קיש סלמון חגיגי - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש סלמון חגיגי

קיש חגיגי ועסיסי שמחבר בין סלמון לשמנת, כרישה, אפונת גינה, גבינה ויין לבן

תבנית 24 דרגת קושי: קל
קיש סלמון וכרישה
אנטולי מיכאלו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

400 גרם סלמון

2 כפות שמן

1 כרישה בינונית

½ כוס אפונת גינה

3 כפות יין לבן

מלח

פלפל לבן

חופן עירית קצוצה

לתערובת רויאל:

1 מיכל שמנת מתוקה

2 ביצים

1 כף קמח תופח

1/4 כפית פלפל לבן

מלח לפי הטעם

להרכבת המנה:

400 גרם בצק עלים

1/4 כוס קשקבל מגוררת

1/4 כוס פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.

מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הסלמון דקה מכל צד לסגירה בלבד, ומעבירים לצלחת.

קוצצים את הכרישה ומטגנים באותה המחבת עד הזהבה. מוסיפים את האפונה ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים נוזלים. ממליחים, מפלפלים, מקררים ומוסיפים לסלמון. מוסיפים את העירית הקצוצה.

הכנת תערובת הרויאל:

טורפים במטרף את כל החומרים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הרכבת המנה:

מרדדים את בצק העלים לעובי חצי ס"מ, מרפדים תבנית ומקפיאים כחצי שעה.

מוציאים מהמקפיא, דוקרים במזלג, מניחים מעל ניילון נצמד בשתי שכבות ומניחים מעל חומוס או שעועית שישמשו משקולת.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.

מוציאים מהתנור ומסירים את הניילון הנצמד והמשקולת.

מניחים את תערובת הסלמון על הבצק, יוצקים את תערובת הרויאל ומפזרים מעל קשקבל ופרמזן.

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 25 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות