מתכון |

עוגת גבינה קלאסית

איך מכינים בקלות עוגת גבינה אפויה קלאסית לשבועות (ולכל השנה)? הנה התשובה:

עדי אבו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עדי אבו, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה 24-26
עוגת גבינה ודובדבנים
עוגת גבינה ודובדבנים. אפשר גם עם פירות יער או פטלצילום: יעל אילן

רכיבים

  • 200 גרם פתי בר טחון דק
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 750 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם סוכר
  • כף מחית וניל
  • 4 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • דובדבנים או פרי אדום אחר

הוראות הכנה

טוחנים את הפתי בר ומערבבים היטב עם החמאה ומשטחים בתבנית קפיצית עגולה, שבסיסה עטוף בניילון נצמד שמותאם לתנור או בנייר כסף.

מערבלים את הגבינה עם הסוכר והווניל. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד להטמעתן בתערובת. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים לקרם אחיד, שופכים את הקרם על הבסיס.

מניחים את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר, מלאה מים חמים ("בן מארי") ואופים ב-140 מעלות במשך 45 דקות, עד שהעוגה יציבה. מקררים בטמפרטורת חדר ומשאירים לילה במקרר.

בעת ההגשה ניתן לפזר מעל דובדבנים או פרי אדום אחר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ