מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן

מתכון שתמיד עובד מוכיח כי לפעמים עדיף להצמד לקלאסיקה. במקרה זה, דרך שידוך בין הגבינה האפויה לשוקולד הלבן בעוגה

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן

רכיבים

חומרים לבצק:

  • 600 גרם קמח
  • 400 גרם חמאה קרה
  • חומרי טעם: וניל, גרידת תפוז או לימון, אבקת קינמון
  • 160-200 גרם אבקת סוכר
  • 100 מ"ל ביצים

חומרים למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 100 גרם סוכר וניל
  • 15 גרם קורנפלור
  • 120 מ"ל חלמונים
  • 120 מ"ל חלבונים
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד לבן

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במעבד מזון עם להב מתכת שמים את הקמח, החמאה וחומרי הטעם ומעבדים לפירורים קטנים ואחידים. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים.

מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים עד לקבלת בצק.

מקררים היטב לפני השימוש.

הכנת מלית הגבינה:

טורפים יחד את שני סוגי הגבינה.

מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים קרים, מוסיפים לתערובת הגבינות ומוסיפים גם את החלמונים.

מחממים שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לתערובת הגבינה וטורפים היטב.

מקציפים את החלבונים עם סוכר הווניל לקצף יציב ורך, ומקפלים לתוך המסה בעדינות.

הרכבת העוגה:

יוצקים את המסה על הבצק.

אופים בבן מארי בתנור שחומם ל-160 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת בצדדים אך עדין רוטטת בפנים.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה מעבירים למקרר ל-24 שעות.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות