שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו סנדלר, אופה אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עלי פילו במילוי גבינה טבעונית ותפוחי עץצילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

  • חבילת בצק פילו

לגבינה:

  • 250 גרם אגוזי קשיו לאחר השרייה שעתיים במים וסינון
  • כוס ורבע מים
  • 3 כפות עמילן (קמח) טפיוקה
  • מלח ולימון לפי הטעם

לתפוח עץ:

  • 3 תפוחי עץ מהסוג האהוב עליכם
  • 6 כפות סוכר
  • כפית קינמון

הוראות הכנה

מתחילים עם הגבינה:

את המים והעמילן מרתיחים יחד תוך כדי בחישה מתמדת בסיר קטן. מעבירים לבלנדר יחד עם אגוזי הקשיו, טוחנים עד שחלק לגמרי, מתבלים לפי הטעם.

את התפוחי עץ מקלפים, מגלענים חותכים לרבעים ופורסים דק.

בסיר קטן מחממים את הסוכר עד שנוצר קרמל, מוסיפים את התפוחים החתוכים והקינמון. מבשלים כ-4 דקות עד שהתפוחים מזהיבים וכל הקרמל נמס.

לוקחים דף פילו, מברישים בשמן, מניחים עליו עוד דף פילו. בחלק הקרוב אלינו מניחים תפוחים וגבינה, ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים דפי הפילו.

בתנור שחומם מראש אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ