איך מכינים ריקוטה בבית? - גבינות וחלב - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים ריקוטה בבית?

בלי להוציא יותר מדי כסף וללא חומרים משמרים ומייצבים, השף עומר אבישר (ממסעדת קלארו) בעד להתחיל להכין גבינות בבית, ריקוטה למשל

דרגת קושי: קל

מקורות הריקוטה חוזרים אחורה אל ארץ המגף. שם במקור הפיקו את הגבינה משאריות מי גבינה שנותרו מבישול גבינות אחרות. בשני מרכיבים פשוטים ומעט ופחות מחצי שעה של הכנה מתקבלת ריקוטה טרייה ועשירה שלא תוכלו להשיג בשום סופר. אני אוהב להגיש אותה עם מנה של ירוקים - הירקות הירוקים מעודכנים על פי כל עונה.

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 7

רכיבים

2 ליטר חלב

ריוויון 500 מ"ל

קורט מלח

הוראות הכנה

יוצקים את כל המרכיבים לתוך סיר.

מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב קל כדי שמוצקי החלב לא ידבקו לתחתית.

ממשיכים לבשל עד שנוצר גבן (20 דקות).

מכבים את האש ומניחים למשך 10 דקות בצד.

מסננים, מצננים ומגישים.

מאחסנים בקירור עד- 3 ימים בכלי סגור ללא נוזלים.

ריקוטה ביתית
דודו בכר


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות