מתכון |

מאפה מנגולד וגבינה בולגרית בלי קמח

גרסה פשוטה יותר, טעימה יותר וקלה יותר למאפה מנגולד נטול קמח

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נירה רוסו
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:
קל

יש לסייג ולהצהיר שגרסה זו קלה יותר רק אם יש בבית מעבד מזון טוב. ועוד משהו: יש מנגולד בתנור עם גבינה בולגרית, ויש מנגולד בתנור עם הגבינה הבולגרית של מחלבת "המאירי" בצפת (להשיג, לצערי, רק במעדניות). אין לי ספק שלגרסה הזאת התכוון המחוקק הבולגרי או הטורקי כשפיתח את הצירוף המקורי.

רכיבים

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפרידים את הגבעולים הלבנים מן העלים, שוטפים היטב את העלים וחותכים
את החלקים הירוקים משני צדי חוט השדרה הלבן שבמרכז כל עלה. אין משתמשים
בחלקים הלבנים.
3. חותכים את העלים לחתיכות גסות, מכניסים למעבד המזון עם השמן, המלח
והפלפל ומרסקים. באופן זה השמן עוטף כל עלה ומרכך אותו באפייה.
4. עכשיו מעבירים את המנגולד לקערה ומרסקים במעבד המזון את הגבינות
עם הביצים. אם משתמשים בפרמזן, מגררים אותה עם להב הגירור. אם משתמשים
ב"עמק" או בגבינה דומה שאינה קשה מדי - חותכים אותה לקוביות, חותכים
את הבולגרית איך שיוצא, ומרסקים עם הביצים בלהב הפלדה.
5. מערבבים הכל יחד, משמנים תבנית תנור בנדיבות, משטחים בה את התערובת
ואופים 45 דקות. מי שאוהב מאפים לחים ורכים יותר, ישתמש בתבנית פיירקס
מלבנית, כך שהמאפה יהיה גבוה ועמוק יותר, ותוכו לא ייחרך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ