לא רק מתוק: בלינצ'ס מלוח בארבעה מילויים - מתכונים לשבועות - הארץ

לא רק מתוק: בלינצ'ס מלוח בארבעה מילויים

מלית גבינות ועגבניות מיובשות, מלית תפודים ובצל כמחווה לל"ג בעומר, מלית שמנת ופטריות נוסטלגית במיוחד ומלית שלוקחת את הבלינצ'ס לכיוון של פריקסה – בלינצ'ס מלוח לכל גחמה פרועה

אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים
בלינצ'ס מלית שמנת פטריות
בלינצ'ס עם מלית שמנת פטריותצילום: מוטי מילרוד
אמיר פורת ורוסלה יונה, קונדיטורים אורחים

יש הרבה מאוד פיתויים סביב חג השבועות – הסלטים הטריים שמבשרים את בוא הקיץ, הפשטידות עתירות הגבינה וכמובן, עוגות הגבינה. למרות אלו, נראה שדווקא הבלינצ'ס, אותם קרפים ממולאים, עשויים תערובת פשוטה של קמח, חלב וביצים שמתערבבים להם לבלילה אחת, מצליחים בצורה חמקמקה לגנוב את ההצגה. בדרך כלל הלב (וגם החך) יוצא אל בלינצ'ס מלא גבינה מתוקה וצימוקים, אבל הפעם בחרנו להגיש את  המתכון לבלינצ'ס המזרח אירופאי בארבע מליות מלוחות, שחלקן יפרטו לכם על נימי הנוסטלגיה.

בלינצ'ס מלוח – מתכון בסיסי

חומרים ל-8 יחידות:

140 (חצי כוס) קמח

2 ביצים L

240 גרם (כוס) חלב

15 גרם (כף) שמן

קורט מלח

ההכנה:

יוצקים לקערה את החלב ומוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.

מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

במחבת טפלון משומנת קלות, על אש בינונית מוזגים בעזרת מצקת כחצי כוס בלילה.
מטים קלות את המחבת לצדדים כך שהבלילה תתפשט במחבת בצורה שווה.

מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה.

מוציאים ומצננים על צלחת על נייר סופג.

מלית גבינות ועגבניות מיובשות

בזכות תהליך הייבוש, המרכז את טעמן המתוק, עגבניות מיובשות הן תוספת נפלאה, בטעם ובמרקם, למלית תערובת הגבינות.

עם מלית גבינות ועגבניות מיובשות
בלינצ'ס עם מלית גבינות ועגבניות מיובשותצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

300 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם (חצי כוס) גבינת עזים

50 גרם (חצי כוס) גבינת מוצרלה

50 גרם (חצי כוס) גבינת פרמזן

100 גרם ממרח עגבניות מיובשות

5 עלי בזיליקום קצוצים

שן שום כתושה

ההכנה:

בקערה שמים את כל המרכיבים ומערבבים עד לאחידות.

שומרים בקירור עד להרכבת המנה.

מלית תפוח אדמה ובצל

החיבור הכי מזוהה עם ל"ג בעומר הוא זה של תפודים ובצל. הנה החיבור בגרסת שבועות ובתוך בלינצ'ס

בלינצ'ס מלית תפוח אדמה ובצל
בלינצ'ס עם מלית תפוח אדמה ובצלצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

2 בצלים גודל בינוני

1 כף שמן זית לטיגון

4 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני, קלופים

5 גרם (כפית) צ'ילי גרוס

2.5 גרם (חצי כפית) מלח

קורט פלפל שחור

חצי כוס כוסברה קצוצה

ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות קטנות.

בסיר קטן על להבה בינונית מטגנים את הבצל בשמן זית כחמש דקות עד להזהבה קלה.

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר עם הבצל ומבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב תמידי שלא יידבק, עד להתרככות.

מתבלים עם הצ'ילי, מלח, כוסברה ופלפל שחור.

מסירים מהאש ושומרים בקירור עד להרכבה.

מלית שמנת פטריות

בלינצ'ס נוסטלגי במילוי של פטריות וגבינת שמנת. במקום תהליך הקרמה, מכינים רוטב פטריות ושמנת עשיר שאותו יוצקים בסמוך לארוחה

בלינצ'ס מלית שמנת פטריות
בלינצ'ס עם מלית שמנת פטריותצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

2 בצלים בגודל בינוני

1 כף שמן זית לטיגון

1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות דקות

 גרם (1/3 גביע) גבינת שמנת

2.5 גרם (חצי כפית) מלח

קורט פלפל שחור

2 כפות שמן לטיגון

ההכנה:

חותכים את הבצל לרצועות דקות.

במחבת על אש בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל כחמש דקות עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים כשתי דקות נוספות עד לאידוי נוזלי הפטריות.

מתבלים בפלפל שחור ומוסיפים את גבינת השמנת, מערבבים היטב עד להיטמעות.

שומרים בקירור עד להרכבה.

לרוטב פטריות שמנת

כוס ממלית הפטריות שהכנו

250 גרם (מיכל) שמנת מתוקה

קורט אגוז מוסקט

2.5 גרם (חצי כפית) מלח

קורט פלפל שחור

50 גרם (חצי כוס) גבינת פקורינו מגוררת

ההכנה:

בקלחת, מבשלים כוס ממלית הפטריות יחד עם השמנת המתוקה, מלח, פלפל ומוסקט למשך כחמש דקות, עד שהתערובת מסמיכה קלות.

מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לתוך התערובת.

יוצקים מעל הבלינצ'ס לפני האכילה.

מלית טוניסאית לבלינצ'ס

פריקסה פינת בלינצ'ס: טונה וביצה קשה מוותרות על לחמניה מטוגנת ופריכה ופוגשות בלינצ'ס רך

בלינצ'ס עם מלית טוניסאית
בלינצ'ס עם מלית טוניסאיתצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

חצי כוס אריסה

2 קופסאות שימורי טונה

חצי כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים

3 ביצים קשות

חצי כוס לימון כבוש

2.5 גרם (חצי כפית מלח)

קורט פלפל שחור

ההכנה:

במרכז עלי הבלינצ'ס מורחים שכבה דקה של אריסה ומפזרים מעל כשתי כפות טונה.

מניחים כף זיתים קצוצים ומעל שמים פרוסות ביצה קשה מחצי ביצה.

מתבלים בכפית לימון כבוש, מלח ופלפל.

הרכבת הבלינצ'סים:

מניחים את עלי הבלינצ'ס על משטח עבודה.

מניחים מהמלית הרצויה במרכז העלה לרוחב, ומשאירים כ-1 ס"מ מכל צד.

מקפלים מצידי העלה הנקיים כלפי פנים.

מקפלים את העלה מהחלק התחתון כלפי מעלה.

ניתן לטגן שוב לאחר המילוי במחבת משומנת קלות כחצי דקה מכל צד, ומגישים. 

למתכונים נוספים לחג שבועות

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ