מתכון

עוגת גבינה מבית אמא של אביב משה

עוגת הגבינה של אמא שלי היא שילוב של שני מתכונים. היא מעט מורכבת, אבל שווה את המאמץ

אביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
עוגת גבינה
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

עוגה 1 - אפויה

  • 750 גרם גבינה 5%
  • חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות סוכר וניל

עוגה 2 - גבינה קרה:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 גרם שמנת 42%
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 50 גרם סוכר

לתחתית:

  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח
  • 1 חלמון

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים של העוגה האפויה בקערה.

בקערה נפרדת:

מקציפים 3 חלבונים + רבע כוס סוכר ומקפלים לתערובת הגבינה.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ מכוסה בנייר אפייה.
מכניסים לתנור קר מדליקים לטמפרטורה של 150 מעלות ואופים שעה.
במהלך כל האפייה שמים בתנור תבנית עם מים רותחים.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה כחצי שעה.

הכנת העוגה הקרה:

מערבבים את כל הגבינות עד שהמלית חלקה – מניחים במקרר.

ממיסים את השוקולד במיקרו, במקביל מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והסוכר לקצפת יציבה.

כאשר השוקולד נמס מוסיפים אותו לגבינות כף אחר כף ומקפלים לקערה את השמנת.

הכנת התחתית:

מערבבים סוכר וחמאה, מוסיפים חלמון וקמח עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וחורצים בעזרת רינג עיגולים בקוטר 20 ס"מ – משאירים את הרינג עם הבצק ומניחים במקרר למשך כשעה.

לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות יחד עם הרינג, למשך 20 דקות (עד לקבלת צבע זהוב).

יש להמתין עד לקירור מלא של התחתית.

ממלאים את הרינג במלית הגבינה עד לגובה הרינג ומחזירים למקרר לפחות לשעתיים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ