מתכון

קיש סלמון חגיגי

קיש חגיגי ועסיסי שמחבר בין סלמון לשמנת, כרישה, אפונת גינה, גבינה ויין לבן

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 24
קיש סלמון וכרישה

רכיבים

  • 400 גרם סלמון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כרישה בינונית
  • ½ כוס אפונת גינה
  • 3 כפות יין לבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • חופן עירית קצוצה

לתערובת רויאל

    :

    • 1 מיכל שמנת מתוקה
    • 2 ביצים
    • 1 כף קמח תופח
    • 1/4 כפית פלפל לבן
    • מלח לפי הטעם

    להרכבת המנה

    • 400 גרם בצק עלים
    • 1/4 כוס קשקבל מגוררת
    • 1/4 כוס פרמזן מגוררת

    הוראות הכנה

    חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.

    מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הסלמון דקה מכל צד לסגירה בלבד, ומעבירים לצלחת.

    קוצצים את הכרישה ומטגנים באותה המחבת עד הזהבה. מוסיפים את האפונה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים נוזלים. ממליחים, מפלפלים, מקררים ומוסיפים לסלמון. מוסיפים את העירית הקצוצה.

    הכנת תערובת הרויאל:

    טורפים במטרף את כל החומרים ומתקנים תיבול, אם צריך.

    הרכבת המנה:

    מרדדים את בצק העלים לעובי חצי ס"מ, מרפדים תבנית ומקפיאים כחצי שעה.

    מוציאים מהמקפיא, דוקרים במזלג, מניחים מעל ניילון נצמד בשתי שכבות ומניחים מעל חומוס או שעועית שישמשו משקולת.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.

    מוציאים מהתנור ומסירים את הניילון הנצמד והמשקולת.

    מניחים את תערובת הסלמון על הבצק, יוצקים את תערובת הרויאל ומפזרים מעל קשקבל ופרמזן.

    מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 25 דקות.

    קרן קדוש

    שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

    תגובות