עוגת גבינה לוטוס ופופקורן מקורמל

אוהבים עוגת גבינה קלאסית? קבלו אותה עם טוויסט נהדר של לוטוס ופופקורן מקורמל פציח. זה המתכון שכולם יבקשו מכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בינוני
תבנית 28
שעתיים
עוגת גבינה בציפוי פופקורן קרמל מלוחצילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 200 גרם פירורי עוגיות לוטוס

  • 100 גרם חמאה

  • 6 ביצים

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%

  • 250 גרם גבינת שמנת 30%

  • 1 מכל שמנת חמוצה

  • ½ כוס + 1 כוס (250 גרם) סוכר

  • קליפת תפוז מגוררת

  • 5 כפות (40 גרם) קורנפלור

  • 3 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג

  • 70 גרם חמאה מומסת

  • 2 כוסות פופקורן קרמל מוכן (החטיף)

  • 1 כוס ממרח לוטוס

הכנת הקלתית:

טוחנים את העוגיות והחמאה לפירורים במעבד מזון. משטחים בתבנית ומהדקים קלות. מקררים היטב.

הכנת המילוי:

מפרידים את הביצים.

מערבבים את הגבינות, השמנת, החמאה המומסת, החלמונים, חצי כוס סוכר וקליפת תפוז המגוררת. מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה.

ממלאים תבנית מלאה במים חמים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

עוטפים את תחתית התבנית עם הקלתית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף בשתי שכבות.

יוצקים את המילוי על הקלתית ומכניסים לתבנית עם המים החמים (בן מארי). אופים כרבע שעה או עד שהחלק העליון משחים. מנמיכים את התנור ל-160 מעלות, מוציאים את העוגה, משחררים בזהירות את הדפנות בסכין, מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכז.

משחררים שוב בסכין את דופנות העוגה, מצננים בתנור ומקררים היטב כ-10 שעות לפחות.

הכנת הציפוי:

מכינים את הציפוי יום אחרי הכנת העוגה.

מחממים במשך 30 שניות את ממרח הלוטוס ויוצקים על פרוסות העוגה ומפזרים פופקורן. 

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ