מקלות פריכים מלוחים וטבעונים - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מקלות פריכים מלוחים וטבעונים

מי צריך חמאה? מקלות פריכים מלוחים ממכרים וטעימים אפילו יותר כשהם בגרסתם הטבעונית. מתכון מאת האופה זיו סנדלר מסידס

8 סועדים דרגת קושי: קל
מקלות פריכים מלוחים
טל סיון ציפורין
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

200 גרם (כוס וחצי) קמח מלא

100 גרם מים (חצי כוס)

כפית מלח

כפית סוכר

75 גרם (שליש כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם

למלית:

200 גרם עגבניות מיובשות

100 גרם (כחצי כוס) מים

חופן זיתים פרוסים לפי הטעם

2 שיני שום

צרור תימין

לקישוט:

תערובת גרעינים

הוראות הכנה

את כל מרכיבי הבצק נשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, מעבדים עד שהבצק חלק. מקררים במשך כחצי שעה.

במעבד מזון טוחנים את העגבניות המיובשות, השום, עלי התימין והמים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לריבוע באורך 30 ס"מ. מורחים את ממרח העגבניות המיובשות, מפזרים זיתים, ומוסיפים גבינה לפי הטעם. מקפלים את הריבוע לחצי, ומהדקים עם המערוך. חותכים לרצועות של 3 ס"מ, כל רצועה מסובבים כמו בורג (*ראו תמונה). ניתן להבריש את המקלות עם מים ולהדביק עליהם גרעינים לקישוט.

בתנור שחומם מראש אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות