מתכון

כנאפה ריקוטה תרד ופטריות

מאפה חגיגי שלוקח השראה מהמתכון לכנאפה, רק במקום עם סירופ סוכר, הולכים על כיוון מלוח, עשיר בטעמים ומתאים בדיוק לשולחן חג

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:למחבת בקוטר 30 ס"מ
זמן בישול:30 דקות
כנאפה ריקוטה ותרד
כנאפה ריקוטה ותרד של קרן קדושצילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

לשערות קדאיף:

  • 400 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה מומסת

למילוי:

  • 1 כף חמאה
  • 1 סלסילת פטריות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כוסות תרד חלוט, סחוט וקצוץ
  • 2 כדורי מוצרלה חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • ½ כוס פרמזן
  • מעט צ'ילי

להרכבת המנה:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

מחממים את כף החמאה על מחבת קטנה. כשהיא נמסה מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל השחור ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד הקצוץ ומקררים היטב.

מערבבים את שאר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת שערות הקדאיף:

מפרידים מעט את שערות הקדאיף, יוצקים מעל את החמאה המומסת ומעסים את השערות כאילו חופפים את השיער.

הרכבת המנה:

מפזרים מחצית השערות בשכבה דקה על המחבת, מניחים מעל את המלית ומפזרים את שאר השערות עד כיסוי מלא.

מטגנים על להבה בינונית כ-4-5 דקות מכל צד עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. מניחים מעל צלחת גדולה והופכים את המחבת. מחליקים את הכנאפה בחזרה למחבת ומטגנים מהצד השני. מוסיפים מדי פעם בעזרת מברשת שמנת מתוקה. מסירים מהאש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ