מתכון

פלוט סנט מור ועגבניות מיובשות

לחם צר וארוך עם גבינת עיזים, גאודה ועגבניות מיובשות שמתחבאות בתוכו, הופכות אותו למאפה המושלם לשבועות

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פלוט סנט מור ועגבניות מיובשות
צילום: אנטולי מיכאלו
קרן קדוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות

כפי שמרמז שמו, "פלוט" (מצרפתית: flûte) הוא מאפה צר וארוך כחליל, ולהכין אותו בבית אומנם דורש זמן וסבלנות אבל למעשה, זה קל ופשוט. במתכון הבא, לפלוט עם סנט מור, גאודה ועגבניות מיובשות, הגבינה והירקות מגיעות כבר בפנים, בתוך המאפה, מה שהופך אותו למנה נפלאה לשבועות.  

רכיבים

  • ½ 5 כוסות + 3 כפות (800 גרם) קמח שטיבל 2
  • 500 מ"ל מים
  • ½ קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס גבינת גאודה, חתוכה לקוביות
  • 2 גלילי גבינת סנט מור
  • שומשום

הוראות הכנה

מערבבים את הקמח, המים והשמרים ולשים כ-10 דקות.

מוסיפים את המלח, לשים דקה ומוסיפים את העגבניות, השום והגבינות. מערבבים כדקה עד השתלבותם בתערובת הבצק. מניחים לתפיחה בקערת המיקסר כשעה.

מחלקים ל-10 יחידות ומגלגלים כל אחת לגליל צר וארוך באורך של עד 25 ס"מ.

מתפיחים התפחה נוספת כשעה, מורחים מעט במים ומפזרים שומשום. אופים בחום של 220 מעלות עד 15 דקות.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות