מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן - מתכונים לשבועות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן

מתכון שתמיד עובד מוכיח כי לפעמים עדיף להצמד לקלאסיקה. במקרה זה, דרך שידוך בין הגבינה האפויה לשוקולד הלבן בעוגה

דרגת קושי: קל
עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן
קרן קדוש
15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

חומרים לבצק:

600 גרם קמח

400 גרם חמאה קרה

חומרי טעם: וניל, גרידת תפוז או לימון, אבקת קינמון

160-200 גרם אבקת סוכר

100 מ"ל ביצים

חומרים למלית:

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

100 גרם סוכר וניל

15 גרם קורנפלור

120 מ"ל חלמונים

120 מ"ל חלבונים

125 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת שמים את הקמח, החמאה וחומרי הטעם ומעבדים לפירורים קטנים ואחידים. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים.

מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים עד לקבלת בצק.

מקררים היטב לפני השימוש.

הכנת מלית הגבינה:

טורפים יחד את שני סוגי הגבינה.

מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים קרים, מוסיפים לתערובת הגבינות ומוסיפים גם את החלמונים.

מחממים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים היטב.

מקציפים את החלבונים עם סוכר הווניל לקצף יציב ורך, ומקפלים לתוך המסה בעדינות.

הרכבת העוגה:

יוצקים את המסה על הבצק.

אופים בבן מארי בתנור שחומם ל-160 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת בצדדים אך עדין רוטטת בפנים.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה מעבירים למקרר ל-24 שעות.

טיפים

לציפוי לבן - שמנת חמוצה או קצפת; לציפוי שחור- גנאש שוקולד מריר.  



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות