מתכון

איך מכינים קאדה?

השף אביב משה נזכר בקאדה - המאפה הכורדי מתפקע מגבינות שאין חג שבועות בלעדיו

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
קאדה
צילום: תומר אפלבאום
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

כילד, תמיד ציפיתי לחג השבועות, יום המים המסורתי בירושלים, האווירה הייחודית וההכנות לקראת החג. אני זוכר את הנסיעה לסבתא לאסוף את הקאדה.סבתי וחברותיה נהגו לשבת לפני החג מחוץ לבניין ולהכין יחד את הקאדה המסורתי בסיר מיוחד. כל נכד היה אוסף לחמים בנייר כסף לפי כמות הנפשות במשפחה.

למתכונים נוספים לשבועות של אביב משה

רכיבים

  • 500 גרם (3.5 כוסות) קמח
  • 15 גרם מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 פרוסות לחם קאסטן ללא הקצוות
  • 5 גרם (כפית) סוכר
  • 9 גרם (כף) שמרים יבשים
  • כ- 300 מ"ל (כוס ורבע) מים

להכנת המילו

  • י:
  • 800 גרם פטה
  • 200 גרם גבינה לבנה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את המים בהדרגה עד שנהיה בצק אחיד, רך ונעים.

מתפיחים את הבצק מעט, מרדדים וקורצים עיגולים בעזרת רינג של טארט או צלחת בינונית.

בינתיים מכינים את המילוי, כשמערבבים את שתי הגבינות יחד.

מקמחים את נייר האפייה קלות מניחים את העיגולים ועל כל עיגול שמים מעט ממילוי הגבינות.

מרטיבים עם מעט מים את קצוות העיגולים וסוגרים את העיגולים לחצאי ירח, בעדינות.

חשוב שהמנות ייראו אסטתיות, אחידות, לא קטנות או גדולות מדי.

מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ממיסים בה מעט חמאה או שמן זית ומנגבים בעזרת נייר סופג.

מניחים כל מאפה על המחבת הלוהטת למשך שתי דקות עד לקבלת צריבות השחמה. הופכים ומזהיבים גם את צדו השני.

תגובות