שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכונים

פוקצ׳ה פלפלים קלוים וכדורי לאבנה

פוקצ'ה חגיגית לשבועות עם פלפלים קלויים שתכינו לבד וכדורי גבינת לאבנה, ממתכון של השפיות רינה ואליס מויאל

רינה ואליס מויאל, שפיות אורחות
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רינה ואליס מויאל, שפיות אורחות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
קרדיט: מאיה בן ניסן

רכיבים

  • 35 גרם שמרים יבשים
  • כוס וחצי מים פושרים 300 מ"ל
  • 1 כף מלח שולחן
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 פלפלים אדומים
  • 10 כדורי לאבנה

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים את הבצק:

מערבבים את השמרים עם המים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה ומערבבים. אחרי הוספת מחצית מכפות הקמח מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה ולשים כ-10 דקות נוספות או עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידיים. משאירים לתפיחה ל-20 דקות.

קולים את הפלפלים על הגז באש חיה. או בתנור בחום מקסימלי. מעבירים לקופסה אטומה ל-20 דקות. מקלפים את הקליפה, מפרידים את בשר הפלפלים מהקליפה והגרגרים חותכים לרצועות.

חותכים את בצק הפוקצ'ה לחתיכות, מותחים לרצועות ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מפזרים את הרצועות הפלפלים על הפוקצ'ות מניחים את כדורי הלאבנה ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק תופח ומזהיב.

מקשטים עם פטרוזיליה טרייה ומומלץ בחום להוסיף טחינה טעימה בצד.

פוקצ'ה פלפלים קלויים וכדורי לאבנה
פוקצ'ה פלפלים קלויים וכדורי לאבנהצילום: מאיה בן ניסן

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ