לזנייטה זוקיני וריקוטה שרופה - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לזנייטה זוקיני וריקוטה שרופה

מנה אחת דרגת קושי: קל
לזנייטה זוקיני וריקוטה שרופה
תומר אפלבאום

נתחיל מזה שהלזנייטה היא פסטה שאני מאוד מתחבר ואוהב. היא מתנהגת קצת עמו הספגטי המוכר והטוב שמסתובב על המזלג וגם קצת כמו הפוזילי שסופג היטב את הרוטב. אליה שידכנו ריקוטה עם טוויסט. חרכתי אותה בברנר, הנחתי על הפסטה ועם קצת דמיון תראו שזו מנה ציורית של עננים לפני הגשם.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

180 גרם פסטה מסוג לזנייטה (ארוכה ומסולסלת) או פסטה אחרת (מצונן טרי או יבש הכנה לפי הוראות יצרן)

1 זוקיני

1 עגבנייה

2 שיני שום

4-5 כפות יין לבן

20 מ"ל שמנת מתוקה (3-4 כפות)

חופן עלי בזיליקום

100 גרם ריקוטה

שמן זית

מלח פלפל

הוראות הכנה

במחבת מקפיצים על אש גבוהה 2 כפות שמן זית, שן שום אחת קצוצה גס, וזוקיני חתוך לרצועות, כ 2-3 דקות מוסיפים יין לבן וממשיכים להקפיץ עוד כדקה.
מצמצמים את הנוזלים ומוסיפים שמנת.
מוציאים את הפסטה מהמים במצב אל דנטה ומשלימים את הבישול בתוך המחבת עם הרוטב ועם עלי בזיליקום.
אופים בתנור בחום גבוה של 250 מעלות את הריקוטה וחצאי שרי או קוביות העגבנייה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת חריכה של הגבינה והעגבניות. אופציה עדיפה – לחרוך את הריקוטה עם ברנר/מבער.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות