מקלות פריכים מלוחים טבעוניים

מי צריך חמאה? מקלות פריכים מלוחים ממכרים וטעימים אפילו יותר כשהם בגרסתם הטבעונית. מתכון מאת האופה זיו סנדלר מסידס

זיו סנדלר, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו סנדלר, אופה אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
מקלות פריכים מלוחיםצילום: טל סיון ציפורין

רכיבים

לבצק:

  • 200 גרם (כוס וחצי) קמח מלא
  • 100 גרם מים (חצי כוס)
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • 75 גרם (שליש כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם

למלית:

  • 200 גרם עגבניות מיובשות
  • 100 גרם (כחצי כוס) מים
  • חופן זיתים פרוסים לפי הטעם
  • 2 שיני שום
  • צרור תימין

לקישוט:

  • תערובת גרעינים

הוראות הכנה

את כל מרכיבי הבצק נשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, מעבדים עד שהבצק חלק. מקררים במשך כחצי שעה.

במעבד מזון טוחנים את העגבניות המיובשות, השום, עלי התימין והמים.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לריבוע באורך 30 ס"מ. מורחים את ממרח העגבניות המיובשות, מפזרים זיתים, ומוסיפים גבינה לפי הטעם. מקפלים את הריבוע לחצי, ומהדקים עם המערוך. חותכים לרצועות של 3 ס"מ, כל רצועה מסובבים כמו בורג (*ראו תמונה). ניתן להבריש את המקלות עם מים ולהדביק עליהם גרעינים לקישוט.

בתנור שחומם מראש אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ