עוגת גבינה אפויה קלאסית - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגה גבוהה ורכה בעלת מרקם אוורירי וטעם נפלא. העוגה מתוקה במידה כך שטעמי הגבינה, גרידת הלימון או הווניל דומיננטיים

לתבנית קפיצית 26 דרגת קושי: קל
עוגת גבינה לשבועות
לימור לניאדו תירוש

אם תקפידו על חלמונים בהירים (ביצים אורגניות) העוגה תצא צחורה.

אוהבים עוגות גבינה? קבלו מתכונים מומלצים נוספים

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

בסיס:

160 גרם (22 יחידות) פתי בר

50 גרם אגוזי מלך או שקדים טחונים דק ומנופים

100 גרם חמאה מומסת

כף דבש

 

מלית:

750 גרם גבינה לבנה 9%

מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

2 גביעים (400 מ”ל) שמנת חמוצה

5 ביצים מופרדות

2 כפות קורנפלור

כוס (200 גרם) סוכר

כפית תמצית וניל

או גרידת מלימון אחד וכף מיץ לימון

קורט מלח

 

ציפוי:

2 גביעים שמנת חמוצה מסוננים למשך חצי שעה

2 כפות אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

 

אופציה שנייה:

שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

גביע שמנת חמוצה מסונן למשך חצי שעה

הוראות הכנה

משמנים תבנית אפייה קפיצית בגודל 26 בחמאה ומרפדים בנייר אפייה. בתוך בד חיתול (שטוף במים רותחים ואחר כך קרים, להסרת שאריות אבקת כביסה) המונח במסננת, מסננים (מחוץ למקרר ובמקום מוצל) גבינות ושמנת חמוצה למשך שעתיים. במיקרו או במחבת ממיסים חמאה ודבש. במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים פתי בר עד קבלת פירורים גסים. מוסיפים את האגוזים והחמאה המומסת תוך כדי ערבול הביסקוויטים. מהדקים את התערובת הפירורית לתחתית התבנית ומקררים למשך שעתיים. מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

בקערה גדולה מערבבים יחד תערובת גבינות ושמנת חמוצה מסוננת, חלמונים, קורנפלור, וניל או גרידת לימון, ומיץ לימון וחצי כוס סוכר. מערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם מלח, וכשמתחיל להיווצר קצף רך מוסיפים חצי כוס סוכר בזילוף איטי וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה ומערבלים עד קבלת תערובת הומוגנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים. אופים למשך רבע שעה. מוציאים מהתנור ועוברים עם סכין רטובה בין הדפנות לעוגה. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים באפייה (ללא פתיחת דלת התנור) למשך שעה. מכבים ומצנים בתנור למשך חצי שעה. העוגה בזמן הזה תרד מעט מגובהה.

מצננים מחוץ לתנור עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר. מכינים את הציפוי: מחממים תנור ל-150 מעלות. בקערה מערבבים שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל ויוצקים מעל העוגה. אופים 10 דקות. מצננים מעט ומקררים 12 שעות לפני ההגשה. אופציה נוספת לציפוי: מקציפים שמנת מתוקה לקציפה יציבה ומוסיפים אבקת סוכר לקצפת, מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול שמנת חמוצה מסוננת ומצפים את עוגה. מקררים 12 שעות לפני ההגשה. ניתן לעטר בפטל, תותים, דובדבנים או פרי אהוב אחר.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות