמח"

9

עוגת גבינה "צינורות"

בליקמח, תל אביב

הצליאקים והנמנעים בוודאי ישמחו לשמוע על נציגה מעולה ממקום שכולו ללא גלוטן. במאפיית "בליקמח" החדשה טעמנו עוגת גבינה שובת לב, שובבה במיוחד. "גבינה צינורות", או כפי שכינינו אותה "עוגת ענן", בנויה על בסיס בצק פריך וטעים, מעליו מוס גבינה מוקצף עם קרמו עוגיות וגנאש לבן מוקצף בציפוי צחור. בשורה התחתונה, זו עוגת גבינה מצוינת ואף ממכרת, ושטהרני הבצק יצקצקו עד מחר.הברזל 32, רמת החייל; מחיר: 149 שקלים לעוגה עגולה

צילום: אפיק גבאי
עוגת הגבינה של זומר

9

גבינה אפויה, שמנת חמוצה ופירות אדומים

זומר, תל אביב

סוד קסמה של עוגת הגבינה ב"זומר" הוא העידון, האיזון והאסתטיקה שבה. זו עוגה שמשלבת גבינה מעודנת נעימה וענוגה, שכבה דקה של שמנת חמוצה ומעל הללו מבהיקים דובדבנים, תותי שדה ותותי עץ טריים. העוגה עצמה עשירה אבל לא עמוסה והיא יציבה ורכה בעת ובאותה עונה. בשורה התחתונה, עוגה אנינה חפה מגימיקים ונטולת זיקוקין. פרישמן 39, תל אביב; מחיר: 140 שקלים לעוגה גדולה

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה של "דה לה פה"

8.9

עוגת גבינה בטעם של פעם

דה לה פה, סניפים באזור המרכז

ב"דה לה פה" פגשנו בעוגת גבינה אפויה "בסגנון אמריקאי" שאיכשהו דווקא הרגישה לנו מאוד מקומית ואפילו ביתית: טעימה, פשוטה ולא מפונפנת; צבעה שזוף למדי, טעמה מתקתק ומרקמה דחוס ובדרך פלאית גם אוורירי למדי. בקיצור, עוגת גבינה שתפנה לכולם.אבן גבירול 1, תל אביב; תובל 26, רמת גן; יעקב 26, רחובות; תש"ח 5, אשדוד; בנימין שמוטקין 47, ראשון לציון; מחיר: 114 שקלים לעוגה קטנה; 169 שקלים לעוגה גדולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה אפויה עם ארבע תוספות שונות: קרמו לימון, קרמל מלוח, גאנש שוקולד ואוכמניתו, קונדיטוריית מרטין

8.8

אפויה עם קרמו לימון, קרמל מלוח, גאנש שוקולד ואוכמניות

מרטין, באר שבע

קונדיטוריית מרטין מספקת מענה למי שרוצים לטעום קצת מהכל: עוגת גבינה אפויה מחולקת לרבעים בטעמים שונים: קרמו לימון, קרמל מלוח, גאנש שוקולד ואוכמניות. תחתיהן התחבאה שכבת קצפת חביבה, אבל הגבינה, הו הגבינה, קצת מתוקה, קצת מלוחה, יחד עם כל התוספות זו הפכה להילולה של ממש לאלו שכמונו, הם חסרי היכולת לקבל החלטה. אה, והיא גם ממש משתלמת. אברהם אבינו 91, באר שבע; מחיר: 65 שקלים לעוגה עגולה

צילום: אלון מסיקה
עוגת גבינה פירורים באנסטסיה

8.8

עוגת גבינה פירורים טבעונית

אנסטסיה, תל אביב

אומנם חזינו בנוכחות דלילה השנה בחזית עוגות הגבינה הקרות עם הפירורים אבל דווקא זו הטבעונית של "אנסטסיה" הרשימה אותנו במיוחד. כשהיא עשויה מקרם שמנת קשיו ביתי עם וניל ולימון על בסיס בצק פריך מכוסמין, קוקוס ושמן זרעי ענבים, זו עוגה שלא בלבד שהיא קרה, טעימה ונעימה מאוד, אלא שהיא גם כנראה בריאה יותר מהחלופה. פרישמן 54, תל אביב; מחיר: 79 שקלים לפס

צילום: תמר איילון
עוגת שמרים עם גבינת ריקוטה וחמוציות, בייקשופ

8.7

שמרים גבינה וחמוציות

בייקשופ, תל אביב

נוכחות עוגות השמרים במצעדים היא נדירה, אבל כשטעמנו את זאת של בייקשופ היה ברור שהפעם מדובר ביוצא מן הכלל. בפעם הראשונה, טעמנו עוגת שמרים סופר עסיסית וריחנית שלא ציפינו לה. בתוך בצק שמרים חמים, מדיף ניחוחות משכרים של חמאה, התחבאה גבינת ריקוטה מתקתקה ומשובצת חמוציות. המראה היה מלבב והטעם? ממכר. נחלת יצחק 20, תל אביב; מחיר: 43 שקלים לפס

צילום: תומר אפלבאום
עוגת סנט הונורה פרומבזייה- סבלה ברטון, גבינה אפויה מוס שוקולד לבן ופטל, פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר מסקרפונה וקצפת שוקולד לבן ברולדין

8.6

סנט הונורה פרומבזייה

רולדין, סניפים ברחבי הארץ

בכל חג וגם בחולין, הייתה זו רולדין שחרטה על דגלה איכות להמונים. וגם הפעם. טעמנו עוגה גרנדיוזית עם משחק צבעים, מרקמים וטעמים. מאחורי השלם המפוצץ מסתתרת תחתית סבלה ברטון רך, מעליה גבינה אפויה עם שמץ מליחות ששבר את המתיקות שבאה מעל: מוס שוקולד לבן ופטל, מקושט פרופיטרולים בצבע בורדו בוהק ובמילוי קרם פטיסייר מסקרפונה סמיך וקצפת שוקולד לבן. בקיצור, עוגת ראווה. סניפים ברחבי הארץ; מחיר: 149 שקלים לעוגה עגולה

צילום: רונן מנגן
עוגת גבינה בנוסח היער השחור בקונדיטוריית "ביסקוטי"

8.5

עוגת גבינה קרה היער השחור

ביסקוטי, בני ברק

ב"ביסקוטי" טעמנו עוגת גבינה יצירתית במיוחד, שהיא מעין וריאציה על עוגת היער השחור: תחתית פריכה של קראמבל שוקולד, מעליה קרם גבינה קרה מוקצף משובץ בדובדבני אמרנה וכמובן, קצפת (שתלך עם הדובדבן) ובקיצור, עוגת גבינה מסעירה, קצת מתוקה מדי אבל זה חלק מההרפתקה. הירקון 67, אזור התעשייה בני ברק; מחיר: 62 שקלים לפס; 168 שקלים לעוגה גדולה

צילום: בועז לביא
עוגת גבינה פירורים ב"לחם תומר"

8.5

עוגת גבינה פירורים

לחם תומר, ירושלים ומודיעין

ב"לחם תומר" טעמנו פס גבינה פירורים ראוי לשמו. על בסיס פריך וחמאתי נח מוס קר עם טעמים הדריים וניחוחות וניל נעימים ברקע. מלבד עוגת גבינה פירורים מצוינת, טעמנו גם עוגת טירמיסו שלא הפסקנו לכרסם ממנה, עם בישקוטים הספוגים באספרסו ומכוסים בגבינת קרם מסקרפונה. בקיצור, את השאריות העמסנו הביתה. פועלי צדק 2, עזה 30, הל"ה 22, לייב יפה 9, ירושלים; מרכז רננים, מכבים; צאלון 21, מודיעין; מחיר: 68 שקלים לפס

צילום: מוטי מילרוד
עוגת מסקרפונה באורבן בייקרי

8.4

עוגת מסקרפונה

אורבן בייקרי, תל אביב

באורבן טעמנו עוגה רכה ומתוקה, שמנה אך עדינה, במעטפת עשויה פירורי בצק – שאמנם הייתה יותר עבה מהמקובל אבל השתלבה נהדר עם טעמי הגבינה. הבצק המתפורר טעמו כשל עוגייה טובה – כזאת שכיף לאכול גם ככה, אפילו בלי המסקרפונה שהייתה עשירה ביותר ולבסוף כוסתה בשמנת חמוצה מרעננת ומאזנת. יותר מזה אנחנו לא צריכים. אחד העם 39, תל אביב; מחיר: 89 שקלים לעוגה גדולה

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה ופטל טרי, לחם יין

8.4

גבינה אפויה ופטל טרי

לחם יין, יהוד

עוגת הגבינה האפויה של "לחם יין" עוטרה בנדיבות בפטל טרי עסיסי שהזכיר כמה מחמיא השידוך של גבינה מתוקה ופרי. מעבר ליופייה – אחוזי דיבוק שלפנו טלפונים למצוא את הזווית הטובה ביותר וחיש להעלותה לאינסטוש אבל מה נגיד, אפילו מהר יותר כילינו אותה, בזכות הבצק השזוף, הגבינה הרכה ועסיס הפרי בה. החורש 4, יהוד; מחיר: 94 שקלים לפס; 119 שקלים לעוגה עגולה

צילום: כרמל זילברמן
עוגת גבינה קרה עם פיסטוק, בייקרס

8.4

עוגת קרם גבינה ופיסטוק

בייקרס, תל אביב

בבייקרס טעמנו עוגה בת שלוש שכבות שהתאחדו לביס אחד מוצלח: זה מתחיל בתחתית פריכה, ממשיך בקרם ברולה צרפתי יציב בטעם פיסטוק, ומסתיים בקרם גבינה שמאזן את הטעמים האגוזיים-חמים של הפיסטוק והתחתית ומעל הכל יושב מקרון בצבע ירוק זוהר. פייר, העוגה נטרפה, אבל קומץ טועמים היה ספקן באשר לפיסטוק שנחשד במלאכותיות בשל צבעו העז. ועדיין במבחן התוצאה, העוגה נעלמה מעל פני האדמה. יצחק נפחא 3, תל אביב; מחיר: 52 שקל לפס; 180 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה ועוגיות אוריאו, מאפיית ג'ייקובס

8.4

עוגת גבינה ועוגיות אוריאו

ג'ייקובס, רמת השרון וקרית אונו

במאפיית ג'ייקובס מכנים את עוגת הגבינה המשופעת בעוגיות אוריאו "קלאסיקה מנצחת לשבועות". ובכן, קלאסית היא בוודאי שלא (שלא לומר אנטיתזה) אבל זוהי עוגה ממכרת, טעימה ומתוקה מאוד, לחובבי הז'אנר. בין שכבות בצק השוקולד מוזלף גנאש שוקולד לבן ואוריאו עם קראנץ' אוראיו נוצ'לה, מגיעה קצפת מסקרפונה. אם היה אפשר לתאר אותה במשפט: חגיגה מתוקה לילדים מביניכם ולילדים שבכם. רפאל איתן 1, קרית אונו; החרושת 19, רמת השרון; מחיר: 64 שקלים לעוגת גבינה אוריאו

צילום: נטע ליבנה
עוגת גבינה אפויה עם וניל ב"בר לחם"

8.4

פס גבינה אפויה עם וניל

בר לחם, תל אביב

עוגת הגבינה האפויה כאן היתה קלילה להפליא, ריחנית ומוצלחת. קרם הגבינה יושב על תחתית פריכה ושזופה, ומשובץ וניל אמיתי שנתן לו גוון קצת אחר של עומק (ויוקרה). בקיצור, אישרור לדברים שכבר ידענו: לא רק לחם הוא סיבה מספיק טובה להגיע ל"בר לחם". קהילת סלוניקי 7, תל אביב; מחיר: 60 שקלים לפס

צילום: תומר אפלבאום
עוגת גבינה אפויה עם פירות (ענבים, דובדבנים, תותים, משמשים) של "טאטי"

8.3

עוגת גבינה ופירות העונה

טאטי, סניפים באזור המרכז

אם המצעד משול לקטלוג שבועות, העוגה של טאטי ראויה להיות הפרזנטורית שמדגמנת את רוח החג. טעמנו עוגת גבינה אפויה חגיגית במיוחד: מעל הגבינה נרקמה שכבה עדינה של שמנת חמוצה צחורה מנוקדת בפירות העונה – תותים ודובדבנים שלמים, ענבים חצויים ופלחי אפרסק. עם זאת, האפויה הצליחה ליצור מחלוקת כשחלק שטענו כי המרקם היה מעט אבקתי. אחרים אמרו: "זו העוגה שמדמיינים כשחושבים על שבועות – אפויה, אווירית ומשובצת מלוא הטנא פרי עונתי". דרך השלום 55, גבעתיים; אברהם גירון 3, יהוד; החשמונאים 96, תל אביב; מחיר: 120 שקלים

צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה במילוי פטל עם זיגוג שוקולד רובי ורוד

8.3

גבינה במילוי פטל ובזיגוג שוקולד רוּבּי ורוד

נשיקות, הזמנה מאתר האינטרנט

ב"נשיקות" יצרו עוגת גבינה שהיא מחווה לשוקולד הרוּבּי בצבע ורוד (ללא צבעי מאכל או תוספים מלאכותיים) ולו תווים פירותיים ייחודיים. היא מורכבת מתחתית פריכה של שקדים מקורמלים, עליה שכבת מוס גבינה שחוצה אותה מבפנים שכבת פטל ומעליה זיגוג א-סימטרי של שוקולד רובי. זו עוגת גבינה ששילוב הטעמים הפירותי בה (הפטל והשוקולד הוורוד) החמיא לה לא רק במראה אלא, ואולי בעיקר, בטעם. הזמנה מאתר האינטרנט; מחיר: 120 שקלים לעוגה עגולה

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה ללא סוכר עם משמשים, מתוקה

8.2

עוגת גבינה ללא סוכר עם משמשים

מתוקה, סניפים ברחבי תל אביב

מתוך הקולקציה הגדולה של מתוקה, רק אחת באמת הרשימה אותנו והיא דווקא זו שמספקת מענה לסוכרתיים והמצמצמים בצריכת הסוכר. מדובר במוס גבינה ומשמשים (ללא תוספת סוכר) שמלהטט בין חמיצות עדינה למתיקות נעימה ומגיע מעל בסיס טורט שוקולד ומעל מלית גבינה רכה, קרמית ועשירה בו זמנית, ושכבה דקה וגמישה של משמשים חמצמצים שהשתלבו נהדר עם המלית. בקיצור, חלופה מעולה לסוכרתיים ולמצמצמים בסוכר. הברזל 30, רמת החייל; טאגור 30, רמת אביב; הרצל 18, תל אביב; מחיר: 65 שקלים לפס

צילום: מוטי מילרוד
עוגת גבינה אפויה משובצת עוגיות אוריאו בבוטיק סנטרל

8.2

עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו וקצפת

בוטיק סנטרל, סניפים ברחבי הארץ

ב"בוטיק סנטרל" הצליחו ליצור, באופן אניגמטי, עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו וקצפת שהיא לא מתוקה או עמוסה מדי אלא כיפית ביותר, מרשימה מאוד למראה, עם תחתית עשויה עוגיות אוריאו טחונות, מעליה גבינה אפויה – שעליה הצליחו לשמור כמוטיב מרכזי בעוגה – ולסיום הררים קטנים של קצפת מפודרים בשלג פירורי אוריאו. בקיצור, מורידים את הכובע בפני בוטיק סנטרל שהלכו על בחירה מסוכנת והצליחו איתה.סניפים ברחבי הארץ; מחיר: 135 שקלים לעוגה עגולה

צילום: טל סיון ציפורין
עוגת צ'יז מסקרפונה, גבינה אפויה עם מסקרפונה מוקצפת מעליה, קפולסקי

8.2

פס צ'יז מסקרפונה

קפולסקי, רמת השרון

בקונדיטוריית "קפולסקי" המיתולוגית ששבה אלינו מן המתים מצאנו פס גבינה קלאסי, במלוא מובן המילה. הגבינה אפויה היטב, בטעם של פעם, מעליה שכבת גבינת מסקרפונה מוקצפת שמוסיפה טוויסט לעלילה וכשכל זה מעל בצק דק ופריך, נוצרת קלאסיקה מודרנית.ביאליק 40, רמת השרון; מחיר: 59 שקלים לפס

צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות