שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שמרית גולדברג-צפדיה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
עוגת גבינה עם תפוחיםצילום: דרימסטיים

תגיות קשורות:

רכיבים

לבסיס:

  • 4 ביצים מופרדות

  • 0.75 כוס סוכר

  • 1.5 כוס קמח תופח

  • 1 כף שמן

  • גרידת לימון

למלית תפוחים:

  • 4 תפוחי עץ גרני סמיט

  • 1.5 כוסות סוכר

  • 0.5 כפית קינמון

למלית גבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה

  • 4 ביצים

  • 1 כף פודינג וניל אינסטנט

  • 1 כוס סוכר

לציפוי:

  • 3 גביעי שמנת חמוצה

  • 2 כפות סוכר

  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.

מוסיפים חלמונים וגרידת לימון ומערבבים.

מוסיפים קמח לבלילה ומערבבים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים 15 דקות.

הכנת מלית התפוחים:

במחבת כבדה מפזרים באחידות את הסוכר, משטחים ומחממים עד לקבלת קרמל אחיד. מוסיפים תפוחים וקינמון. מערבבים את התפוחים, מורידים מהאש ומסננים.

הרכבת העוגה:

מפזרים את התפוחים המסוננים מעל הבסיס.

מערבבים את חומרי מלית הגבינה ומוזגים מעל התפוחים.

אופים כ-40 דקות.

מערבבים את חומרי הציפוי.

מורחים שכבה על העוגה ואופים עוד 5 דקות.

להשאיר במקרר שש שעות לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ