לזניה הכי קלה בעולם - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הלזניה הכי קלה בעולם

הכנת לזניה אמיתית כרוכה בדרך כלל בעבודה מפרכת. המתכון שלפניכם מנצל בלי בושה את עלי הלזניה האיטלקיים המוכנים, שאין צורך לבשלם מראש

6 מנות דרגת קושי: קל
הלזניה

הכנת הלזניה האמיתית היא, בדרך כלל, מעשה מרכבה די מפרך. המתכון שלפניכם מנצל בלי בושה את עלי הלזניה האיטלקיים שאין צורך לבשלם מראש, ועוד כל מיני מוצרים מוכנים המונעים בישול מסובך מדי של הרוטב ו/או המלית. מכאן יוצא שהכנת הלזניה הזאת קלה יותר מהכנת פסטה. אין שום רכיב של סינון והרתחה ולעומת זאת אפשר וקל לגוון עם גבינות שיש בבית, עם ירקות ועם עשבי תיבול אחרים. כדאי גם להשתמש בזיתים, אבל רק מהסוג שאוהבים. בקיצור, לזניה שתענוג להרכיב.

המתכון פורסם לראשונה במדורה של נירה רוסו ב"הארץ" בשנת 2000.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

1/2 תכולת קופסת עלי לזניה שבורים לפיסות איך שיוצא (בערך 5

פיסות מכל עלה)
400 גרם גבינה בולגרית (או כל גבינה שיש בבית, או תערובת גבינות) חתוכה
לפרוסות
1 קופסה גדולה של שימורי עגבניות מרוסקות, קלופות
4 שיני שום
2 כפות עלי רוזמרין טריים
1/2 צנצנת זיתים שחורים משובחים
1 בצל קטן
1 כף סוכר
1 כוס יין כלשהו
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
1/3 כוס חצילים בשמן זית או פלפלים קלויים וקלופים בצנצנת (קונים מוכן בסופר)

הוראות הכנה

שמים 2 כפות שמן במחבת גדולה, חותכים את שיני השום ואת הבצל ומאדים 5
דקות.

מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות, הרוזמרין, הזיתים, הסוכר, היין, המלח, הפלפל ואיזשהו ירק (חציל, פלפל, פטריות) כבוש בשמן זית (לא מוחמץ!); אם אין לכם כזה - אדו עם הבצל והשום גם 2 קישואים חתוכים לקוביות, והאריכו בכמה דקות את משך האידוי.

בינתיים סדרו שכבה של שברי-לזניה בתבנית פיירקס אובלית או מלבנית. שימו עליהם שליש מפרוסות הגבינה וצקו על הכל שליש מהרוטב.

חיזרו על התהליך כולו עוד פעמיים, סיימו ברוטב ואם יש לכם כוח - גררו
על הכל גבינת פרמזן. אם התבנית שלכם גדולה ורחבה - הסתפקו בשתי שכבות שכל
אחת מהן תכיל לזניה-גבינה-רוטב.

שלחו לתנור, 190 מעלות, 40 דקות. זהו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות