מתכון: עוגת גבינה פירורים

בסוף תהליך ההכנה מורחים שכבה דקה של ריבה על העוגה. מפוררים מעל את בצק הפירורים ומגישים

שמעון לוי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה פירוריםצילום: אייל טואג
שמעון לוי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 24

רכיבים

לבסיס:

  • 600 גרם קמח
  • 300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • שקית אבקת אפייה

למלית:

  • 800 גרם גבינה 9%
  • כוס וחצי סוכר
  • 250 מ"ל חלב
  • 8 ביצים
  • גרידה מלימון אחד
  • שקית סוכר וניל

לציפוי:

  • ריבת פירות, עדיף משמש

הוראות הכנה

במערבל עם וו לישה או גיטרה מעבדים חמאה, מלח, ביצים וסוכר.

מוסיפים בהדרגה קמח ואבקת אפייה.

עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה. לאחר מכן מרדדים על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. מסדרים בתבנית בקוטר 24 ס"מ, וחותכים שאריות.

את השאריות מרדדים ומניחים על נייר אפייה בתבנית שטוחה - לבצק פירורים. אופים את הבסיס 10 דקות ב-160 מעלות. את בצק הפירורים אופים באותו חום 15-20 דקות.

מערבלים גבינה לבנה במהירות בינונית. מוסיפים סוכר ובהדרגה את שאר חומרי המלית. יוצקים את התערובת על הבצק, אופים שעה ב-160 מעלות. מקררים.

מורחים שכבה דקה של ריבה על העוגה. מפוררים מעל את בצק הפירורים.

תגובות