עוגת טירמיסו ביתית - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת טירמיסו ביתית

הכינו את המסקרפונה - כך תכינו עוגת טירמיסו שלא תוכלו להפסיק ליישר

4 מנות דרגת קושי: בינוני
עוגת טירמיסו ביתית
דורעם גונט
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים ל-4 מנות:

1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה

4 חלמונים

4 מנות אספרסו / נס קפה

250 מ"ל שמנת מתוקה

חבילת בישקוטים

4 כפות סוכר

20-30 גרם אבקת קקאו

תבנית מלבנית 20X15

הוראות הכנה

מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם כף סוכר עד לקבלת קצף יציב, ושומרים במקרר.

בקערה נפרדת טורפים את ארבעת החלמונים עם יתר הסוכר (3 כפות) במשך 5-6 דקות, עד לקבלת מרקם חלק, לבן ויציב.

מוסיפים לחלמונים את גבינת המסקרפונה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, כדי למנוע נפילה של המסה, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

מוסיפים לקערה את השמנת המתוקה המוקצפת מן המקרר, וממשיכים בתנועות הקיפול.

מסדרים את העוגה בתבנית: מניחים שכבה ראשונה של בישקוטים. מכינים 4 מנות אספרסו, או ממיסים 4 כפיות נס קפה בחצי כוס מים רותחים, ויוצקים חצי מכמות הקפה על הבישקוטים.

מעל הבישקוטים והקפה מורחים חצי מכמות הקרם שנוצר, מעליו מניחים שכבה נוספת של בישקוטים ועליהם את יתרת הקפה, ולבסוף שכבה נוספת של הקרם.

מקררים את העוגה במקרר לפחות שעה.

מפזרים את אבקת הקקאו מעל העוגה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות