מתכון |

רביולי גבינות עם ארטישוק אה-לה רומנה, קרם פרש וסלמון צרוב

זו מנה שמשלבת מרקמים שונים, חמיצות של הארטישוק, רכות של הסלמון, וטעמים הרמונים ומושלמים. תגידו, יש יותר טוב משידוך של גבינות ודגים, ואם אפשר כוס יין ליד?

תמיר חכים, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תמיר חכים, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:מנה אחת למרכז השולחן
רביולי גבינות עם ארטישוק אה-לה רומנה, קרם פרש וסלמון צרוב
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 5-6 יחידות רביולי במילוי גבינות (מצונן טרי או יבש, הכנה לפי הוראות היצרן)
  • 25 גרם חמאה
  • 1 שן שום
  • ענף טימין
  • 150 גרם פילה סלמון
  • 2 יחידות לבבות ארטישוק (רצוי מסוג א לה רומנה – ארטישוק איטלקי מוחמץ)
  • 3 כפות קרם פרש
  • עלי מיקרו/עלים ירוקים לקישוט
  • שמן זית
  • מלח פלפל

הוראות הכנה

מבשלים את הרביולי.
במחבת מחממים את החמאה עם כף שמן זית עד שהחמאה מתחילה להקציף ולקבל צבע זהוב (וטעם אגוזי), מוסיפים שן שום קצוצה, ענף טימין, 2-3 כפות יין לבן, 2-3 כפות ממי הבישול של הרביולי.
מקפיצים את הרביולי ברוטב החמאה יין.
מזליפים מעט שמן זית, מלח ופלפל על הסלמון ואופים בתנור 180 מעלות למשך כ 10 דקות.
חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
מסדרים את הרביולי על הצלחת, יוצקים קרם פרש, מניחים את הארטישוקים, פילה הסלמון. ועלים ירוקים לקישוט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ