פאי גבינה ופרג - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי גבינה ופרג

בסיס פריך של פירורי ביסקוויט, מעליו שכבה של מלית פרג עשירה ותערובת קרמית של גבינה עם ציפוי שמנת. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית בסיקוטי

26 ס"מ דרגת קושי: קל
פאי גבינה ופרג
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

תחתית העוגה:

250 גרם (חצי חבילה) ביסקוויטים

100 גרם חמאה

 

מלית פרג:

100 מ"ל (3/4 כוס) חלב 

150 גרם (1 וחצי כוס) פרג טחון

120 גרם (3/4 כוס) דבש

50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך

50 גרם (חצי כוס) צימוקים

גרידה מחצי תפוז

1 פקק תמצית וניל

50 גרם חמאה

 

מלית גבינה:

4 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

250 גרם (1 קופסא) גבינה לבנה

250 גרם גבינת שמנת

200 גרם (1 מיכל) שמנת חמוצה

20 גרם (2 כפות) קורנפלור

גרידה מחצי לימון

 

ציפוי לפאי גבינה ופרג:

250 מ"ל (1 קופסא) שמנת מתוקה

25 גרם (2 כפות) סוכר

הוראות הכנה

תחתית העוגה:

ממיסים את החמאה

במעבד מזון, מרסקים ביסקוויטים לתערובת פירורית.

מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת.

מפזרים ומהדקים לתחתית של תבנית קפיצית קוטר 26 ומכניסים למקרר.

 

מלית הפרג:

מביאים את החלב לרתיחה עדינה.  מוסיפים את הפרג. מערבבים עד שהחלב נספג בו.
מנמיכים את האש ומוסיפים את הדבש, אגוזים, צימוקים, גרידת תפוז ותמצית וניל וחמאה. מבשלים על אש נמוכה 15 דקות.
מקררים ומהדקים את שכבת הפרג על שכבת הביסקוויטים

 

מלית הגבינה:

מערבבים בקערת מיקסר עם מטרפה ביצים גרידת לימון וסוכר במהירות נמוכה במשך 3 דקות עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את הקורנפלור. ומערבבים עד שאין גושים.
מוסיפים את הגבינות והשמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על שכבת הפרג
אופים את הפאי בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 35-40 דקות. משאירים את הפאי בתנור כבוי למשך 15 דקות נוספות.

 

הציפוי:

מקציפים את השמנת המתוקה לקצף רך מאד
יוצקים את הציפוי על העוגה כשהיא קרה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות