עוגת גבינה עם תותים ושוקולד לבן - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה עם תותים ושוקולד לבן

עוגת הגבינה המקורית של הדסון

דרגת קושי: קל
עוגת גבינה ותותים
Daniel J. van Ackere/אי־פי
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם אגוזי מלך שבורים גס

100 גרם שוקולד לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

80 גרם פודינג אינסטנט וניל

120 גרם אבקת סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

גרידה מקליפת לימון חיצונית

750 מ"ל שמנת מתוקה

4 עלים ג'לטין (או שתי שקיות אבקה)

2 מכלים תות שדה טרי שטוף, ללא העוקץ

1/2 כוס רוטב תות שדה שמורכב מריבת תות מרוסקת עם מעט מים רותחים

 

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אדים – בזהירות; יש להקפיד שלא יתחממם למגע יד (פושר בלבד).

מערבבים את השוקולד והאגוזים ומרפדים בתערובת את תבנית העוגה.

אופים בתנור כשמונה דקות או עד שמזהיב מעט. (לבדוק אחרי חמש דקות שלא משחים מדי או נחרך; מסובבים את התבנית 180 מעלות באמצע מהלך האפייה); מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.

מקציפים את 600 מ"ל שמנת המתוקה לקצפת רכה. שומרים במקרר.

מערבבים את הפודינג עם 250 מל שמנת; מוסיפים את הסוכר, הגבינה וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.

משרים את הג'לטין במים קרים כדי כיסוי. מחממים 150 מ"ל שמנת (אפשר במיקרוגל), מוסיפים את הג'לטין הרך ומערבבים עד שנמס לחלוטין. מערבבים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינות. מקפלים את הקצפת שקררנו – אחרונה – לתערובת ויוצקים לתבנית העוגה; מיישרים ומעבירים מייד למקרר – למשך הלילה או עד שהעוגה מתייצבת. יש לקרר את העוגה למשך שש שעות לפחות כדי שהציפוי יתייצב וייקרש.

בעת ההגשה עורכים תותים על העוגה הקרה ומזלפי רוטב תות לכיסוי התותים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות