כנאפה ריקוטה תרד ופטריות - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כנאפה ריקוטה תרד ופטריות

מאפה חגיגי שלוקח השראה מהמתכון לכנאפה, רק במקום עם סירופ סוכר, הולכים על כיוון מלוח, עשיר בטעמים ומתאים בדיוק לשולחן חג

למחבת בקוטר 30 ס"מ דרגת קושי: קל
כנאפה ריקוטה ותרד
אנטולי מיכאלו
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לשערות קדאיף:

400 גרם שערות קדאיף

200 גרם חמאה מומסת

למילוי:

1 כף חמאה

1 סלסילת פטריות

מלח

פלפל שחור

3 כוסות תרד חלוט, סחוט וקצוץ

2 כדורי מוצרלה חתוכים לחתיכות קטנות

1 כוס גבינת ריקוטה

½ כוס פרמזן

מעט צ'ילי

להרכבת המנה:

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס פיסטוקים קצוצים

 

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

מחממים את כף החמאה על מחבת קטנה. כשהיא נמסה מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל השחור ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד הקצוץ ומקררים היטב.

מערבבים את שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת שערות הקדאיף:

מפרידים מעט את שערות הקדאיף, יוצקים מעל את החמאה המומסת ומעסים את השערות כאילו חופפים את השיער.

הרכבת המנה:

מפזרים מחצית השערות בשכבה דקה על המחבת, מניחים מעל את המלית ומפזרים את שאר השערות עד כיסוי מלא.

מטגנים על להבה בינונית כ-4-5 דקות מכל צד עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. מניחים מעל צלחת גדולה והופכים את המחבת. מחליקים את הכנאפה בחזרה למחבת ומטגנים מהצד השני. מוסיפים מדי פעם בעזרת מברשת שמנת מתוקה. מסירים מהאש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות