מתכון

עוגת גבינה ותותים

הכינו את הצידנית לפיקניק כי אתם הולכים להפתיע עם עוגת גבינה ותותים (או כל פרי אחר), שאפשר להגיש גם בצנצנות אישיות. מתכון של רגב יחזקאל

רגב יחזקאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
רגב יחזקאל, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
עוגת גבינה עם תותים
צילום: דורעם גונט

רכיבים

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה

  • 750 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 200 גרם שמנת חמוצה

לרוטב תותים

  • 1/2 קילו תותים חתוכים לרבעים
  • 250 גרם סוכר

הוראות הכנה

במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים ומוסיפים את החמאה, מהדקים לתחתית תבנית בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא. בסיר קטן שמים את התותים והסוכר על אש בינונית לחצי שעה.

מחממים תנור ל-120 מעלות. שמים את המסקרפונה, הגבינה הלבנה והסוכר בקערה עם מקציף ומערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים עוד 3 דקות, מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוזגים חצי מתערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים ואופים כחצי שעה, מוציאים מהתנור, שמים את התותים ומעל את שארית תערובת הגבינה, אופים עוד שעה. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ