מתכון

קנלוני דלעת עם ארומה של כמהין

קנלוני כתום וארומטי שלוקח את שולחן השבועות החלבי לכיוון המטבח האיטלקי

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קשה
קנלוני דלעת וכמהין

רכיבים

כלים:

  • מכונת פסטה

לבצק הפסטה

  • ½ 1 כוסות ו-4 כפות (250 גר') קמח
  • ½ 1 כוסות ו-4 כפות (250 גר') קמח דורום
  • 8 חלמונים
  • 3 ביצים

למלית:

  • ½ דלעת גדולה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 2 ענפי תימין טריים
  • חופן עירית קצוצה
  • 4 כפות מחית כמהין
  • ½ כוס פרמזן
  • 1 כף חמאה
  • מעט צ'ילי

לבשמל

  • ½ חבילת (50 גר') חמאה
  • 1 כף גדושה קמח
  • ½ 1 כוסות חלב
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט

להרכבת המנה:

  • ½ כוס קשקבל
  • ½ כוס פרמזן

הוראות הכנה

הכנת בצק הפסטה:

מניחים במיקסר את כל הרכיבים ומפעילים במהירות נמוכה עד קבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כשעתיים.

הכנת המלית:

חותכים את הדלעת לקוביות, מפזרים מלח ופלפל ומעבירים לתבנית אפייה.

אופים בחום של 200 מעלות כשעה (עד ריכוך וקרמול).

מקררים ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

הכנת הבשמל:

בסיר, ממיסים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ בכף עץ עד קבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד רתיחה. מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 2-3 דקות, עד שהרוטב מתעבה.

הרכבת המנה:

מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה עד דרגה 6. ממלאים את קצה הבצק הארוך שהתקבל במלית ומגלגלים לגליל. מעבירים את הגליל לכלי ומגלגלים לשבלול צמוד ומהודק. מתחילים במרכז. ממשיכים לגלגל עד שהכלי מלא. יוצקים מעל את הבשמל ומפזרים את הגבינות. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות