שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון מתכון

בלינצ'ס גבינה של סבתא שרה

במטבח המזרח אירופאי של מסעדת "קיטון" מציעים לכבוד שבועות בלינצ'ס מסורתי ממתכון שנשמר כבר 70 שנה. השנה, הם הסכימו לגלות את המתכון שלו, והוא אפילו מגיע עם שני מילויים

הארץ
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 קרפים
בלינצ'ס במילוי גבינה של מסעדת "קיטון"
בלינצ'ס הגבינה של מסעדת קיטון צילום: דנה רסקין

רכיבים

לקרפ:

  • 4 ביצים
  • 1 ליטר מים

למילוי גבינה:

  • 800 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת שמנת 15%
  • 300 גרם צימוקים
  • 200 גרם סוכר

למילוי תפוחי עץ:

  • 5 תפוחי עץ מסוג גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 200 גרם סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבלילה:

מערבבים את כל חומרי הבלילה ומחכים כחצי שעה עד שמטגנים.

הכנת הקרפים:

בתום חצי השעה, מוזגים מהבלילה למחבת משומן, מטגנים על אש קטנה והופכים.

חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה, עורמים את הקרפים בצלחת רחבה.

הכנת מילוי הגבינה:

מערבבים את כל החומרים, ממלאים כל קרפ, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.

הכנת מילוי תפוחי העץ:

מחממים מחבת משומן ומוזגים לתוכו את הסוכר.

מערבבים עד שהסוכר מתקרמל ואז מוסיפים אליו את תפוחי העץ.

מבשלים את התפוחים בסוכר עד שנהיים חצי רכים ומסירים מהאש.

כשתפוחי העץ מתקררים, מוסיפים כפית קינמון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ