מתכון

קפרזה סלק

החלפנו את העגבניות מגרסת המקור האיטלקית בסלק והמוצרלה מגדילה לעשות, ולשמש כספוג לצבע הסגול העז. מתכון של השף תמיר חכים ממסעדת טריולה

תמיר חכים, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קפרזה סלק
צילום: תומר אפלבאום
תמיר חכים, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:מנה אחת למרכז השולחן

העולם נחלק לשניים - אלו שלא אוהבים סלק, ואלו הנמנים ממעריציו השרופים. אני מהקבוצה השנייה כמובן. אמנם הסלק זמין כל השנה, אך עכשיו אחרי החורף הוא בשיאו. יש לו טעם אדמתי ומתוק שמשתלב במנה נפלא עם המוצרלה הנייטרלית, ויוצר איזון טעמים. גם בגרסת המקור האיטלקית של קפרזה עם עגבניות, המוצרלה משמשת לספיגת טעמים, כאן במנה הזו היא מגדילה לעשות, ולשמש כספוג לצבע העז של הסלק.

רכיבים

  • 1 סלק בינוני
  • חופן עלי בזיליקום
  • כדור מוצרלה גדול (כ 100 גרם)
  • 1 עגבנייה
  • שמן זית
  • מלח גס, פלפל

הוראות הכנה

אופים בתנור 250 מעלות את הסלק בשלמותו על מלח גס (מוליך חום גבוה יותר) כחצי שעה עד להשחמה מלאה של הקליפה.
חוצים ואופים בתנור 250 מעלות את העגבניה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף עשבי תיבול (טימין/אורגנו) כעשר דקות עד לחריכה של העגבנייה, מבלי לפגוע בטקסטורה הפנימית.
קורעים ביד את כדור המוצרלה, מקלפים את הסלק (מתקלף בקלות גם בידיים) חותכים לפרוסות, חותכים את העגבנייה לקוביות גדולות, מסדרים את הכל בצלחת כולל עלי הבזיליקום, מזליפים מעל שמן זית, מלח גס, פלפל.

תגובות