עוגת גבינה בציפוי לוטוס ופופקורן מתוק - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה בציפוי לוטוס ופופקורן מתוק

אוהבים עוגת גבינה קלאסית? קבלו אותה עם טוויסט נהדר של לוטוס ופופקורן פציח. זה המתכון שכולם יבקשו מכם

תבנית 28 דרגת קושי: בינוני
עוגת גבינה בציפוי פופקורן קרמל מלוח
אנטולי מיכאלו
15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לקלתית:

200 גרם פירורי עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה

למילוי:

6 ביצים

750 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת שמנת 30%

1 מכל שמנת חמוצה

½ כוס + 1 כוס (250 גרם) סוכר

קליפת תפוז מגוררת

5 כפות (40 גרם) קורנפלור

3 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג

70 גרם חמאה מומסת

לציפוי פופקורן קרמל לוטוס:

2 כוסות פופקורן קרמל מוכן (החטיף)

1 כוס ממרח לוטוס

הוראות הכנה

הכנת הקלתית:

טוחנים את העוגיות והחמאה לפירורים במעבד מזון. משטחים בתבנית ומהדקים קלות. מקררים היטב.

הכנת המילוי:

מפרידים את הביצים.

מערבבים את הגבינות, השמנת, החמאה המומסת, החלמונים, חצי כוס סוכר וקליפת תפוז המגוררת. מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג. מערבבים היטב עד שלא יהיו גושים.

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה.

ממלאים תבנית מלאה במים חמים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

עוטפים את תחתית התבנית עם הקלתית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף בשתי שכבות.

יוצקים את המילוי על הקלתית ומכניסים לתבנית עם המים החמים (בן מארי). אופים כרבע שעה או עד שהחלק העליון משחים. מנמיכים את התנור ל-160 מעלות, מוציאים את העוגה, משחררים בזהירות את הדפנות בסכין, מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכז.

משחררים שוב בסכין את דופנות העוגה, מצננים בתנור ומקררים היטב כ-10 שעות לפחות.

הכנת הציפוי:

מכינים את הציפוי יום אחרי הכנת העוגה.

מחממים במשך 30 שניות את ממרח הלוטוס ויוצקים על פרוסות העוגה ומפזרים פופקורן. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות