איך מכינים קאדה? - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים קאדה?

השף אביב משה נזכר בקאדה - המאפה הכורדי מתפקע מגבינות שאין חג שבועות בלעדיו

דרגת קושי: קל
קאדה
תומר אפלבאום

כילד, תמיד ציפיתי לחג השבועות, יום המים המסורתי בירושלים, האווירה הייחודית וההכנות לקראת החג. אני זוכר את הנסיעה לסבתא לאסוף את הקאדה.סבתי וחברותיה נהגו לשבת לפני החג מחוץ לבניין ולהכין יחד את הקאדה המסורתי בסיר מיוחד. כל נכד היה אוסף לחמים בנייר כסף לפי כמות הנפשות במשפחה.

למתכונים נוספים לשבועות של אביב משה

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

500 גרם קמח

15 גרם מלח

2 כפות שמן זית

3 פרוסות לחם קאסטן ללא הקצוות

5 גרם סוכר

9 גרם שמרים יבשים

כ- 300 מ"ל מים

 

להכנת המילוי:

800 גרם פטה

200 גרם גבינה לבנה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את המים בהדרגה עד שנהיה בצק אחיד, רך ונעים.

מתפיחים את הבצק מעט, מרדדים וקורצים עיגולים בעזרת הרינג של הטאטן.

בינתיים מכינים את המילוי, כשמערבבים את שתי הגבינות יחד.

מקמחים את נייר האפייה קלות מניחים את העיגולים ועל כל עיגול שמים מעט ממילוי הגבינות.

מרטיבים עם מעט מים את קצוות העיגולים וסוגרים את העיגולים לחצאי ירח, בעדינות.

חשוב שהמנות ייראו אסטתיות, אחידות, לא קטנות או גדולות מדי.

מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ממיסים בה מעט חמאה או שמן זית ומנגבים בעזרת נייר סופג.

מניחים כל מאפה על המחבת הלוהטת למשך שתי דקות עד לקבלת צריבות השחמה. הופכים ומזהיבים גם את צדו השני.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות