מתכון

לזניה גבינות וירקות קלויים

אחת הלזניות הטובות שיצא לי לטעום, עד כדי כך שהייתי חייב מתכון. זהירות, זה לא מתכון פשוט

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לזניה ירקות קלויים
לזניה ירקות קלוייםצילום: בן יוסטר
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

הלזניה הזאת דורשת מעט עבודה, אבל בהחלט שווה את זה. אם כבר התחלתם – הכינו שני מגשים. לא תצטערו.

רכיבים

  • 2 תבניות אפייה עמוקות, 20X30, רצוי עם פינות לא מעוגלות
  • 1 ק"ג בטטה
  • 1 ק"ג קישואים
  • 1/2 ק"ג חצילים
  • 2 חבילות דפי לזניה 500 גרם
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 200 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 75 גרם עלי בזיליקום טריים
  • רוטב עגבניות (ראו מתכון)
  • רוטב בשמל (ראו מתכון)
  • רוטב בזיל (ראו מתכון)

לרוטב עגבניות

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן  שום כתושה
  • 1.5 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות חתוכות לקוביות
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר

לרוטב בשמל

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח (חצי כוס)
  • 1 ליטר חלב
  • כפית מלח
  • קורט מוסקט

לרוטב בזיל

  • 3 כוסות מרוטב העגבניות (אחרי שהתקרר מעט)

הוראות הכנה

רוטב עגבניות:

לטגן מעט את השום בשמן הזית – לא להשחים.

להוסיף את העגבניות, המלח והסוכר.

לבשל על אש קטנה כרבע שעה.

רוטב בשמל:

להמיס את החמאה בסיר ולהוסיף את הקמח.

לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ולהוסיף את החלב הקר בבת אחת.

לערבב היטב בעזרת מטרפה על הלהבה.

לערבב ללא הפסקה עד להסמכת הרוטב (זה יקרה ממש לפני הרתיחה, בבת אחת – לא להתייאש).

רוטב בזיל:
לטחון את רוטב העגבניות עם עלי הבזיליקום בבלנדר.

ירקות קלויים:

לפרוס בטטות מקולפות, חצילים מקולפים וקישואים לפרוסות של חצי ס"מ.

לשמן בשמן זית מגשי אפייה, לסדר שכבה אחת של ירקות על מגש ולשמן שוב מלמעלה.

לצלות בתנור בחום של 200 מעלות 20 דקות.

הרכבת הלזניה

להניח נייר אפייה בתבנית ועליו לצקת חצי כוס רוטב עגבניות וחצי כוס מים.

מעל לסדר שכבה אחת של דפי לזניה (יש לשבור את פינות דפי הלזניה שצמודים לפינת המגש, כדי שיוכלו להיצמד לדפנות).

מעל לסדר שכבה אחידה של פרוסות בטטה.

מעל למרוח חצי מרוטב הבשמל – להיזהר שלא יזוזו דפי הלזניה שלמטה.

מעל לסדר שוב דפי לזניה.

מעל לסדר את הקישואים ולפזר מוצרלה מגורדת (200 גרם).

לצקת את רוטב העגבניות ולפזר בצורה אחידה.

מעל לסדר שוב דפי לזניה.

לסדר את החצילים.

למרוח את רוטב העגבניות-בזיליקום ולפזר חצי מכמות הפרמזן.

לסדר שוב דפי לזניה.

למרוח מלמעלה את יתרת הבשמל ולפזר את שארית הפרמזן.

לכסות בנייר כסף.

לאפות בתנור בחום של 170 מעלות שעה ורבע.

להוריד את נייר הכסף ולבדוק שהפסטה מוכנה בעזרת סכין שחודרת בקלות.

להעלות את החום ל-250 מעלות למשך 10 דקות להזהבה (לסובב את המגש אחרי חמש דקות לקבלת צבע אחיד).

אפשר להגיש מיד לשולחן.

אם רוצים לחלק למנות, יש לקרר לילה להתייצבות הלזניה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ