מתכונים לשבועות: פוקצ׳ה פלפלים קלוים וכדורי לאבנה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים פוקצ׳ה פלפלים קלוים וכדורי לאבנה

פוקצ'ה חגיגית לשבועות עם פלפלים קלויים שתכינו לבד וכדורי גבינת לאבנה, ממתכון של השפיות רינה ואליס מויאל

דרגת קושי: קל
מאיה בן ניסן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי קילו קמח (כל קמח לאפיית לחם)

35 גרם שמרים יבשים

כוס וחצי מים פושרים 300 מ"ל

1 כף מלח שולחן

2 כפות שמן זית

3 פלפלים אדומים

10 כדורי לאבנה

פלפל מלח לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים את הבצק:

מערבבים את השמרים עם המים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.

מתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה ומערבבים. אחרי הוספת מחצית מכפות הקמח מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את שארית הקמח בהדרגה ולשים כ-10 דקות נוספות או עד שהבצק גמיש ולא נדבק לידיים. משאירים לתפיחה ל-20 דקות.

קולים את הפלפלים על הגז באש חיה. או בתנור בחום מקסימלי. מעבירים לקופסה אטומה ל-20 דקות. מקלפים את הקליפה, מפרידים את בשר הפלפלים מהקליפה והגרגרים חותכים לרצועות.

חותכים את בצק הפוקצ'ה לחתיכות, מותחים לרצועות ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מפזרים את הרצועות הפלפלים על הפוקצ'ות מניחים את כדורי הלאבנה ואופים בתנור כ-20 דקות, עד שהבצק תופח ומזהיב.

מקשטים עם פטרוזיליה טרייה ומומלץ בחום להוסיף טחינה טעימה בצד.

פוקצ'ה פלפלים קלויים וכדורי לאבנה
מאיה בן ניסן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות