מתכון

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית עם טוויסט של תפוחים בתחתית

שמרית גולדברג-צפדיה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שמרית גולדברג-צפדיה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
גבינה תפוחים

רכיבים

לבסיס:

  • 4 ביצים מופרדות
  • 0.75 כוס סוכר
  • 1.5 כוס קמח תופח
  • 1 כף שמן
  • גרידת לימון

למלית תפוחים:

  • 4 תפוחי עץ גרני סמיט
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 0.5 כפית קינמון

למלית גבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 4 ביצים
  • 1 כף פודינג וניל אינסטנט
  • 1 כוס סוכר

לציפוי:

  • 3 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.

מוסיפים חלמונים וגרידת לימון ומערבבים.

מוסיפים קמח לבלילה ומערבבים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים 15 דקות.

הכנת מלית התפוחים:

במחבת כבדה מפזרים באחידות את הסוכר, משטחים ומחממים עד לקבלת קרמל אחיד. מוסיפים תפוחים וקינמון. מערבבים את התפוחים, מורידים מהאש ומסננים.

הרכבת העוגה:

מפזרים את התפוחים המסוננים מעל הבסיס.

מערבבים את חומרי מלית הגבינה ומוזגים מעל התפוחים.

אופים כ-40 דקות.

מערבבים את חומרי הציפוי.

מורחים שכבה על העוגה ואופים עוד 5 דקות.

להשאיר במקרר שש שעות לפני ההגשה.

תגובות