עלי גפן ובואיקוס פרמזן עם יוגורט עיזים ונענע - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עלי גפן ובואיקוס פרמזן עם יוגורט עיזים ונענע

אין מתאים מהמטבח האיטלקי לשבועות וזו מנה זמינה וקלה להכנה

2 מנות דרגת קושי: קל
עלי גפן ובואיקוס פרמזן עם יוגורט עיזים ונענע
תומר אפלבאום

עלי הגפן בשיאם כרגע, הם רכים וגדולים, והם כמו כפפה מגוננת לענבים שנמצאים בתחילת פריחתם. את עלי הגפן קטפתי מהגינה הפרטית שלי, ואליהם צירפתי את לחמניות הבואיקוס, שילוב של פרמזן איטלקי ופחמימות, תמיד מנצח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

10 עלי גפן

100 גרם ריקוטה

100 גרם בולגרית צאן

15-20 גרם שומשום קלוי

10 יחידות עירית

150 גרם יוגורט צאן

נענע קצוצה

2 שיני שום

שמן זית

מלח גס, פלפל

 

מרכיבים לבואיקוס (כ-30 יחידות):

350 גרם - 2 כוסות קמח תופח

250 גרם גבינה לבנה 9%

1 ביצה

250 גרם חמאה

150 גרם גבינה בולגרית צאן

150 גרם פרמזן מגורר

הוראות הכנה

הכנת הבואיקוס:

ממיסים את החמאה על מחבת באש נמוכה ומצננים מעט.
מערבבים את כל המרכיבים, למעט 50 גרם פרמזן שמשאירים להמשך, עד לקבלת בצק דביק, מניחים במקרר לשעה.
מחלקים לכדורים קטנים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים בפרמזן.
אופים בתנור 200 מעלות למשך 8-12 דקות עד שהבואיקוס זהובים.

הכנת עלי הגפן:

חולטים את עלי הגפן במים רותחים למשך 15 דקות, ומיד מצננים במי קרח.
בקערה מערבבים ריקוטה, בולגרית צאן, שומשום קלוי, מלח ופלפל.
מניחים מתערובת הגבינות במרכז עלה הגפן עוטפים וקושרים עם עירית.
מזליפים מעל שמן זית ואופים בתנור 180 מעלות למשך 5-8 דקות.

הכנת היוגורט:

קוצצים נענע, כותשים את השום, מערבבים עם היוגורט, מלח ופלפל

הרכבת המנה:

מסדרים על צלחת את הבואיקוס, עלי גפן ממולאים, מזליפים את היוגורט, מזליפים מעט שמן זית, ומפזרים שומשום קלוי לקישוט, אפשר גם מעט צ'ילי גרוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות